Lista cu cele mai frumoase nume pe care părinții români le vor alege pentru copiii lor în 2025, conform ChatGPT
Ele sunt numite minciuni albe, deoarece se crede că provoacă mai puțin rău decât minciunile „clasice”. Sunt povești pe care le inventăm cu un scop bun, pentru a acoperi un adevăr incomod de acceptat, pentru a le permite copiilor noștri să nu crească prea repede sau pentru a spune într-un mod mai frumos acele lucruri care sunt greu de înțeles pentru cei mici.
În toate familiile, minciunile sunt spuse din motive întemeiate: părinții se simt autorizați să-și mintă copiii, ceea ce NU ar trebui să facă, pentru că este TOTAL GREȘIT!
În acest caz sunt adevăruri parțiale sau lucruri nespuse cu adevărat, pentru a nu-i face pe cei mici să sufere și pentru a le face viața cât mai liniștită. Fără să ținem cont că, uneori, s-ar putea să ne înțeleagă mai mult decât credem. La fel ca minciunile albe pe care le spunem mai jos.
Desenul tău este frumos: O spunem mereu, chiar și la primele mâzgăliri de pe hârtia copiilor noștri. Pentru noi va fi întotdeauna o capodoperă, chiar dacă străinii ne-ar putea dovedi că ne-am înșelat.
Foto: Pexels/ Erina Fairytale
Aceasta este o minciună albă care servește la creșterea stimei de sine a copiilor noștri care vor încerca din ce în ce mai mult să se descurce mai bine cu creioane și markere, pentru că știu că părinții lor vor fi mereu acolo pentru a-i susține. Într-adevăr, atunci când ne dau un desen, iată ce trebuie să facem pentru a le spori tendința artistică și a-i face mândri de tot ceea ce fac.
Moș Crăciun există: Așa cum există Zâna Dinților, Iepurașul de Paște și alte figuri „mitologice” care le permit copiilor să trăiască într-o lume a magiei. Copiii noștri trebuie să creadă că toate aceste personaje există, pentru că asta le permite să creadă în ceva ce nu văd. Și să înțelegi, când vor crește, conceptul din spatele figurilor lui Moș Crăciun și companie: să dai ceva cuiva fără să aștepte nimic în schimb, nici măcar un mulțumesc.
Nu mai sunt bomboane, câinele le-a mâncat: Sau nu mai sunt biscuiți, pentru că i-a mancat bunicul. Uneori ne mințim copiii pentru a nu spune adevărul: adică că nu pot mânca dulciuri, biscuiți sau orice altceva atunci când nu este momentul potrivit să o facă sau nu este potrivit să mănânce prea mult zahăr. Și cum să îi explici copilului că zahărul este un drog periculos? Aceasta este o minciună albă, dar o pune în necaz pe persoana responsabilă pentru dezamăgire, care de fapt nu are vreo vină.
Foto: Pexels/ Tatiana Syrikova
Da iubire, te ascult: Când, în realitate, nu acordăm absolut nicio atenție la ceea ce ne spun copiii noștri. Poate că ne-au spus lucruri toată ziua și suntem obosiți, dar ca un copil să fie întotdeauna luat în considerare este esențial. Și pentru că, cu cât cresc, cu atât devin mai deștepți, s-ar putea să ni se întoarcă înzecit această minciunică albă. Și aici cazi de ”mincinos” pentru că vei fi demascat instantaneu. Mai bine să spunem adevărul, că suntem obosiți sau că nu avem timp în acel moment și să găsim spațiul potrivit pentru a ne asculta copiii atunci când au ceva de spus.
Dacă mai știi exemple de minciuni albe, lasă-le în comentarii.
Publicitate
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Potrivit unui sondaj, unul din...
Nu există nicio modalitate mai...