Dansul din buric la gravide: Experții confirmă, ginecologii sunt de acord
Data publicării:
Mișcările de dans din buric aduc beneficii în timpul sarcinii, atât mamei, cât și bebelușului. Pregătește pentru naștere și este bun pentru corpul și mintea viitoarei mame.

Mișcarea în sarcină este importantă pentru sănătatea femeii însărcinate și pentru dezvoltarea sănătoasă a fătului. Cu toate acestea, este important să se țină cont de anumite aspecte și sfaturi pentru a face exercițiile în mod sigur și eficient în timpul sarcinii. Iată câteva informații importante despre mișcare în sarcină

În timpul sarcinii, viața unei femei nu se oprește, nu trebuie să se renunțe la ceva și să-și piardă hobby-ul. Prin urmare, multe doamne în poziție se întreabă: este posibil ca femeile însărcinate să danseze?

Poate că, pentru mulți, această întrebare va provoca nedumerire, deoarece apar imediat o burtă mare, picioare umflate și leneșe. Oamenii presupun că dansul în această perioadă este dăunător - cum, trebuie să te gândești nu la dorințele tale, ci la sănătatea bebelușului, trebuie să ai grijă de el și să te odihnești constant. Dar toate acestea sunt doar stereotipuri, iar majoritatea medicilor spun că acest lucru are chiar și avantajele sale.


Cât de bun este dansul din buric în timpul sarcinii? 

Foarte foarte mult! Și cine ar fi crezut? Acest lucru este confirmat de experți, care subliniază efecte pozitive care nu trebuie subestimate. Beneficiul dansului din buric în timpul sarcinii vine tocmai din mișcările sale ritmice, senzuale, care se bazează pe mișcări circulare și lente, în care intră în joc zona pelviană și întregul bazin. Armonios și lent: acesta este secretul acestui dans unic, care are puterea de a facilita nașterea naturală.

La origine, acest dans nu a fost conceput pentru a înfierbânta mințile bărbaților, ci pentru a pregăti corpul femeilor însărcinate pentru naștere.

Acest dans era folosit de comunitatea feminină a tribului pentru a ajuta mama să nască. Femeile dansau în jurul viitoarei mame inducând acesteia o stare de hipnoză și ajutând-o să se miște în ritmul contracțiilor și nu împotrivă lor. 

Experții confirmă

Despre acest subiect s-a discutat în cadrul conferinței organizate de compania de asistență medicală din Florența, Italia, intitulată „Cealaltă naștere: de la apă la medicamentele complementare”, unde experții idn domeniu au căzut de acord că dansul din buric nu prezintî contraindicații deoarece nu există forțare în mișcări.

Este de preferat, însă, să treacă primul trimestru, care este momentul în care organismul se adaptează la sarcină, după care, dacă femeia dorește, poate continua până în ultimele săptămâni și relua încă de o lună mai târziu, dacă a născut cale naturală, sau trei luni mai târziu, dacă ați avut o operație cezariană.

O activitate fizică ideală

Ginecologii sunt de acord: dansul din buric ar putea fi o activitate fizică ideală de practicat pe parcursul celor nouă luni. Pentru că, se pare, datorită mișcărilor, mușchii pot fi mai tonifiați. Mușchii abdominali sunt tonifiați, iar împingerea șoldului le învață pe viitoarele mamici să miște pelvisul într-un mod liber și natural. Aceste mișcări fluide și circulare întăresc mușchii și tendoanele prezente în regiunea pelviană și pot atenua durerile prenașterii și ale coloanei vertebrale; de asemenea, vă ajută să obțineți o postură bună.

Reguli de siguranță

Monitorizați-vă starea în timpul orelor și dacă simțiți disconfort - amețeli, greață ușoară sau alte senzații neplăcute - opriți imediat antrenamentul.


Youtube video image

Publicitate



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Divertisment
Tagurile articolului: belly dance  dans din buric  gravide  orintal 

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
Cele trei lucruri pe care copiii bine educați le au în casă, conform experților: „Așa își permit să se dezvolte armonios” / FOTO: freepik.com @volodymyr-t

Cele trei lucruri pe care copiii bine educați le au în casă, conform experților: „Așa își permit să se dezvolte armonios”

Nume rare inspirate de iarnă, alegeri îndrăznețe: Prenume cu personalitate, perfect potrivite pentru micuții născuți în acest sezon / FOTO: freepik.com @EyeEm

Nume rare inspirate de iarnă, alegeri îndrăznețe: Prenume cu personalitate, perfect potrivite pentru micuții născuți în acest sezon

Modul corect de a răspunde copilului tău atunci când spune „VREAU”, potrivit unui psiholog / FOTO: freepik.com @volodymyr-t

Modul corect de a răspunde copilului tău atunci când spune „VREAU”, potrivit unui psiholog

10 tehnici de parenting tradițional pe care generația modernă ar trebui să le redescopere: Lecții valoroase din trecut pentru părinți de astăzi / FOTO: freepik.com @EyeEm

10 tehnici de parenting tradițional pe care generația modernă ar trebui să le redescopere: Lecții valoroase din trecut pentru părinți de astăzi

pixel