5 motive să-ți trimiți copilul într-o tabără de vară
Data publicării:
Beneficiile taberelor sunt nenumărate. Acestea îi stimulează pe copii să experimenteze noi aventuri, să facă un efort, să lucreze în echipă, precum și să devină autosuficienți și responsabili. 

Taberele de vară sunt una dintre cele mai bune opțiuni pentru a consolida calitățile copiilor dumneavoastră și pentru a-i ajuta să își depășească temerile și nesiguranța. Faptul că au posibilitatea de a trăi cu alți copii de vârsta lor pentru o perioadă lungă de timp le va oferi încredere în sine și șansa de a-și dezvolta valorile.

Iată câteva beneficii dacă vă trimiteți copilul în tabără

Taberele de vară ajută la dezvoltarea abilităților, printre care:

Creativitate
Gândire critică și logică
Rezolvarea problemelor
Comunicare
Lucrul în echipă
Reziliență
Metacogniție

Aceste abilități sunt îmbunătățite atunci când tabăra se concentrează pe dobândirea de noi cunoștințe, cum ar fi limba engleză, și sunt îmbunătățite și mai mult atunci când tabăra este condusă de profesioniști în domeniu.

Taberele de vară pot fi extrem de benefice pentru dezvoltarea fizică, emoțională și socială a copiilor, deoarece le permit să își pună în practică independența și să genereze un simț al responsabilității care le permite să se confrunte cu situații complet noi și diferite de cele pe care le experimentează în timpul anului școlar. Aceste spații le oferă copiilor timpul de joacă de care au nevoie pentru o bună dezvoltare.

În tabăra copiii sunt scoşi din mediul lor obişnuit.

Sursa foto: freepik.com@senivpetro

Departe de familie, au ocazia de a se descoperi în interacţiunea cu alţi copii şi adulţi ce nu fac parte din anturajul lui obişnuit. Vor învăţa să aibă grijă de ei înşişi, vor avea ocazia să ia singuri decizii şi să gestioneze diverse aspecte ale rutinei zilnice: spălatul zilnic, alegerea vestimentaţiei potrivite pentru vremea de afară, dar şi activităţile la care doresc să participe. Desigur, ei sunt încurajaţi să fie independenţi, însă sunt şi supravegheaţi, acesta fiind modul ideal de a învaţă să fie responsabili, fără a-şi asumă riscul alegerilor complet greşite. 

Învăță limbi străine.

Ce este mai bine decât o tabără de vară pentru a învăța o nouă limbă într-un mod distractiv și plăcut. Engleza, franceza, mandarina și germana sunt câteva dintre limbile pe care le pot învăța în tabăra de vară.

Își fac prieteni noi.

Nu există nicio îndoială că mersul în tabără este cel mai bun mod de a cunoaște oameni și de a-și face prieteni din diferite părți ale lumii. Majoritatea activităților sunt activități de echipă cu scopul de a încuraja compania, munca în echipă, de a-și face noi prieteni, de a învăța să împartă și de a-i face să simtă că fac parte dintr-un grup.

Devin responsabili.

Copiii devin responsabili: trebuie să-și împăturească sau să-și aranjeze hainele, trebuie să se trezeascp la timp și altele.

Descoperirea noilor interese.

Taberele au rolul de a inova, de a încerca lucruri noi și de a încorpora noi hobby-uri.

Nu există nicio îndoială că participarea la o tabără de vară este cea mai bună modalitate de a-i distra pe copii în timp ce aceștia învață și descoperă noi locuri din lume.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Divertisment

Articole similare

Nume inedite pentru fetițe cu personalitate

Alegerea numelui unui bebeluș este prima mare decizie...


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
O mamă decide să nu-și mai trimită copiii la școală „pentru că este o închisoare”: „Stă într-o clasă opt ore pe zi și i se spune să nu vorbească cu persoana care stă lângă el” / FOTO: freepik.com @pvproductions

O mamă decide să nu-și mai trimită copiii la școală „pentru că este o închisoare”: „Stau într-o clasă opt ore pe zi și li se spune să nu vorbească cu persoana de lângă ei”

De ce nu funcționează parentingul modern Urania Cremene „Combinația ASTA este cheia” / Sursă foto:captură video YouTube @FainsiSimplu Mihai Morar

„De ce nu funcționează parentingul modern?” Urania Cremene: „Am ajuns într-un punct în care părinții tremură în fața copiilor! Combinația ASTA este cheia”

Fotografie de la Yan Krukau/Pexels

Sfaturi pentru părinții cu copii stângaci: Cu siguranță NU știai aceste lucruri

Învață un copil engleză, animale sau culori de la ecrane? Marius Zamfir avertizează părinții: „Numai DUPĂ ce i s-au DEBLOCAT aceste mecanisme!” / FOTO: freepik.com @EyeEm

Învață un copil engleză, animale sau culori de la ecrane? Marius Zamfir avertizează părinții: „Numai DUPĂ ce i s-au DEBLOCAT aceste mecanisme!” / VIDEO

pixel