Admitere liceu 2024. Când încep testările de limbă străină și probele de aptitudini
Data publicării:
În perioada 13-15 mai se eliberează anexelor fişelor de înscriere pentru elevii sau absolvenţii care doresc să participe la probele de aptitudini, la probe de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă sau maternă.

Pentru admiterea la liceu 2024, testările de limbă străină și probele de aptitudini pentru liceele vocaționale încep în data de 21 mai și durează până pe 24 mai, conform calendarului oficial. Înscrierea pentru aceste probe se face în zilele de 16 și 17 mai.

În perioada 13-15 mai se eliberează anexelor fişelor de înscriere pentru elevii sau absolvenţii care doresc să participe la probele de aptitudini, la probe de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă sau maternă.

Pe 13 mai, inspectoratele școlare vor publica broșura cu informațiile referitoare la admiterea la liceu pentru anul școlar 2024-2025, potrivit calendarului oficial. Broșura conține numărul de locuri la liceele din județ, specializările, codurile și media ultimului admis în anul școlar anterior.

Pentru al doilea an consecutiv, media claselor gimnaziale nu mai este luată în calcul pentru admiterea la liceu. Înscrierile pentru admiterea la liceu, în 2024, vor începe pe 11 iulie, iar repartizarea candidaților are loc pe 24 iulie, după cum se arată în calendarului oficial, potrivit Edupedu.ro



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Stiri

Articole similare

Reguli stricte pentru siguranța copiilor în mașină

Conform Codului Rutier 2025, copiii sub 12 ani sau cu o...



Cele mai noi articole

Top citite

„Părinți, vă implor să mă ascultați!” O învățătoare dezvăluie pe TikTok singurul semnal de alarmă care arată că un elev va fi dificil în clasă: „NU are legătură cu comportamentul lui!”

Profesorii dau cărțile pe față: Tendințele moderne în parenting „afectează negativ copiii!” Ce comportamente ale părinților provoacă cele mai multe probleme în clasă?

„Temele la clasa pregătitoare, ilegale!” Semnalul de alarmă tras de prof. Claudia Chiru: „Doamnele învățătoare să se oprească, chinuie pe toată lumea!” / VIDEO

Cât de mult ar trebui să scrie un copil în clasa I? Prof. Claudia Chiru: „Doamnele învățătoare care dau pagini ar trebui să le facă dumnealor să vadă cum se simte copilul!” / VIDEO

pixel