ADHD. Cum poate fi ajutat un copil hiperactiv și neatent
Data publicării:
Este foarte important să recunoaștem simptomele ADHD la copii pentru a vedea cum acționăm.

Copilul cu ADHD, neatent și hiperactiv, poate să aibă următoarele simptome din mai multe categorii:

Deficit de atenţie

Se concentrează foarte greu asupra unei task pe care îl are de îndeplinit și nu poate fi atent mai mult de câteva minute. De asemenea, nu termină ceea a început și pare că nu ascultă dacă cineva îi vorbește.

Hiperactivitate motrică

În permanenţă este hiperactiv și îi este foarte greu să stea câteva minute pe scaun. Are pe corp vânătăi, zgârieturi, deoarece nu se poate angaja în activități liniștite.


Impulsivitate verbală şi motrică

Copilul acționează înainte de a gândi. Mai mult, vorbeşte prea mult și întrerupe alți oameni din cauza nerăbdării. Pare că este nepăsător faţă de consecinţele pe care le-ar putea avea faptele sale.


Aparent, majoritatea copiilor se comportă în acest fel, dar pentru copilul cu ADHD aceste simptome durează cel puţin 6 luni şi se manifestă în orice mediu: familial, şcolar, extra-şcolar.

Când debutează ADHD

În general, ADHD debutează înaintea vârstei de 12 ani. Afectează de 3 ori mai frecvent băieţii decât fetele.



Copilul cu ADHD nediagnosticat la timp şi netratat se va confrunta cu mari probleme atât în familie, cât şi în societate chiar și la vârsta adultă, în aproximativ 60% din cazuri.


Copiii hiperactivi au şansa unui viitor liniştit dacă părinții acționează, rolul acestora fiind extrem de important. Ei trebuie să îşi adapteze metodele și comportamentul în funcţie de situaţia copilului. Învățarea unor tehnici de comunicare în situaţii de criză, exerciţii de relaxare, dar și cunoaşterea posibilităţilor terapeutice în ceea ce priveşte controlul ADHD sunt foarte importante.

Importanța alimentației



Alimentația joacă și ea un rol esențial și aici vorbim despre efectele benefice ale acizilor graşi omega 3 şi omega 6. Acizii graşi omega 3 pot fi procuraţi din peştii care trăiesc în ape reci ca heringul, macroul, somonul, tonul, sardinele. Se recomandă cel puţin 2 mese de peşte pe săptămână.

Acizii graşi omega 6 sunt benefici pentru structura creierului, dezvoltarea memoriei, procesul de învăţare, concentrare. Acizii omega 6 provin din planta luminiţa nopţii sau din ulei din seminţe de cânepă.

Studiile ştiinţifice arată că datorită ingredientelor naturale, suplimentele pe bază de omega 3, omega 6, magneziu şi zinc sunt tolerate bine de copii și nu creează dependenţă sau reacții adverse.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Parintisipitici Team
Categorie: Comportamente si Emotii
Tagurile articolului: adhd  ajutor  copii  dieta  parinti 

Articole similare

Reguli de aur pentru a cultiva o relație bună între frați

Relația dintre frați este una dintre cele mai de preț...



Cele mai noi articole

Reguli de aur pentru a cultiva o relație bună între frați

Relația dintre frați este una dintre cele mai de preț...


Top citite
Mama „tigru”. Avantajele și dezavantajele asupra psihicului copilului. Psiholog: „Ea nu se naște doar din dorința de succes, ci și din nevoia de supraviețuire!” / FOTO: freepik.com @prostooleh

Mama „tigru”. Avantajele și dezavantajele asupra psihicului copilului. Psiholog: „Ea nu se naște doar din dorința de succes, ci și din nevoia de supraviețuire!”

Expert Harvard și mamă: „Evită acest tip de laudă dacă vrei copii mai puternici și maturi!” / FOTO: freepik.com @dotshock

Expert Harvard și mamă: „Evită acest tip de laudă dacă vrei copii mai puternici și maturi!”

Foto: Freepik@pressfoto

Contractul Educațional: Este obligatorie semnarea lui? Ce se întâmplă dacă refuzi? Avocat Cuculis, sfaturi pentru părinți

Trăsăturile unei mame „suficient de bună”. Un psihanalist expert în parenting a studiat mii de femei și a concluzionat ASTA! / FOTO: freepik.com @freepik.driller

Trăsăturile unei mame „suficient de bună”. Un psihanalist expert în parenting a studiat mii de femei și a concluzionat ASTA!

pixel