Bani mai mulți pentru studenții înscriși la programele de licenţă în sistem dual: Cu cât cresc sumele acordate
Data publicării:
Suma primită pentru fiecare student bugetat înscris la programele de studii universitare de licenţă în sistem dual se majorează cu 20%, 30% sau 40%, după caz, în funcţie de ramura de ştiinţă în care este încadrat programul, prevede un proiect pus în consultare de Ministerul Educaţiei.

Ministerul Educației din România a anunțat recent majorări ale sumelor primite de către instituțiile de învățământ superior pentru derularea programelor de studii universitare de masterat, cu creșteri de 10% sau 20%, Agerpres.

Aceste majorări sunt parte a unui cadru de reglementare elaborat de Comisia Națională pentru Finanțarea Învățământului Superior, care stabilește modul în care instituțiile de stat primesc fonduri din bugetul Ministerului Educației.

Această finanțare este destinată susținerii învățământului superior dual, un model educațional care combină studiul teoretic cu formarea practică, având drept scop dobândirea de cunoștințe, abilități și competențe pentru calificări profesionale de nivel 5, 6, 7 și 8 din Cadrul European al Calificărilor.

Finanțarea se va face conform procedurilor deja aplicate pentru ciclurile de studii superioare, inclusiv învățământul cu frecvență și cel cu frecvență redusă, cu accent special pe ciclul de studii de doctorat. Acest sprijin financiar este esențial pentru promovarea învățământului dual, care oferă studenților oportunitatea de a-și dezvolta atât competențe teoretice, cât și abilități practice, utile pe piața muncii.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Social

Articole similare

Ultimă oră: MODIFICĂRI pentru Evaluarea de clasa a II-a

Extinderea duratei testului la Evaluarea Naţională...



Cele mai noi articole

Sfaturi prețioase pentru un an școlar productiv

Școala a început de curând, astfel că este esențial să...

Medalii de excelență obținute de elevii români

Noi performanțe obținute de elevii români la olimpiade


Top citite
Mama „tigru”. Avantajele și dezavantajele asupra psihicului copilului. Psiholog: „Ea nu se naște doar din dorința de succes, ci și din nevoia de supraviețuire!” / FOTO: freepik.com @prostooleh

Mama „tigru”. Avantajele și dezavantajele asupra psihicului copilului. Psiholog: „Ea nu se naște doar din dorința de succes, ci și din nevoia de supraviețuire!”

Trăsăturile unei mame „suficient de bună”. Un psihanalist expert în parenting a studiat mii de femei și a concluzionat ASTA! / FOTO: freepik.com @freepik.driller

Trăsăturile unei mame „suficient de bună”. Un psihanalist expert în parenting a studiat mii de femei și a concluzionat ASTA!

Foto: Freepik@pressfoto

Contractul Educațional: Este obligatorie semnarea lui? Ce se întâmplă dacă refuzi? Avocat Cuculis, sfaturi pentru părinți

Foto: Freepik@freepik

Testul prăjiturii: Cum să-ți înveți copilul să reușească în viață, după metoda Standford

pixel