Alegerea numelui copilului și impactul acestuia asupra succesului și carierei sale viitoare: Sfaturi pentru a face cea mai bună alegere
Data publicării:
Alegerea numelui copilului dumneavoastră ar putea avea un impact asupra succesului și carierei sale viitoare. De exemplu, persoanele cu nume mai comune ar avea mai puține dificultăți în a găsi de lucru. Dar haideți să descoperim mai mult despre acest subiect.

Un nume clasic și atemporal? Sau ceva deosebit si original? Alegerea numelui pe care să-l dai copilului tău nu este ușoară și, uneori, nouă luni nu sunt suficiente pentru a te decide asupra celui mai potrivit nume pe care să-l dai copilului tău. Atât de mult încât, după cum dezvăluie ziarul britanic The Independent, una din cinci mame din Marea Britanie regretă alegerea făcută. 

Jurnaliștii de la publicația The Independent au decis să întocmească câteva sfaturi pentru a alege cel mai bun nume pentru micuțul tău. 

1. Dacă numele va fi ușor de pronunțat, va avea mai mult succes la locul de muncă

Potrivit unui studiu realizat de Universitatea din New York, cei care au un nume ușor de pronunțat pot avea succes mai mult la locul de muncă. Explicația, potrivit unuia dintre psihologii care au participat la cercetare, este simplă: „Când avem mai puține dificultăți în procesarea informațiilor, o înțelegem mai bine, deci ne place mai mult”. Făcând o comparație, dintr-un alt studiu a mai reieșit că majoritatea companiilor cu nume simple reușesc să performeze mai bine pe piață.

2. Oamenii cu nume comune sunt mai ușor angajați

Potrivit cercetărilor de la Universitatea Marquette, cei cu un nume comun sunt mai susceptibili de a fi angajați, spre deosebire de cei cu un nume original care ar avea mai multe dificultăți.

3. Numele particulare sunt asociate cu cazuri crescute de delincvență juvenilă

În 2009, un studiu al Universității Shippensburg a sugerat că există o relație mare între popularitatea unui nume și comportamentul criminal. În special, cercetarea a constatat că, indiferent de etnie, tinerii cu nume neobișnuite erau mai susceptibili de a fi implicați în activități criminale.

Cercetările nu au dovedit că denumirile neobișnuite cauzează criminalitate, au constatat doar că există o corelație între cele două lucruri.

4. Utilizarea inițialelor îi face pe oameni să creadă că ești mai inteligent și mai competent

Bebelușul tău are un al doilea nume? E mai bine așa. Pentru că dacă semnezi folosind abrevierea punctată, va fi considerat mai inteligent. Ioan S. Mărculescu, de fapt, funcționează mai bine decât Ioan Mărculescu... și chiar sună mai bine.

5. Fata cu nume neutru are mai mult succes în diverse domenii

Potrivit The Atlantic, femeile cu nume neutre pot avea mai mult succes în domenii de carieră de obicei „masculin”, cum ar fi dreptul sau inginerie.

6.  Numele influențează alegerea partenerului de viață

Uimitor, nu? Numele ar influența și alegerea partenerului. De fapt, este mai probabil să ne căsătorim cu cineva care are un nume care sună asemănător cu al nostru. Cercetările de la Universitatea Columbia au descoperit acest lucru.

7. Lucrezi mai bine cu colegii care au aceleași inițiale

A avea aceleași inițiale ca și colegii tăi te ajută să lucrezi mai mult în armonie și să ai rezultate mai bune, potrivit unui studiu al Wisconsin School of Business.

Citește și: Acestea sunt numele celor mai neastâmpărați copii, conform statisticilor: Peste 63.000 de părinți au participat la studiu



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Divertisment
Tagurile articolului: bebelusi  cariera  nume 

Articole similare

Nume inedite pentru fetițe cu personalitate

Alegerea numelui unui bebeluș este prima mare decizie...


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
O mamă decide să nu-și mai trimită copiii la școală „pentru că este o închisoare”: „Stă într-o clasă opt ore pe zi și i se spune să nu vorbească cu persoana care stă lângă el” / FOTO: freepik.com @pvproductions

O mamă decide să nu-și mai trimită copiii la școală „pentru că este o închisoare”: „Stau într-o clasă opt ore pe zi și li se spune să nu vorbească cu persoana de lângă ei”

De ce nu funcționează parentingul modern Urania Cremene „Combinația ASTA este cheia” / Sursă foto:captură video YouTube @FainsiSimplu Mihai Morar

„De ce nu funcționează parentingul modern?” Urania Cremene: „Am ajuns într-un punct în care părinții tremură în fața copiilor! Combinația ASTA este cheia”

Fotografie de la Yan Krukau/Pexels

Sfaturi pentru părinții cu copii stângaci: Cu siguranță NU știai aceste lucruri

Învață un copil engleză, animale sau culori de la ecrane? Marius Zamfir avertizează părinții: „Numai DUPĂ ce i s-au DEBLOCAT aceste mecanisme!” / FOTO: freepik.com @EyeEm

Învață un copil engleză, animale sau culori de la ecrane? Marius Zamfir avertizează părinții: „Numai DUPĂ ce i s-au DEBLOCAT aceste mecanisme!” / VIDEO

pixel