Alertă în Europa: Un nou VIRUS LETAL a fost depistat în Germania
Data publicării:
Alertă majoră în Gara Centrală din Hamburg, unde două linii de tren au fost închise timp de câteva ore din cauza unei posibile infectări cu virusul Marburg. Un student la Medicină și partenera sa, care reveneau din Rwanda, sunt suspectați de a fi infectați. Zona a fost izolată, iar mai mulți specialiști, echipați cu costume de protecție, au intervenit la fața locului.

Tânărul de 26 de ani, student la Medicină, a sosit recent cu avionul din Rwanda, unde a avut contact cu un pacient testat pozitiv pentru virusul Marburg. Această situaţie ar fi putut cauza agitația din timpul unui zbor Frankfurt - Hamburg. Se pare că în timpul zborului, echipajul a fost informat că o persoană de la bord ar putea fi infectată cu virusul Marburg. 

Țara est-africană este în prezent afectată de virusul mortal. Ministerul Sănătății din capitala Rwandei, Kigali, a anunțat că opt persoane au murit din cauza virusului de vinerea trecută. În total, au fost confirmate 27 de cazuri de infecție cu virusul Marburg, potrivit Observator.

Cum atacă virusul?

Virusul Marburg aparține aceleiași familii cu cel mai cunoscut Ebola. Ambii fac parte din faimoasa familie Filovirus.

Transmiterea virusului are loc direct, de la corp la corp. Dacă atingeți sângele, transpirația, urina sau secrețiile unei persoane infectate, sunteți deja în pericol.

Virusul pătrunde prin pielea deteriorată sau mucoasele (gura, nasul, ochii). Obiectele precum lenjeria de pat și îmbrăcămintea care au intrat în contact cu o persoană infectată sunt, de asemenea, deosebit de periculoase.

Marburg nu se transmite prin aer. Nu te vei infecta dacă stai lângă cineva care a strănutat câteva minute. Transmiterea prin aer, tipică răcelii sau gripei, nu joacă niciun rol în acest caz. Ceea ce este atât de periculos la Marburg este tocmai intimitatea contactului.

Se transmite prin cele mai personale lucruri: sânge, salivă, transpirație. Relațiile sexuale cu o persoană infectată pot fi, de asemenea, mortale. Virusul poate rămâne în materialul seminal al unei persoane infectate timp de câteva săptămâni sau chiar luni.

Simptome care nu te lasă să dormi

Boala începe similar cu gripa, dar escaladează rapid în ceva mult mai mortal. La început există febră mare, greață, vărsături și diaree severă.

Capacitatea sa de a provoca sângerare, și nu doar internă. Îți poți sângera din nas, gingii și chiar din ochi! Aceste simptome sunt atât de caracteristice încât oamenii de știință au descris oamenii infectați în cele mai grave stadii ale bolii drept „fantome”, cu ochi adânc înfundați, expresii faciale torturate și epuizare totală.

Mortalitatea în boala Marburg este foarte mare

Dintre focarele individuale, rata mortalității poate varia de la 24% la 88%. De multe ori acest lucru depinde de răspunsul rapid și de tratamentul medical. Cu cât epidemia este mai limitată și cei infectați sunt izolați, cu atât sunt mai mari șansele de supraviețuire.

Ce putem face?

Din păcate, încă nu există un vaccin eficient împotriva virusului Marburg. Tratamentul este în prezent limitat la îngrijirea de susținere: aportul de lichide, electroliți și ameliorarea simptomelor. Este important să acționați cât mai repede posibil: recunoașterea simptomelor și izolarea imediată a celor infectați este esențială pentru a preveni răspândirea virusului.

Experții cercetează noi terapii, inclusiv medicamente dezvoltate inițial pentru a trata Ebola. Aceste medicamente pot fi, de asemenea, eficiente împotriva Marburg, dar sunt necesare mai multe cercetări.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Social

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
Foto: Freepik@freepik

„Dacă, Doamne ferește, s-ar da așa ceva la BAC, nu ar mai lua nimeni examenul”, spune Prof. Mariana Badea

Cum susțin părinții, fără să realizeze, analfabetismul funcțional al copiilor? Prof. Mariana Badea: „Nu mi-aș fi imaginat vreodată! Este peste puterile mele” / FOTO: freepik.com @wavebreakmedia_micro

Cum susțin părinții, fără să realizeze, analfabetismul funcțional al copiilor? Prof. Mariana Badea: „Nu mi-aș fi imaginat vreodată! Este peste puterile mele” / VIDEO

Semnele care arată că ai primit o educație bună de la părinții tăi! Abilitățile care te fac să fii pregătit pentru succesul pe termen lung / FOTO: freepik.com @EyeEm

Semnele care arată că ai primit o educație bună de la părinții tăi! Abilitățile care te fac să fii pregătit pentru succesul pe termen lung

Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / FOTO: freepik.com@ zinkevych

Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ: „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / VIDEO

pixel