Adrian Dragotă, expert în lumea pisicilor, dezvăluie mituri despre feline / VIDEO
Data publicării:
Adrian Dragotă, președintele Asociației Feline din România, a fost invitatul lui Tudor Tim-Ionescu în această nouă ediție de DC Anima de la DC News TV.

Adrian Dragotă, președintele Asociației Feline din România, arbitru felin, a fost invitat în cadrul emisiunii DC Anima, prezentată de Tudor Tim-Ionescu, unde a vorbit despre Pisicile în România: istorie, mituri, prezent și sfaturi.

Acesta a făcut un top al celor mai întâlnite mituri legate de pisici. „O să încep cu un mit legat de hrănirea pisicilor. Nu este recomandat să dăm unei pisici, în special adulte, lapte, pentru că au intoleranță. Al doilea mit este cu privire la faptul că există o oarecare interdicție a pisicilor la femeile însărcinate, care are o cauză și un suport medical, având în vedere că o pisică care consumă carne crudă ar putea să să contamineze cu toxoplasmă, însă acest lucru este puțin probabil mai ales la pisicile ținute la bloc”, a expus acesta. 

Un alt mit ar fi asupra faptului că pisicile ar putea fi parșive sau rele, în sensul că nu ne ascultă. „Ele nefiind animale sociale, de grup cum sunt câinii, nu au tendința de a recunoaște o ierarhie. Nu au obiceiul de a se supune una alteia”, a explicat Adrian Dragotă.

De asemenea, un alt mit este cel legat de părul pisicilor, acesta specificând că pisicile British lasă, de fapt, mai mult păr decât cele europene. „Alergia la părul de pisică este o chestie prost interpretată. Pentru că alergia nu se face la păr. Alergia este dată de o proteină din saliva pisicii. Există o specie care are o concentrație mai mică de proteină în salivă - siberiana”, a mai specificat acesta.

Despre mituri pe larg, dar și alte aspecte interesante legate de istoria pisicilor, puteți urmări mai jos.

Youtube video image



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Invitati si Interviuri

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
Mama sau tata De la cine moștenește copilul atitudinea / FOTO: Freepik.com@ karlyukav

Mama sau tata? De la cine moștenește copilul atitudinea

Cele trei pericole care blochează succesul copilului. Răzvan Vasile: „Tu n-ai nevoie să stai într-o gașcă, într-o școală, când tu ești cel mai bun!” / FOTO: freepik.com @lokodigo1

Cele trei pericole care blochează succesul copilului. Răzvan Vasile: „Tu n-ai nevoie să stai într-o gașcă, într-o școală, când tu ești cel mai bun!” / VIDEO

Când educația emoțională devine toxică. Educatoare: „Părinții sunt păcăliți cu rețete miraculoase, dar copiii lor plătesc prețul” / FOTO: freepik.com @standret

Când educația emoțională devine toxică. Educatoare: „Părinții sunt păcăliți cu rețete miraculoase, dar copiii lor plătesc prețul”

Numele clasic de fată care este la modă în 2025 / FOTO: Freepik.com@ fxquadro

Numele clasic de fată care este la modă în 2025

pixel