Ce este necesar pentru o dezvoltare emoțională sănătoasă?
Fiecare părinte își dorește ca copilul să crească...
Deși provocările din viață sunt inevitabile și adesea sunt dincolo de controlul nostru, modul în care răspundem la ele depinde în totalitate de noi. Pentru copii, acest lucru poate fi mai complicat.
Copiii au o capacitate mai mică de a-și reglementa emoțiile. Ei pot avea dificultăți în a înțelege de ce se simt stresați sau anxioși și pot fi mai puțin conștienți de ce ar trebui să facă pentru a le face față.
SURSA FOTO: Freepik.com@freepik
„Când copiii învață mecanisme sănătoase de gestionare a stresului, devin mai bine pregătiți să facă față stresului și să își regleze emoțiile, ceea ce, la rândul său, le poate spori reziliența”, spune Dr. Agnesa Papazyan, PsyD, potrivit Verywellmind.
Acest lucru nu doar că reduce probabilitatea apariției problemelor comportamentale, dar îmbunătățește și interacțiunile sociale și performanțele academice, adaugă ea.
Copiii emoțional rezilienți sunt, de asemenea, mai predispuși să își asume riscuri sănătoase și să rezolve problemele pe cont propriu, adaugă Dr. Monika Roots, psihiatru pentru copii și adolescenți din Madison.
Primul pas este să învățăm copiii că este în regulă să ceară ajutor unui adult de încredere și să împărtășească ce au pe suflet.
SURSA FOTO: Freepik.com@freepik
De acolo, este important să explorăm ce metode de gestionare a stresului funcționează cel mai bine pentru ei, spune Susan Tellone, director clinic la Societatea pentru Prevenirea Sinuciderii în Rândul Tinerilor.
Iată câteva strategii sănătoase de gestionare a stresului pe care le poți considera pentru copilul tău:
Jocuri sociale și active pot ajuta copiii de această vârstă să își exprime emoțiile și să facă față stresului într-un mod eficient. De exemplu:
Dr. Kathryn Smerling, terapeut familial din Manhattan, recomandă de asemenea:
„Trebuie să le învățați copiilor că este în regulă să eșueze”, spune Dr. Smerling. E în regulă să cazi în nisip sau să nu poți citi ceea ce altcineva poate. Eșecul este modul în care înveți să ai succes, adaugă ea.
Pe măsură ce copiii cresc și încep să înfrunte provocări mai complexe, abilitățile de gestionare a stresului devin esențiale pentru a le permite să navigheze cu succes prin viața lor școlară și socială.
Adolescenții se confruntă cu presiuni semnificative legate de performanța academică, relațiile interpersonale, imaginea de sine și, nu în ultimul rând, cu așteptările venite din partea celor din jur.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Fiecare părinte își dorește ca copilul să crească...
De la stresul academic,...
Amigdalele palatine sunt structuri de țesut limfatic...
Fiecare părinte își dorește ca copilul să crească...
De la stresul academic,...
Utilizarea TikTok-ului este...