Ad Astra, școala miliardarului Elon Musk, își va deschide porțile în acest an. NU include ore de sport, limbi străine sau muzică: „Avem nevoie de reforme semnificative în educație”
Data publicării:
Ad Astra, o instituție educațională privată situată în Texas, își va deschide porțile în 2025, adresându-se copiilor cu vârste cuprinse între trei și nouă ani. Cu o capacitate inițială limitată la doar 21 de elevi, școala își propune să ofere un mediu educațional exclusivist și orientat spre viitor.

După ce a obținut autorizația oficială pe 14 noiembrie, Ad Astra are ambiții mari. În timp ce activitatea va începe la nivel de școală primară, planurile pe termen lung includ transformarea într-o universitate axată pe domenii STEM (Știință, Tehnologie, Inginerie și Matematică).

Implicarea lui Musk și finanțarea proiectului

Deși numele lui Elon Musk nu este menționat explicit în documentele oficiale, implicarea sa este evidentă.

Fundația miliardarului a investit 100 de milioane de dolari în acest proiect, conform Business Insider, consolidând legătura dintre viziunea sa și viitorul educației.

Curriculum fără sport, muzică sau limbi străine

Ad Astra propune un model educațional bazat pe învățare practică și soluționarea problemelor reale, în detrimentul disciplinelor tradiționale precum sportul, muzica sau limbile străine. Musk consideră că avansurile tehnologice, cum ar fi traducerea în timp real, fac predarea limbilor străine inutilă.

Context politic și influență extinsă

Deschiderea Ad Astra coincide cu începutul celui de-al doilea mandat al președintelui Donald Trump, care l-a numit pe Musk într-o poziție menită să eficientizeze activitățile administrației federale.

Astfel, cel mai bogat om din lume își extinde influența nu doar în tehnologie și afaceri, ci și în educație și politică.

„Cred că avem nevoie de reforme semnificative în educație”, a spus Elon Musk. „Prioritatea ar trebui să fie aceea de a-i învăța pe copii abilități pe care le vor găsi utile mai târziu în viață și de a lăsa orice fel de propagandă socială în afara clasei”.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Monden

Articole similare


Cele mai noi articole

Află câți copii are cea mai mare familie din lume!

Dacă vorbim despre familii numeroase, cele cu trei sau...


Top citite
Acest nume de fată de origine greacă va fi unul dintre cele mai alese în 2025 / FOTO: Freepik.com@freepic.diller

Acest nume de fată de origine greacă va fi unul dintre cele mai alese în 2025

Daniel David, despre ce materii noi ar trebui introduse în școli: „Mi se pare o greșeală toată atitudinea din ultimii ani! Hai să predăm un pic altfel” / FOTO: freepik.com @oksix

Daniel David, despre ce materii noi ar trebui introduse în școli: „Mi se pare o greșeală toată atitudinea din ultimii ani! Hai să predăm un pic altfel”

De la cine moștenește copilul succesul educațional? Un studiu de amploare al UCL, efectuat pe 40.000 de perechi de părinți și copii, și-a prezentat concluziile / FOTO: freepik.com @syda_productions

De la cine moștenește copilul succesul educațional? Un studiu de amploare al UCL, efectuat pe 40.000 de perechi de părinți-copii, și-a prezentat concluziile

Cele patru obiceiuri recomandate de experții în educație de la Harvard pentru a-i învăța pe copii să învețe din greșeli / FOTO: freepik.com @MAhmad

Cele patru obiceiuri recomandate de experții în educație de la Harvard pentru a-i învăța pe copii să învețe din greșeli

pixel