ACEASTĂ frază rostită de cupluri care face mai mult rău decât bine
Data publicării:
Există o frază pe care anumite cupluri o rostesc și duce la ruperea comunicării.

Când ești într-o relație, anumite fraze dureroase pot provoca mai mult rău decât crezi. Iată una care poate rupe comunicarea. Când lucrurile devin tensionate, nu este neobișnuit să rostești cuvinte pe care mai târziu le regreți.

Dar anumite fraze, mai mult decât altele, pot avea un impact deosebit de dăunător asupra unei relații.

Citește și Telegonia. Cât de plauzibilă este teoria că fostul partener influențează ADN-ul copilului tău?

Potrivit psihologului american Jeffrey Bernstein intervievat de Psychology Today , a spune „nu-mi pasă” partenerului tău este una dintre aceste expresii distructive.

Cu toate acestea, mulți oameni o folosesc ca un mecanism de apărare, fără să realizeze semnificația cuvintelor.

„Nu-mi pasă”

Sursa foto: freepik.com@Drazen Zigic

A spune „nu-mi pasă” în timpul unei dispute poate părea inofensiv, dar această mică frază ascunde o respingere profundă a emoțiilor celeilalte persoane.

Potrivit lui Jeffrey Bernstein, ea transmite o imagine de dezinteres total față de preocupările partenerului, creând o barieră imediată în calea comunicării.

Această expresie închide ușa dialogului și face ca cealaltă persoană să se simtă invizibilă, chiar izolată.

În realitate, această expresie este adesea folosită pentru a masca epuizarea emoțională sau incapacitatea de a face față situației. În loc să se angajeze în discuție, persoana care o rostește alege inconștient să se distanțeze de problemă, potrivit Psychologies.

Vezi și Ce este sindromul colegului de cameră: semne că partenerul tău suferă de el, potrivit unui psiholog

Revoluție constructivă

Sursa foto: freepik.com@freepik

Cu toate acestea, tocmai în astfel de momente comunicarea onestă devine esențială. Potrivit lui Bernstein, exprimarea clară a emoțiilor deschide calea către o rezolvare constructivă a conflictelor și întărește rezistența unui cuplu.

Dar cum puteți evita să lăsați astfel de declarații să iasă la iveală atunci când tensiunile sunt la cote maxime? Psihologul recomandă să faceți un pas înapoi înainte de a răspunde.

În mijlocul unei dispute, o pauză de reflecție vă poate ajuta să vă recăpătați o stare de spirit mai calmă și să vă formulați mai bine îngrijorările. Gândind înainte de a vorbi, puteți păstra relația și încuraja dialogul sincer.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Divertisment

Articole similare

Numele de fată care te face să te gândești la natură și dor

Numele „Doina” poartă în sine o bogată încărcătură...

„Tehnica discului zgâriat”. Învață să spui „NU” oamenilor

Uneori, să spui „nu” este mai dificil decât pare. 



Cele mai noi articole

Top citite
Efectul Mozart, dezmințit de mai multe studii! Cercetători: „Nu trebuie să ne așteptăm ca simpla ascultare a muzicii să ne facă copiii mai deștepți!” / FOTO: freepik.com @kegfire5

Efectul Mozart, dezmințit de mai multe studii! Cercetători: „Nu trebuie să ne așteptăm ca simpla ascultare a muzicii să ne facă copiii mai deștepți!”

Foto: Freepik @proostoleh

Vârsta la care se poate identifica ce talent are un copil

Copii machiavelici. Studiu internațional revoluționar despre cum această atitudine începe să se formeze încă din școala primară: „Unii dintre ei au un deficit neurologic” / FOTO: freepik.com @yakobchuk

Copii machiavelici. Studiu internațional revoluționar despre cum această atitudine începe să se formeze încă din școala primară: „Unii dintre ei au un deficit neurologic”

Copii cărora nu le pasă de pedepse cum funcționează „indiferența învățată” / FOTO: freepik.com@freepik

Copii cărora nu le pasă de pedepse: cum funcționează „indiferența învățată”

pixel