Ad Astra, școala miliardarului Elon Musk, își va deschide porțile în acest an. NU include ore de sport, limbi străine sau muzică: „Avem nevoie de reforme semnificative în educație”
Data publicării:
Ad Astra, o instituție educațională privată situată în Texas, își va deschide porțile în 2025, adresându-se copiilor cu vârste cuprinse între trei și nouă ani. Cu o capacitate inițială limitată la doar 21 de elevi, școala își propune să ofere un mediu educațional exclusivist și orientat spre viitor.

După ce a obținut autorizația oficială pe 14 noiembrie, Ad Astra are ambiții mari. În timp ce activitatea va începe la nivel de școală primară, planurile pe termen lung includ transformarea într-o universitate axată pe domenii STEM (Știință, Tehnologie, Inginerie și Matematică).

Implicarea lui Musk și finanțarea proiectului

Deși numele lui Elon Musk nu este menționat explicit în documentele oficiale, implicarea sa este evidentă.

Fundația miliardarului a investit 100 de milioane de dolari în acest proiect, conform Business Insider, consolidând legătura dintre viziunea sa și viitorul educației.

Curriculum fără sport, muzică sau limbi străine

Ad Astra propune un model educațional bazat pe învățare practică și soluționarea problemelor reale, în detrimentul disciplinelor tradiționale precum sportul, muzica sau limbile străine. Musk consideră că avansurile tehnologice, cum ar fi traducerea în timp real, fac predarea limbilor străine inutilă.

Context politic și influență extinsă

Deschiderea Ad Astra coincide cu începutul celui de-al doilea mandat al președintelui Donald Trump, care l-a numit pe Musk într-o poziție menită să eficientizeze activitățile administrației federale.

Astfel, cel mai bogat om din lume își extinde influența nu doar în tehnologie și afaceri, ci și în educație și politică.

„Cred că avem nevoie de reforme semnificative în educație”, a spus Elon Musk. „Prioritatea ar trebui să fie aceea de a-i învăța pe copii abilități pe care le vor găsi utile mai târziu în viață și de a lăsa orice fel de propagandă socială în afara clasei”.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Monden

Articole similare

Va exista sezonul 2 din Adolescence? Ce știm sigur până acum

Adolescence, producția de pe Netflix, a devenit rapid...

Eminem a devenit bunic. Ce nume deosebit au ales părinții

Eminem, unul dintre cei mai cunoscuți rapperi ai...



Cele mai noi articole

7 obiceiuri matinale care au beneficii dovedite pentru copii

Diminețile pot fi adesea o perioadă de agitație pentru...


Top citite

Lucrurile pe care psihologii îi roagă pe părinți și bunici să NU le mai facă. Ce efecte au asupra copiilor

De ce nu ar trebui să fie notate materiile vocaționale în școli. Elvira Deatcu: „Dacă am un copil călcat pe ureche, de ce să-i dai 4 la muzică, dacă nu are ureche muzicală”

Lucruri pe care copiii adulți le resimt în tăcere față de părinții lor, dar rareori le spun cu voce tare

„80% din ce faci azi ca părinte vine din primii tăi 7 ani de viață!” De ce e periculos să ignori copilul care ai fost. Andrada Faina: „Asta vreau să subliniez aici!” / VIDEO

pixel