6 fraze pe care să nu le spui niciodată soacrei tale dacă vrei o relație liniștită
Data publicării:
Relația cu soacra a fost mereu subiect de discuții, certuri și uneori chiar rupturi între parteneri. De foarte multe ori, de fapt, soacra poate fi intruzivă, sensibilă, dar  este o persoană importantă în viața lui pe care cu siguranță o va iubi foarte mult. Din acest motiv, așadar, și pentru a evita, de asemenea, repercusiunile enervante și situațiile jenante, cel mai bine va fi să încercați să păstrați relația cât mai calmă.

Cu puțină viclenie și un strop de ipocrizie sănătoasă, iată 6 fraze pe care să nu le spui niciodată soacrei tale, pentru o viață liniștită a întregii familii și o căsnicie mai fericită.

Gătesc mai bine

Sfat valabil mai ales pentru noile soții, care încă nu știu că a avea de-a face cu o soacra în domeniul culinar este cea mai periculoasă greșeală pe care o poți face. Chiar dacă poate fi absolut adevărat și chiar dacă ești bucătar profesionist, abține-te să faci un astfel de comentariu.

În schimb, ai putea să le ceri sfaturi cu privire la o rețetă sau să le complimentezi preparatele. Evită orice comentarii și concentrează-te pe alimentație, o scuză excelentă pentru a evita indigestia.

Vino oricând vrei

Cu excepția cazului în care vrei ca soacra ta să fie prezentă în permanență acasă, evită această expresie ca „pass” pentru toate zilele și la toate orele. Dacă nu o cunoști încă bine pe soacră ai putea risca o ședere mai lungă, transformând camera oaspetelui sau a copiilor în camera ei.

2. Fotografie... (pexels-olly-3791664_39761700.jpg)

Fotografie de la Andrea Piacquadio/ Pexels

Nu este treaba ta. Nu ți-am cerut părerea

Chiar dacă este de fapt adevărat și de foarte multe ori lucrurile în care se implică soacra nu sunt absolut treaba ei, precum educația copiilor sau relația de cuplu, a spune așa nu este tocmai frumos. Ar fi bine, așadar, să încerci să o faci să înțeleagă că trebuie să-și reducă interesul, deși din motive întemeiate, într-un mod mai voalat și mai puțin explicit. Cu toate acestea, uneori a fi prea diplomatic nu ajută, dar ar trebui totuși făcută o încercare.

Tu ai fost deja mamă

Când vine vorba de copii, niciodată nu lipsesc argumentele. Soacrele vor mereu să vorbească, pentru că se simt mai experimentate, având în vedere că au crescut deja copii și printre aceștia se numără și partenerul tău.

Cel mai rău lucru, mai ales pentru o femeie, este să se simtă mereu judecată de soacra ei (și adesea și de mama ei) în modul în care își crește și își educă copiii.

Chiar dacă este una dintre cele mai intolerabile interferențe care există, ar trebui să eviți fraze de genul „ai fost deja mamă”. Chiar și în acest caz, este mai bine să găsești o modalitate mai diplomatică de a-i spune să se limiteze în a da sfaturi. 

La vârsta ta nu este cazul

O astfel de propoziție, cu o referire explicită la vârsta ei care nu mai este tânără, ar trebui cu adevărat evitată. Oricât de avansată în ani, o soacră este tot femeie și din acest motiv nu-i plac considerațiile legate de vârsta ei.

Dacă, de exemplu, plănuiești o excursie sau o masă copioasă sau chiar dacă îți cere sfaturi în alegerea unei ținute, să-i răspunzi că „la vârsta ei nu este cazul” poate fi destul de jignitor. Cu siguranță vei găsi și alte modalități, mai elegante și mai puțin directe, de a-ți descuraja soacra să facă anumite alegeri.

3. Fotografie... (pexels-karolina-grabowska-6134957_68178000.jpg)

Fotografie de la Karolina Kaboompics/ Pexels

De ce nu ți-ai învățat băiatul să…

Chiar dacă ție ți se pare că anumiți factori din comportamentul soțului tău au de-a face cu educația pe care a primit-o acasă, nu este bine să subliniezi acest lucru. Astfel o vei înrăi pe soacra ta și va încerca mereu să îți găsească și să îți puncteze defectele tale. Mai mult decât atât, s-ar putea să o îndepărtezi atât de tare încât să ai probleme în căsnicie din cauza asta.

În plus, NICIODATĂ nu ar trebui să vorbești despre moștenirea ei. Nu să deschide acest subiect pentru că riști să creadă că ești o persoană mult prea interesată de aspectele materiale, iar asta nu este ceea ce vrei să creadă soacra ta despre tine.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Divertisment

Articole similare

Numele de fetiță care este plin de eleganță și mister

Dacă urmează să ai o fetiță, iată ce semnificație are...

Cele mai frumoase cântecele de toamnă pentru copii

Toamna este un anotimp plin de magie, perfect pentru a...

Poezii de toamnă pentru copii

Toamna aduce cu ea o lume plină de culori și mistere care prind viață în...



Cele mai noi articole

Reguli de aur pentru a cultiva o relație bună între frați

Relația dintre frați este una dintre cele mai de preț...


Top citite
Mama „tigru”. Avantajele și dezavantajele asupra psihicului copilului. Psiholog: „Ea nu se naște doar din dorința de succes, ci și din nevoia de supraviețuire!” / FOTO: freepik.com @prostooleh

Mama „tigru”. Avantajele și dezavantajele asupra psihicului copilului. Psiholog: „Ea nu se naște doar din dorința de succes, ci și din nevoia de supraviețuire!”

Expert Harvard și mamă: „Evită acest tip de laudă dacă vrei copii mai puternici și maturi!” / FOTO: freepik.com @dotshock

Expert Harvard și mamă: „Evită acest tip de laudă dacă vrei copii mai puternici și maturi!”

Foto: Freepik@pressfoto

Contractul Educațional: Este obligatorie semnarea lui? Ce se întâmplă dacă refuzi? Avocat Cuculis, sfaturi pentru părinți

Trăsăturile unei mame „suficient de bună”. Un psihanalist expert în parenting a studiat mii de femei și a concluzionat ASTA! / FOTO: freepik.com @freepik.driller

Trăsăturile unei mame „suficient de bună”. Un psihanalist expert în parenting a studiat mii de femei și a concluzionat ASTA!

pixel