Planifică eficient timpul liber al copilului: Sfaturi utile
Timpul liber al copiilor este o oportunitate valoroasă...
O sarcină sănătoasă începe cu luni înainte de concepție, când decizi că vrei să devii mamă. Planificarea sarcinii și pregătirea mentală și fizică pentru acest proces te vor ajuta să-l experimentezi cu mai multă conștientizare și liniște. În acest articol vă explicăm tot ce ar trebui să țineți cont înainte de a începe să căutați un copil.
Maternitatea este o decizie pe care trebuie să o iei foarte în serios, deoarece reflectă un angajament continuu, profund și responsabil pentru creșterea unei noi ființe umane.
Cunoașterea pe tine însuți și reflectarea asupra motivelor care te determină să vrei să devii mamă te va ajuta să definești dacă aceasta este calea ta și când este momentul potrivit să-ți dai seama. În acest proces, trebuie să vorbești cu partenerul tău, să-i asculți dorințele, temerile și opiniile cu privire la educația parentală.
Evaluarea relației voastre împreună, a stabilității voastre emoționale și a impactului sosirii unui copil asupra dinamicii cuplului dvs. va mobiliza provocări pe care va trebui să le abordați și la care va trebui să le răspundeți înainte de a încerca să aveți un copil. A vorbi despre roluri și despre importanța împărțirii responsabilităților vă va ajuta să promovați un mediu familial echitabil și sănătos.
Ar trebui să ia în considerare și alte aspecte, cum ar fi banii, munca și locuința. A fi realist și a te asigura că ai resursele necesare pentru a acoperi costurile asociate cu creșterea unui copil este o acțiune responsabilă care nu trebuie trecută cu vederea.
Când rămâneți însărcinată, controalele de sănătate prenatale vor fi esențiale pentru a vă monitoriza sarcina și pentru a vă asigura că dumneavoastră și copilul dumneavoastră vă simțiți bine. Dar este foarte important să mergi la medic înainte de a rămâne însărcinată.
În mod ideal, ar trebui să vă alegeți ginecologul sau moașa și să vă programați o consultație cu cel puțin trei luni înainte de a începe să încercați să rămâneți gravidă. Profesionist îți va oferi toate sfaturile necesare pentru ca procesul de sarcina sa fie cat mai sănătos.
Foto: Melike Benli/ Pexels
Ei vor lua un istoric medical complet, inclusiv examene medicale și evaluări detaliate. Aceste verificări încearcă să detecteze modificări care ar putea afecta sarcina, cum ar fi infecții cu transmitere sexuală, boli de inimă, diabet, astm sau probleme cu tiroida.
De asemenea, va trebui să discutați cu medicul sau moașa despre stilul dvs. de viață, de exemplu dacă beți alcool sau fumați, precum și despre orice medicamente pe care le luați, deoarece există unele care vă pot afecta copilul.
Dacă te gândești să rămâi însărcinată, trebuie să ai grijă de sănătatea ta mintală și să prioritizezi. S-a demonstrat că anxietatea, depresia și stresul în timpul sarcinii au un impact negativ atât asupra mamei, cât și asupra copilului.
Simptomele anxietății de sarcină sunt asociate cu creșterea frecvenței cardiace fetale, naștere prematură, greutate mică la naștere, suferință fetală și malformații congenitale. De asemenea, cresc riscul de simptome severe de depresie și anxietate după naștere.
A avea grijă de sănătatea ta mintală înainte de a încerca un copil îți va oferi instrumentele pentru a-ți menține bunăstarea emoțională în timpul sarcinii. Chiar dacă ai o sarcină dificilă sau dacă experiența ta nu este cea la care te așteptai, există pași pe care îi poți lua pentru a rămâne puternic mental.
Evaluarea emoțiilor, efectuarea exercițiilor de auto-conștientizare, practicarea tehnicilor de relaxare, meditația sau yoga sunt strategii care pot ajuta la reducerea anxietății și la crearea unei stări de spirit mai echilibrate.
Discuția cu partenerul, familia și prietenii despre temerile și așteptările tale te va ajuta, de asemenea, să faci față stresului.
Foto: Melike Banli/ Pexels
A-ți examina dinții și gingiile înainte de a rămâne însărcinată este cel mai potrivit lucru de făcut. Experții leagă sănătatea orală cu o sarcină sănătoasă.
În plus, femeile cu boală parodontală au mai multe șanse de a suferi de pre-eclampsie, naștere prematură și de a avea un copil cu greutate mică la naștere.
Foto: Yan Krukau/ Pexels
Asigurați-vă că mâncați sănătos și variat dacă doriți să rămâneți în formă. Includeți alimente bogate în acid folic, fier, calciu și alte vitamine esențiale.
Carnea slabă, spanacul, leguminoasele, produsele lactate, nucile, puiul și ouăle nu ar trebui să lipsească din dieta ta.
Consumul de pește este, de asemenea, sănătos, dar evită-i pe cei care conțin mult mercur, precum tonul, peștele-spadă și rechinul.
De asemenea, este indicat să evitați carnea crudă și să limitați cofeina. Nu uitați să mențineți o hidratare adecvată și să beți cel puțin 8 pahare de apă pe zi.
Menținerea în formă este esențială pentru a promova o sarcină sănătoasă și pentru a facilita nașterea. Activitățile simple precum mersul pe jos sau înotul sunt opțiuni grozave atât înainte, cât și în timpul sarcinii.
Pregătirea pentru maternitate presupune mult mai mult decât simpla așteptare a nașterii copilului. Cunoașterea dorințelor, așteptărilor și temerilor tale, luarea unei decizii informate și îngrijirea ta înainte, în timpul și după sarcină te va ajuta să abordezi acest proces într-un mod pozitiv și sănătos.
Deoarece fiecare sarcină este unică, atenția personalizată din partea unui profesionist din domeniul sănătății este de neprețuit. Pregătește-te, ai grijă de tine și bucură-te de începutul maternității!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Timpul liber al copiilor este o oportunitate valoroasă...
Un tată a împărtășit, într-un...
Când copiii noștri ajung la...
Rugăciunile de dimineață și...
Crăciunul este aproape aici...
Temele pentru acasă sunt o...
Titi Aur, instructor de conducere defensivă, vine cu...