Beneficiile lavandei asupra copiilor: 5 moduri simple și sigure de a le folosi pe care probabil nu le știți
Data publicării:
Vrei să-i ajuți să doarmă bine, să-și revină rapid atunci când se îmbolnăvesc și să ameliorezi orice disconfort sau disconfort; și vrei să o faci folosind remedii naturale și sigure? Atunci acest articol îți va fi util.

Uleiul esențial de lavandă, de exemplu, este un remediu excelent pentru a promova somnul și respirația corectă! Câteva picături pe pernă sunt suficiente pentru a vă asigura că dumneavoastră și copilul dumneavoastră vă odihniți perfect.
Mai multe studii au arătat de fapt că, atunci când este utilizat în mod regulat, ajută nou-născuții să adoarmă ușor și reduce trezirile din timpul nopții.


Dar beneficiile sale nu se termină aici:
Datorită parfumului său balsamic, poate ajuta de fapt în caz de răceală și tuse: câteva picături într-un difuzor ajută la purificarea aerului și ajută copilul să respire mai bine.

În cazul iritațiilor provocate de scutec puteți aplica Apa de Lavandă direct în zona afectată; cu un parfum mai delicat, va calma orice mâncărime și va lăsa pielea foarte moale.

2. Fotografie... (pexels-doterra-international-llc-2204678-3969193_65087100.jpg)

Fotografie de la doTERRA International, LLC/ Pexels


Prevența iritațiilor cutanate




După cum știți cu siguranță, pielea copiilor este mai delicată decât cea a adulților, motiv pentru care trebuie îngrijită și cu detergenți speciali.
 Cele mai potrivite sunt: ​​săpunurile și șampoanele solide, vegetale, care nu sunt agresive și nu conțin derivați din petrol. 


Printre acestea, demachiantele care conțin ulei esențial de lavandă sunt deosebit de utile pentru cei cu piele sensibilă și ușor iritabilă.
 Puteți folosi zilnic săpunul de corp solid pe bază de lavandă și șamponul de lavandă pentru baie, importat e să fiți siguri că utilizați produse sigure și delicate.


În cazul mușcăturilor de insecte

Uleiul esențial de lavandă ne vine întotdeauna în ajutor aici: 
 este suficientă o picătură pe zona de tratat pentru a găsi ușurare. Remediu perfect și pentru mame și tați.

Acum s-ar putea să vă întrebați dacă levănțica și mai ales uleiul esențial sunt sigure pentru copilul dumneavoastră.
Răspunsul este da!

Cu toate acestea, asigurați-vă întotdeauna că utilizați uleiuri esențiale de Lavanda Angustifolia 100% pure, certificate organic și extrase fără utilizarea de alcool sau solvenți.
Evită „uleiuri parfumate” clasice care nu numai că nu te vor ajuta, dar pot fi dăunătoare dacă sunt folosite la copii.



3. Fotografie... (pexels-gustavo-fring-4972011_63563100.jpg)

Fotografie de la Gustavo Fring/ Pexels


În sfârșit, un ultim sfat: înainte de a folosi uleiuri esențiale, este recomandat să faceți un mic test cu ulei esențial diluat în apă, pe brațul sau piciorul copilului, pentru a vedea dacă există reacții alergice la lavandă.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Divertisment

Articole similare


Cele mai noi articole

Cresc alocaţiile de stat pentru copii de la 1 ianuarie 2025

Începând cu 1 ianuarie 2025, alocațiile de stat pentru...


Top citite
Cele trei lucruri pe care copiii bine educați le au în casă, conform experților: „Așa își permit să se dezvolte armonios” / FOTO: freepik.com @volodymyr-t

Cele trei lucruri pe care copiii bine educați le au în casă, conform experților: „Așa își permit să se dezvolte armonios”

Cele mai frecvente comportamente ale părinților care îi fac pe copii să se simtă neiubiți. Ce spun psihologii despre aceste greșeli comune? / FOTO: freepik.com @standret

Cele mai frecvente comportamente ale părinților care îi fac pe copii să se simtă neiubiți. Ce spun psihologii despre aceste greșeli comune?

Modul corect de a răspunde copilului tău atunci când spune „VREAU”, potrivit unui psiholog / FOTO: freepik.com @volodymyr-t

Modul corect de a răspunde copilului tău atunci când spune „VREAU”, potrivit unui psiholog

Cum să reacționezi când copilul tău este nepoliticos? Psiholog: „Jucăm «tenisul nepoliticosului» și nimeni nu câștigă!” / FOTO: freepik.com @EyeEm

Cum să reacționezi când copilul tău este nepoliticos? Psiholog: „Jucăm «tenisul nepoliticosului» și nimeni nu câștigă!”

pixel