Cadouri care aduc ghinion: nu oferi niciodată aceste lucruri unei proaspete mame
Data publicării:
Bineînțeles că suntem în 2023 și astea sunt acum superstiții depășite, dar este mai bine să știți pentru a nu risca să faceți o impresie proastă. Poate că cineva încă mai crede și s-ar putea să se supere puțin sau să nu-i placă. 

Să vorbim despre cadouri care aduc ghinion și pe care ar fi bine să nu le dăruiești proaspetei mame sau copilului nenăscut. O precauție care nu trebuie trecută cu vederea pentru a întâmpina nou-născutul doar cu cele mai bune urări.

 Iată cadourile de evitat pentru că ar aduce ghinion.

Bijuterii

Dacă vrei să faci cadou o bijuterie, este mai bine să nu optezi pentru broșe, conform tradiției, deoarece sunt obiecte ascuțite pe care le-ar putea ințepa și din acest motiv sunt considerate purtatoare de ghinion. Pentru a le anula efectul malefic, poți înțepa ușor persoana care a avut curajul să îți dea cadou o broșă.

Perle

O altă bijuterie care nu este recomandată sunt perlele, în special pentru femeile tinere. Acestea aduc durere și suferință pentru că sunt considerate lacrimile scoicilor sau  pentru că pescarii orientali, în încercarea de a le pescui, și-au pierdut adesea viața, lăsându-și soțiile văduve de neconsolat.

Continuând lista cadourilor off limits, găsim batiste despre care se spune că aduc lacrimi. Așa că, dacă ai vrut să-i faci cadou proaspetei mămici un set de batiste, poate brodând inițialele ei sau ale bebelușului, răzgândește-te și optează pentru altceva. De asemenea, pantofii trebuie evitați. Conform tradiției, îi îndepartează pe cei dragi.

Pușculiță

În sfârșit, un mic sfat pentru cei care vor să-i dea o pușculiță nou-născutului: puneți o monedă înăuntru pentru a evita să faceți o figură neplăcută.

Fără a aduce atingere acestor câteva indicații, cadoul va fi cu siguranță apreciat dacă este oferit din inimă, mai ales dacă este un dar prețios oferit de tată.

Ce să-i oferi unei proaspete mame?

Primul sfat pentru cei care se trezesc nevoiți să aleagă cadouri pentru o proaspătă mamă este să întrebe persoana în cauză de ce are cea mai mare nevoie sau, alternativ, să pună întrebarea proaspătului tată. 

Chiar dacă acest lucru pare să elimine „efectul surpriză”, de fapt vă permite să oferiți un cadou cu adevărat țintit și apreciat, evitând astfel duplicarea sau achizițiile nedorite.

Un exemplu de cadou pentru o proaspătă mamă, care este întotdeauna util, este muselina de bumbac. Sunt cearșafuri ușoare din bumbac, cu multiple întrebuințări: sunt perfecte pentru a împacheta și înfășa delicat nou-născutul, pot fi folosite ca cearșaf, ca prosop pentru alăptare sau pentru schimbat copilul. Dimensiunea lor mică le face practice pentru a le purta mereu în geantă.

Un alt cadou cu siguranță binevenit pentru o proaspătă mamă pentru prima dată este marsupiu sau un sac de dormit. Nou-născuții au o nevoie foarte puternică de apropiere, iar marsupiul le oferă un sentiment de protecție și securitate, permițând, de asemenea, proaspetei mame să aibă mâinile libere și, prin urmare, o mai mare posibilitate de mișcare.

Cei care cunosc pedagogia Montessori știu că în centrul acesteia se află importanța promovării dezvoltării depline și armonioase a băieților și fetelor prin autonomie și libertatea de alegere. 

Dacă vrem să facem un cadou unei proaspete mămici care să fie în concordanță cu trendil educațional Montessori, ne putem gândi și la obiecte care, deși nu sunt utile în primele luni de viață, vor însoți copilul câțiva ani și îi vor permite să fi activ, autonom și implicat în viața de zi cu zi.

Un obiect care reflectă aceste caracteristici este așa-numitul „turn Montessori”, cunoscut și sub numele de „turnul de învățare”. 

Un alt posibil cadou util inspirat de Montessori este bibliotecă pentru copii. Exact ca și în cazul „turnului de învățare”, scopul acestei resurse de amenajare este de a încuraja cea mai mare autonomie posibilă pentru copii în ceea ce privește accesul la cărți și cărți ilustrate într-un singur loc.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Divertisment
Tagurile articolului: bebelusi  cadouri  mamici 

Articole similare

Planifică eficient timpul liber al copilului: Sfaturi utile

Timpul liber al copiilor este o oportunitate valoroasă...

Femeile divine: Nume de zeițe celebre ale lumii antice

În mitologiile antice, femeile divinități au jucat un...



Cele mai noi articole

DC Conducem: Lecţie de educaţie rutieră pentru copii

Titi Aur, instructor de conducere defensivă, vine cu...


Top citite
Foto: Freepik@freepik

„Dacă, Doamne ferește, s-ar da așa ceva la BAC, nu ar mai lua nimeni examenul”, spune Prof. Mariana Badea

Cum susțin părinții, fără să realizeze, analfabetismul funcțional al copiilor? Prof. Mariana Badea: „Nu mi-aș fi imaginat vreodată! Este peste puterile mele” / FOTO: freepik.com @wavebreakmedia_micro

Cum susțin părinții, fără să realizeze, analfabetismul funcțional al copiilor? Prof. Mariana Badea: „Nu mi-aș fi imaginat vreodată! Este peste puterile mele” / VIDEO

Semnele care arată că ai primit o educație bună de la părinții tăi! Abilitățile care te fac să fii pregătit pentru succesul pe termen lung / FOTO: freepik.com @EyeEm

Semnele care arată că ai primit o educație bună de la părinții tăi! Abilitățile care te fac să fii pregătit pentru succesul pe termen lung

Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / FOTO: freepik.com@ zinkevych

Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ: „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / VIDEO

pixel