Aceste aspecte negative într-o relație nu sunt un semn al unei despărțiri
Data publicării:
Cauți modalități de a inspira încredere în relațiile tale pentru a construi fundații solide și durabile? Iată care sunt cheile care nu trebuie trecute cu vederea.

Poate că nu știi, dar pentru a construi o relație solidă, de durată, trebuie să stabilești încrederea. Este cheia cultivării unei relații de încredere, sănătoase și prospere.

Dar nu este întotdeauna ușor să ai încredere în cineva sau să inspiri încredere. Potrivit Times of India, există anumite chei pentru a inspira încredere și a consolida relațiile. 

Citește și ACEASTĂ frază rostită de cupluri care face mai mult rău decât bine

Cum se construiește încrederea într-o relație?

Printre cele mai esențiale sunt: comunicarea, fiabilitatea, practicarea vulnerabilității și stabilirea limitelor. Iată în detaliu aceste chei esențiale.

Comunicarea

Făcându-ți confidențe despre trecutul, emoțiile, valorile și nevoile tale, îi poți arăta partenerului tău că te simți suficient de încrezător pentru a te deschide. Ruperea barierelor ajută laconstruirea încrederii.

Fiabilitate

Dacă spui lucruri, fă-le. Aceasta este baza încrederii. Prin respectarea promisiunilor și a angajamentelor, stabiliți fiabilitatea, un element esențial într-o relație. De asemenea, arată că jumătatea ta se poate baza pe tine.

Vulnerabilitatea

A-ți împărtăși gândurile, temerile și slăbiciunile nu este un lucru rău. Dimpotrivă, a arăta vulnerabilitate înseamnă a fi transparent cu ceilalți și ajută la construirea încrederii, potrivit Psychologies.com.

Stabilirea limitelor

Vezi și Ce este sindromul colegului de cameră: semne că partenerul tău suferă de el, potrivit unui psiholog

Ca în orice relație, este important să stabilești limite clare și precise cu privire la nevoile tale, la valorile tale și la lucrurile pe care le dorești sau nu. Stabilirea acestor limite clare ajută la construirea unei relații sănătoase, solide, bazate pe respect și încredere.

Arată empatie și fii un bun ascultător

Ascultarea a ceea ce are de spus partenerul tău nu numai că construiește simpatie, dar încurajează și încrederea și legătura dintre doi oameni. Este o cheie esențială pentru o relație de încredere și de durată.

Desigur, toate aceste chei esențiale pentru a crea încredere trebuie aplicate cu respect, un alt element esențial într-o relație. În concluzie, cheia pentru a inspira încredere este sinceritatea și onestitatea. Depinde doar de tine!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Divertisment

Articole similare

Planifică eficient timpul liber al copilului: Sfaturi utile

Timpul liber al copiilor este o oportunitate valoroasă...

Femeile divine: Nume de zeițe celebre ale lumii antice

În mitologiile antice, femeile divinități au jucat un...



Cele mai noi articole

Top citite
Foto: Freepik@freepik

„Dacă, Doamne ferește, s-ar da așa ceva la BAC, nu ar mai lua nimeni examenul”, spune Prof. Mariana Badea

Cum susțin părinții, fără să realizeze, analfabetismul funcțional al copiilor? Prof. Mariana Badea: „Nu mi-aș fi imaginat vreodată! Este peste puterile mele” / FOTO: freepik.com @wavebreakmedia_micro

Cum susțin părinții, fără să realizeze, analfabetismul funcțional al copiilor? Prof. Mariana Badea: „Nu mi-aș fi imaginat vreodată! Este peste puterile mele” / VIDEO

Semnele care arată că ai primit o educație bună de la părinții tăi! Abilitățile care te fac să fii pregătit pentru succesul pe termen lung / FOTO: freepik.com @EyeEm

Semnele care arată că ai primit o educație bună de la părinții tăi! Abilitățile care te fac să fii pregătit pentru succesul pe termen lung

Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / FOTO: freepik.com@ zinkevych

Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ: „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / VIDEO

pixel