Agent șef principal, Robert Adrian Dorobanțu: Ai un cățel? Fă acest test cu el pentru a vedea dacă poate deveni Câine Polițist
Data publicării:
Cunoașterea caracterului puiului de câine este foarte importantă în stabilirea unei strategii de educare a patrupedului. Dar dacă cățelul tău are talente de polițist? Cum faci să le descoperi și să le dezvolți. Haideți să aflăm mai jos, o serie de secrete din dresajul și formarea câinilor-polițiști.

Agent șef principal, Robert Adrian Dorobanțu a fost invitatul emisiunii dedicată iubitorilor de animale, DC Anima. Împreună cu realizatorul acestei emisiuni, Tudor-Tim Ionescu, acesta a dezvăluit secrete din lumea ”câinilor de muncă” și aici facem referire la poliția canină.

Cum să descoperi talentul ascuns al potențialilor câini polițiști?

”Testele sunt simple. Iau un cățel micuț, îl bag într-o încăpere și îi observ reacția... se sperie, are curaj, îi arunc o cheie pe jos,...îi văd reacția... Tresare? Latră? O ia în gură? Se retrage după mine? Atunci vezi instinctele lui și poți să îți dai seama cam la ce ar fi bun. De exemplu: unul care se repede și latră, primește o bilă în urna cu Patrulare și Intervenție”, dezvăluie agentul șef principal, Robert Adrian Dorobanțu înurajând deținătorii de animale interesați să se informeze despre celebrul Test Cambell.

Ce este Testul Campell

Testul comportamental Campbell a fost dezvoltat de către psihologul William Campbell la sfârșitul anilor '60. Acesta a fost creat în vederea prezicerii tendințelor de comportament al unui câine pentru a ajută potențialul cumpărător să aleagă cel mai potrivit exemplar pentru mediul în care va trăi și familiei cu care câinele va locui. Acest test determina atracția socială, reacția la comenzi și dominarea (fizică și socială).

Este util de știut că patrupedul trebuie supus acestui test când are nu mai mult de la acest test când 5-7 luni. 

2. Fotografie... (pexels-katya-wolf-9428539_67240100.jpg)

Fotografie de la Katya Wolf/ Pexels

Puiul va fi dus într-un loc pe care nu îl cunoaște, unde nu sunt oameni și nu există factori de întrerupere sau distragere a atenției. În timpul testului nu trebuie să recompensăm cățelul în niciun fel ci doar să îi vorbim pe un ton normal.

CITEȘTE ȘI: „Nu suntem Poliția Animalelor!” Robert Dorobanțu, despre Poliția Canină, la DC Anima: „Poți să faci destul de multe cu un câine” / VIDEO

Testul urmărește cinci aspecte ale temperamentului unui câine (atracția socială, reacția la diferiți stimuli, reacția la obligații, controlul social, opunerea la ridicare), iar răspunsurile indică un tip anume de caracter.

Pentru mai multe informații, urmăriți înregistrarea integrală a emisiunii și află cum să descoperi dacă cățelușul tău are talent de câine-polițist.

Youtube video image



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Divertisment

Articole similare

Planifică eficient timpul liber al copilului: Sfaturi utile

Timpul liber al copiilor este o oportunitate valoroasă...



Cele mai noi articole

Top citite
Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / FOTO: freepik.com@ zinkevych

Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ: „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / VIDEO

Lecțiile de maniere pe care părinții NU le mai predau copiilor. Cercetători: „Nu e vorba doar că devin nepoliticoși, dar vor avea de suferit social și profesional pe termen lung” / FOTO: freepik.com @EyeEm

Lecțiile de bune maniere pe care părinții NU le mai predau copiilor. Cercetători: „Nu e vorba doar că devin nepoliticoși, dar vor avea de suferit social și profesional pe termen lung”

Foto: Freepik@freepk

Aceasta este vârsta ideală pentru a-l învăța pe copil o limbă străină

Cuvintele părinților care demotivează copiii și le afectează viitorul. Experți în parenting: „Sunt mai periculoase decât par!” / FOTO: freepik.com @gerain0812

Cuvintele părinților care demotivează copiii și le afectează viitorul. Experți în parenting: „Sunt mai periculoase decât par!”

pixel