„Ați influențat direct sau indirect subiectele la BAC?” / Ligia Deca: „Ministrul Educației nu are nicio implicare!” Marian Staș, expert în educație: „Iei 7 fără să citești nimic!”
Data actualizării:
Data publicării:
1 din 4 absolvenți de liceu nu a trecut examenul de Bacalaureat, conform datelor publicate. Cu toate acestea, rata de promovare a crescut comparativ cu anul trecut și este cea mai ridicată din ultimii ani, conform declarațiilor ministrului Educației, Ligia Deca. 

Înainte de contestații, rata de promovare este cu 17% mai mare decât în 2014, a precizat Ligia Deca. Pe de altă parte, ministrul a negat orice implicare în elaborarea subiectelor de examen, pentru ca acestea să fie mai ușoare.

Reporter: Ați influențat direct sau indirect subiectele?

Ligia Deca, ministrul Educației: Ministrul Educatiei nu are nicio implicare în procesul de elaborare a subiectelor, procesul este coordonat de centrul de politici de evaluare. Și eu am văzut în presă diferite poziții ale cadrelor didactice care indicau mai degrabă un nivel mediu al subiectelor.

Marian Staș, expert în educație, a declarat la Digi24 că rata de promovare de 77% este „un adevăr parțial sau o minciună parțială”.

Citește și Fost ministru, despre rezultatele de la BAC 2024: „Vreau să arăt, pe puncte, de ce ne furăm căciula și rezultatul NU este unul bun!”

Marian Staș: „Iei 7 din 10 dacă ești lucid, nu ai nevoie să știi istorie și română, iar asta e o mare rușine”

„76,4% e un procent de reușită din rândul celor care au intrat în sală, care sunt 76,4% dintre toți cei școlarizați în 12 ani.

E vorba de 146.000 de copii din care doar 113.000 au intrat în sală.

Ar trebui să raportăm 77% la întreg și atunci procentul e mai mic.

Statul cheltuiește pentru mult mai mulți copii, dar doar 70% intră în sala de examen.

Despre complexitatea subiectelor, dacă ne uităm la subiectele de română și la istorie, I și II nu au nevoie de cărți citire sau lecturi suplimentare. 60 din puncte din 100 plus cele 10 din oficiu sunt lipsite de context. Iei 7 fără să citești nimic. Iei 7 din 10 dacă ești lucid, nu ai nevoie să știi istorie și română, iar asta e o mare rușine. Le bat obrazul celor care au girat subiectele”, a spus Marian Staș, conform sursei citate.

Vezi și 76,4% dintre elevi au promovat Bacalaureatul! Cea mai mare rată din ultimii 14 ani! Ministrul Deca: „Cei mai mulți se situează în tranșa de medii 8 - 8,99”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Social

Articole similare


Cele mai noi articole

Când încep bebelușii să râdă?

Este unul dintre momentele magice ale părinției pe care le-ai așteptat cu...


Top citite
O nuvelă scrisă de Fiodor Dostoievski în 1848 a devenit virală pe rețelele sociale și se vinde rapid în librării / FOTO: freepik.com@jannoon028

O nuvelă scrisă de Fiodor Dostoievski în 1848 a devenit virală pe rețelele sociale și se vinde rapid în librării

Sindromul Savant. Medic psihiatru: „Există trei teorii principale care încearcă să explice originile acestei afecțiuni” / FOTO: freepik.com @Creative Design 788

Sindromul Savant. Medic psihiatru: „Există trei teorii principale care încearcă să explice originile acestei afecțiuni”

Afirmații pozitive pentru părinți pentru îmbunătățirea stării psihice / FOTO: freepik.com@freepik

Afirmații pozitive pentru părinți pentru îmbunătățirea stării psihice

Șapte întrebări simple, dar puternice, pe care le poți adresa copiilor tăi pentru a-i ajuta să-și dezvolte încrederea și stima de sine / FOTO: freepik.com @smokewree928

Șapte întrebări simple, dar puternice, pe care le poți adresa copiilor tăi pentru a-i ajuta să-și dezvolte încrederea și stima de sine

pixel