Capcana hiperparentingului: Așezarea copiilor pe un piedestal este dăunătoare și îi creează stresați și nesiguri
Bicicletele de echilibru comparativ cu cele cu roți ajutătoare, contribuie la învățarea mai rapidă a mersului pe o bicicletă clasică, fără efort și într-un mod distractiv pentru marea majoritate a copiilor.
Cu o astfel de bicicletă vor învață mai întâi abilitatea cheie a acestei activități-echilibrul iar tranziția către o bicicletă clasică va fi mult mai ușoară și fără temeri.
Bicicletele de echilibru sunt doar pentru copiii preșcolari. Spre deosebire de bicicletele clasice, acestora le lipsesc pedalele, copilul conducând o astfel de bicicletă împingând alternativ cu picioarele.
De îndată ce copiii pot merge și încep să își dezvolte abilitățile motorii, pot începe să folosească o bicicletă de echilibru. Mersul pe o astfel de bicicletă devine în foarte scurt timp o activitate distractivă prin care cei mici își consumă energia debordantă.
Iată unele dintre beneficiile mersului pe bicicletele de echilibru:
Neavând pedale, bicicletele de echilibru le permit copiilor să se concentreze exclusiv pe abilitățile fundamentale de echilibrare înainte de a introduce componenta suplimentară a pedalării. Această progresie naturală facilitează o tranziție lină la biciclete mai mari, convenționale, odată ce copilul a câștigat încredere în capacitatea sa de a menține echilibrul.
Fără roți de antrenament, copiii se bazează în totalitate pe propriul echilibru și coordonare pentru a rămâne în poziție verticală și a se mișca. Această provocare constantă stimulează dezvoltarea motorie și cognitivă în stadiile incipiente.
Fotografie de la Tatiana Syrikova/ Pexels
Absența roților și pedalelor de antrenament încurajează copiii să depășească provocările în mod independent, cultivând astfel încrederea în sine și autoeficacitatea.
Pe măsură ce experimentează succesul în a învăța să echilibreze și să manevreze, sentimentul lor de realizare este întărit, promovând o atitudine pozitivă față de învățare și dezvoltare personală.
Mergând fără restricții și liberi, copiii dezvoltă o înțelegere mai profundă a mediului lor și învață să ia decizii rapide și precise. Această îmbunătățire a conștientizării spațiale contribuie nu numai la dezvoltarea fizică, ci și la dezvoltarea cognitivă și emoțională.
Un alt bonus este că mersul pe bicicletă va arde o parte din acea energie nesfârșită pe care o au cei mici.
Copiii care încep să folosească timpuriu o astfel de bicicletă de echilibru (18-24 luni) pot merge pe o bicicletă cu pedale la vârstă de 3 ani.
Mersul pe bicicletă ajută la construirea memoriei musculare, ceea ce înseamnă că mușchii devin familiarizați în timp cu acest tip de mișcare. Dacă se învață de la o vârstă fragedă, mersul pe bicicletă îl poate însoți pe cel mic toată viață, fiind de regulă o deprindere care nu se uită. Ciclismul este o activitate de care se poate bucură toată familia.
Este o modalitate grozavă de a petrece timp de calitate împreună cu copilul tău, așadar, dacă deja nu ai o bicicletă de echilibru, mergi și achiziționează-i copilului tău una.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Dezvoltarea unui copil trece...
Parentingul este, fără...
Conversațiile cu copiii mici sunt esențiale pentru...
Toată lumea își dorește să fie percepută ca o persoană...