„Butonul roșu” în școli: Ministrul Educaţiei a semnat ordinul. Ce presupune noul mecanism
Sunt așteptați să completeze și să trimită cererea-tip părinții ai căror copii nu au fost repartizați în prima etapă sau care, din diverse motive, nu au participat atunci.
Cererea trebuie trimisă la secretariatul școlii care se află pe primul loc în lista celor trei opțiuni exprimate de familie.
După depunerea cererilor, între 30 mai și 5 iunie are loc validarea acestora la unitățile de învățământ alese ca primă opțiune.
Practic, părinții trebuie să confirme datele și să se asigure că formularul completat corespunde cu actele copilului.
În intervalul 6 – 11 iunie, școlile vor analiza cererile primite, respectând criteriile de departajare stabilite de inspectoratele școlare, atât cele generale cât și cele specifice.
Procesarea va fi făcută în limita locurilor disponibile, iar datele vor fi introduse într-o aplicație informatică dedicată acestei proceduri.
Pe 12 iunie, părinții vor afla rezultatul. Toate unitățile de învățământ vor afișa listele finale cu copiii admiși în clasa pregătitoare.
Pentru cazurile rămase nerezolvate, între 1 și 2 septembrie inspectoratele școlare vor centraliza solicitările părinților, tutorilor sau reprezentanților legali și vor încerca să găsească o soluție de înscriere.
În această perioadă vor fi analizate și situațiile speciale, cu accent pe respectarea interesului superior al copilului.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Părinții care nu au reușit...
Părinții care nu au reușit...