5 sfaturi pentru a evita să-ți lași soacra să-ți strice echilibrul în familie
Data publicării:
Cum să nu-ți lași soacra să-ți strice căsnicia: câteva sfaturi pentru a menține armonia în cuplu, ținând în același timp intruzivitatea soacrei la distanță.

Relația cu soacra nu a fost niciodată ușoară, cărțile, filmele, serialele de televiziune, glumele ne spun despre asta... Dar nu e doar literatură. Din statistici, 30% din despărțiri depind de amestecul soacrei în căsătorie.

Problema este deci serioasă. Și mai ales conflictul cu nurorile este cel mai greu de gestionat. Potrivit unui studiu realizat de cercetătorul Terri Apter și care a durat 20 de ani, mai mult de 60% dintre femei spun că au o relație complicată cu mama partenerului și 55% dintre soacre spun că se simt incomod în prezența nunrorilor.

Dar ce ar trebui să facă o noră pentru a-și gestiona soacra și a trăi o căsnicie fericită?

Încearcă să fii detașată emoțional: este doar o rudă prin căsătorie

Primul pas de făcut este cel al detașării. Trebuie să învățăm să ne detașăm emoțional. Încearcă să o consideri pe soacra noastră ca pe o soacră.

Nu este mama ta și nu trebuie să te aștepți de la ea la lucrurile care se așteaptă de la o mamă, precum empatia, complicitate, înțelegere.

2. Fotografie... (pexels-exergen-corporation-4259896_87635400.jpg)

Pexels: Exergen Company/ Pexels

Evitați concurența cu ea

Probabil că soacra ta suferă de legătura pe care o ai cu fiul ei. Această gelozie ar putea-o face să se simtă în competiție cu tine. Dar trebuie să eviți absolut să concurezi cu ea. Atât în sentimente, cât și în lucruri practice: cum să păstrezi casa, bucătăria, copiii. Nu accepta provocarea, dimpotrivă, caută o alianță.

De exemplu, este grozavă la gătit? Lăudați-o pentru asta, este mai bună decât tine.

Încearcă în toate felurile să o faci să înțeleagă că competiția nu te interesează pentru că înțelegi diferența dintre rolul tău și rolul ei, care este la fel de important, dar diferit de al tău.

Interesează-te de ea și de viața ei, asta o va face să se simtă importantă

Un sfat bun este să încerci să o cunoști ca femeie, să te lase intrigată de povestea ei, de parcă ar fi un personaj dintr-un film, roagă-o să-ți povestească anecdote de când era tânără, cum și-a cunoscut soțul.

Pe scurt, încearcă să fii în ton cu nevoia ei de ase simți importantă.

Dacă în ciuda tuturor eforturilor tale nu poți avea o relație bună: distanțează-te.

Nu înseamnă că trebuie să schimbi emisferele, dar nici nu trebuie să fii prezent la toate evenimentele de familie programate. Puteți refuza politicos o invitație anunțându-i partenerul că aveți de lucru...

Evitați declanșatorii argumentului

Înainte de a o întâlni, gândește-te la lucrurile pe care le spune ea care te enervează și pregătește-te psihologic să nu reacționezi. Poți alege să te prefaci că nu s-a întâmplat nimic sau să-i răspunzi sincer, dar fără a fi nepoliticos și a însoți răspunsul cu un zâmbet.

Dar dacă nu poți răspunde fără a te agita, oprește-te și respira pentru o clipă. Gândește-te la partenerul tău și la copiii tăi, argumentele tale i-ar face să sufere.

Așa că, în loc să deschizi un conflict, mușcă glonțul, fugi la baie, cheamă un prieten să se scape... Uneori este necesar să înghiți o pastilă amară și să acționezi în consecință pentru binele cuiva la care ținem.

3. Fotografie... (pexels-sergey-makashin-5444950_60913500.jpg)

Foto: Sergey Makasin/ Pexels

Amintiți-vă că toate acestea sunt importante pentru liniștea și echilibrul cuplului.

Uneori, soacrele pot fi insuportabile și intruzive. Însă strategia câștigătoare este să nu te enervezi niciodată.

Știu că este nevoie de mult efort, dar trebuie să te forțezi să numeri până la zece. Fii calm și serafic în deciziile tale. Acest lucru te va face să pari puternic și nu îi va da ocazia să te atace... Gândește-te la atitudinile ei nepotrivite cu o sclipire de ironie...


Și rețineți întotdeauna că armonia familiei contează mult mai mult decât încercarea de a schimba o persoană care, în ciuda încercărilor tale, este puțin probabil să se schimbe.

Publicitate



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Divertisment

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
Cele trei lucruri pe care copiii bine educați le au în casă, conform experților: „Așa își permit să se dezvolte armonios” / FOTO: freepik.com @volodymyr-t

Cele trei lucruri pe care copiii bine educați le au în casă, conform experților: „Așa își permit să se dezvolte armonios”

Modul corect de a răspunde copilului tău atunci când spune „VREAU”, potrivit unui psiholog / FOTO: freepik.com @volodymyr-t

Modul corect de a răspunde copilului tău atunci când spune „VREAU”, potrivit unui psiholog

Cum să reacționezi când copilul tău este nepoliticos? Psiholog: „Jucăm «tenisul nepoliticosului» și nimeni nu câștigă!” / FOTO: freepik.com @EyeEm

Cum să reacționezi când copilul tău este nepoliticos? Psiholog: „Jucăm «tenisul nepoliticosului» și nimeni nu câștigă!”

Stilurile parentale care îi fac pe copii perfecționiști. Psihoterapeut: „Mulți oameni îl confundă cu dorința de a excela. În realitate, e exact opusul!” / FOTO: freepik.com @volodymyr-t

Stilurile parentale care îi fac pe copii perfecționiști. Psihoterapeut: „Mulți oameni îl confundă cu dorința de a excela. În realitate, e exact opusul!”

pixel