Puterea teatrului în educație. Povestea inspiratoare a Anei Avram și cum actoria le oferă copiilor aripi să zboare / VIDEO
„S-a încheiat Bacalaureatul. Prima probă a fost la Limba și Literatura Română, cum vi s-au părut subiectele ca grad de dificultate, din punct de vedere al temelor, al acoperirii, al relevanței și așa mai departe?” a întrebat prof. univ. dr. Sorin Ivan.
Prof. Corina Maria Buzoianu a descris subiectele ca având un nivel mediu de dificultate.
„Subiectul a fost, din punctul de vedere al dificultății, de nivel mediu, aș spune eu.
Cu un grad de predictibilitate destul de mare, având în vedere că modele ale subiectelor pentru examenul național de Bacalaureat se postează încă din toamnă și având în vedere și subiectele care au fost date la simularea examenului de Bacalaureat în primăvară.
Ca structură au fost în stilul acestora. Din punct de vedere al dificultății poate că au fost cu un grad mai mare.
Elevii nu au întâmpinat foarte mari dificultăți, a venit un text la prima vedere cu cinci cerințe, a fost un text argumentativ, interpretarea unui text literar la prima vedere, de data aceasta un text dramatic, și cunoscutul eseu.
Aici a fost diferența între profilul real și profilul umanist pentru că elevii de la profilul real au avut de redactat un eseu de minimum 400 de cuvinte despre particularitățile unei nuvele studiate, iar colegii lor de la profilul umanist au avut de tratat construcția personajului dintr-o nuvelă studiată”, a spus prof. Corina Maria Buzoianu, la DCEdu.
Prof. drd. Roxana Petre a remarcat că majoritatea elevilor au făcut alegeri potrivite în ceea ce privește subiectele.
„În cea mai mare parte, elevii au ales în mod potrivit. Eu am observat o bună abordare a subiectelor, nu știu de unde sunt, nu cunosc județele, însă sunt foarte bune. Din ceea ce am corectat eu, 90 și ceva de lucrări, foarte puține au fost sub 5, iar abordarea a fost una corectă. Sigur, cu câteva ambiguități, ba chiar neclarități, am găsit la un moment dat și un `Moromeții`, am găsit la un moment dat Ghiță devenise Ion. Dar, majoritatea au ales `Moara cu noroc`.
Mai puteau alege alte tipuri de nuvele `Alexandru Lăpușneanul` a lui Costache Negruzzi, o nuvele istorică, însă copiii au abordat în cea mai mare parte nuvela psihologică a lui Ioan Slavici. Slavici e mai accesibil și atunci, în mod evident, copiii abordează subiectele într-o manieră matematică, adică acolo unde obțin un punctaj bun.
Obiectivul elevului este acela de a pbține o notă foarte bună și, atunci, desigur că se deplasează spre subiect din această perspectivă.
Am găsit și vreo 5 lucrări cu subiect greșit ales, cred că din neștiință”, a precizat prof. drd. Roxana Petre.
URMĂRIȚI EMISIUNEA INTEGRAL:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Profesorul Bogdan Cristescu...
Magia Crăciunului este deja...
Raluca-Emima Vasilciuc și...
Nu există nicio modalitate mai...
Este unul dintre momentele magice ale părinției pe care le-ai așteptat cu...
O țară a decis să suspende...