Afecțiunea care a umplut spitalele de copii. „Majoritatea copiilor internați azi dimineață au avut ASTA”
Data publicării:
Alertă printre părinți: din cauza acestei afecțiuni, sute de copii ajung la spital

Într-o singură zi, peste 700 de copii din București au ajuns la spital cu probleme digestive și toxiinfecții alimentare. Medicii se așteaptă la o creștere a numărului de cazuri odată cu venirea căldurii.

Principalele cauze sunt mâncarea păstrată la temperaturi ridicate și apa din piscine. Febra, durerile abdominale și vărsăturile au determinat-o pe această mamă să aducă fetița de 3 ani la Urgențe, după ce tratamentul de acasă nu a funcționat.

În fiecare zi caniculară, la un spital de pediatrie din Capitală ajung peste 100 de pacienți, numărul cazurilor crescând cu peste 50% față de săptămâna trecută. Se așteaptă ca valul cel mai mare să apară în următoarele două luni.

"Majoritatea copiilor internați azi dimineață au avut enterocolită.

Un regim alimentar adecvat și o hidratare bună rezolvă problema, dar infecțiile bacteriene necesită tratament cu antibioticul potrivit, conform antibiogramei," explică Prof. Dr. Craiu Mihai, medic primar pediatrie, potrivit Observatornews.

Cazurile ușoare pot fi tratate acasă, la recomandarea medicului de familie. Cazurile grave, în care copilul nu se alimentează și are febră prelungită, trebuie să ajungă urgent la camera de gardă.

Simptomele infecției cu E.coli


Orice aliment păstrat la temperaturi peste 6 grade Celsius începe să dezvolte bacterii, iar E.coli este una dintre cele mai răspândite.

Primele simptome apar în câteva ore și includ febră, vărsături și probleme digestive. Netratată la timp, infecția poate duce la complicații grave.

Gustul schimbat sau acrișor al mâncării poate indica faptul că alimentul este alterat. Medicii recomandă o atenție sporită în sezonul cald la depozitarea alimentelor și la spălarea și dezinfectarea frecventă a mâinilor.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Stiri

Articole similare

Noi reguli pentru bursele școlare

Guvernul are pe ordinea de zi a ședinței de azi Proiectul de OUG pentru...


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Noi reguli pentru bursele școlare

Guvernul are pe ordinea de zi a ședinței de azi Proiectul de OUG pentru...

Dureri în piept la copii: Când ar trebui să vă faceți griji

Durerea toracică apare frecvent la copii și în special...


Top citite
Fotografie de la Monstera Production/ Pexels

Copii de opoziție, 4 reguli de aur pentru a-i „gestiona” acasă

Cel mai mare reproș pentru școala în forma actuală. Urania Cremene: „Produce peste 50% rebuturi! De ce ne dorim să inventăm roata? De ce chinuim profesorii?” / FOTO: freepik.com @The Yuri Arcurs Collection

Cel mai mare reproș pentru școală, în forma actuală. Urania Cremene: „Produce peste 50% rebuturi! De ce ne dorim să inventăm roata? De ce chinuim profesorii?”

Relația părinților cu școala, „terifiantă”. Urania Cremene: „Sunt extraordinar de multe dovezi că sistemul NU funcționează! Și îți pui întrebarea: e copilul meu de vină?” / FOTO: freepik.com @syda_productions

Relația părinților cu școala, „terifiantă”. Urania Cremene: „Sunt extraordinar de multe dovezi că sistemul NU funcționează! Și îți pui întrebarea: e copilul meu de vină?”

ACESTEA sunt semnele care îți arată că al tău copil va fi un adult responsabil / FOTO: freepik.com

ACESTEA sunt semnele care îți arată că al tău copil va fi un adult responsabil

pixel