Câinii și copiii: Ce este un instructor de dresaj canin și de ce este important să îl alegeți pe cel mai bun?
Data publicării:
Animalele de companie aduc multe beneficii atât pentru starea emoțională, cât și pentru sănătatea fizică a oamenilor. Relația specială dintre om și animal poate fi profundă și benefică pentru ambele părți, contribuind la o viață mai fericită și împlinită.

Siguranța copiilor în prezența câinilor este deosebit de importantă pentru a preveni potențiale accidente sau conflicte. În cele mai multe cazuri, un ajutor profesionist ar fi de mare ajutor pentru a dezvolta o educație corespunzătoare pentru cățelul nou intrat ăn familie sau deja existent.

Iată câteva sfaturi despre cum să alegeți cel mai potrivit instructor canin oferite de Robert Caraman, instructor de dresaj canin cu peste 30 de ani de experiență, invitat în emisiunea DC Anima.

Ce este un instructor de dresaj canin?

”E o întrebare la care am un răspuns simplu și unul complicat. Din punctul meu de vedere un instructor de dresaj canin este o persoană capabilă să stabilească limitele compromisului dintre om și câinele său.  Persoana care vă ajută să stabiliți aceste limite în mod corect și echitabil, din punctul meu de vedere este un instructor de dresaj canin. Așa ar trebui să fie. Dacă ne ducem în povestea meseriei de instructor de dresaj canin, acesta nu este un programator. El nu vă va programa cățelul ca pe un calculator astfel încât dvs să apăsați pe niște butoane și să vă execute toate comenzile. Este mai degrabă un om cu vaste cunoștințe în domeniul chinologic care vă instructează cum să vă educați cățelul și cum să vă purtați cu cățelul dumneavoastră”, a declarat Robert Caraman.

Dresajul canin este important din mai multe motive:

Siguranța: Un câine bine dresat este mai puțin probabil să provoace accidente sau să devină periculos pentru oameni sau alte animale. Dresajul îi poate învăța să asculte comenzile de bază, cum ar fi "stai" sau "vine".

Legătura dintre stăpân și câine: Dresajul poate consolida relația dintre proprietar și câine. Prin învățarea unor comenzi și a unor comportamente dorite, se poate dezvolta o înțelegere mai profundă între cei doi.

Controlul: Dresajul îi ajută pe proprietari să aibă control asupra câinelui lor în diferite situații, cum ar fi plimbările în parc sau întâlnirea cu alți câini și oameni. Aceasta poate ajuta la prevenirea comportamentelor nedorite, cum ar fi fugitul sau atacarea altor animale.

2. Fotografie... (pexels-jep-gambardella-6213439_62611300.jpg)

Fotografie de la Jep Gambardella/ Pexels

Stres redus: Câinii dresați corespunzător sunt mai puțin stresați în diferite situații, deoarece știu ce li se așteaptă și cum să răspundă. Acest lucru poate reduce anxietatea și comportamentele distructive.

Sănătatea și bunăstarea: Un câine bine dresat este mai puțin probabil să intre în situații periculoase sau să facă lucruri care să îi pună sănătatea în pericol. De exemplu, un câine care ascultă comenzile de "stai" sau "nu te apropia" poate fi mai puțin expus riscurilor de a fi lovit de mașini sau de a mânca ceva periculos.

În concluzie, dresajul canin este important pentru a asigura siguranța și bunăstarea atât a câinelui, cât și a celor din jurul său, și pentru a consolida legătura dintre proprietar și animal.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Divertisment

Articole similare

Cele mai frumoase nume de gemeni

Atunci când vine vorba de alegerea numelor pentru gemeni, părinții se află...

5 motive să-ți trimiți copilul într-o tabără de vară

Beneficiile taberelor sunt nenumărate. Acestea îi...


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Tehnica „sacului”: Un terapeut arată cum să-ți faci copilul să-și facă (în sfârșit!) ordine în cameră / FOTO: freepik.com @fromkazanwithlove

Tehnica „sacului”: Un terapeut arată cum să-ți determini copilul să-și facă (în sfârșit!) ordine în cameră / VIDEO

Un profesor și-a „revoluționat” cursurile: „L-am cumpărat de pe internet cu 50 de euro!” / FOTO: freepik.com @syda_productions

Un profesor și-a „revoluționat” cursurile: „L-am cumpărat de pe internet cu 50 de euro!” / FOTO

Mama sau tata? De la cine moștenește copilul temperamentul / FOTO: freepik.com @galinkazhi

Mama sau tata? De la cine moștenește copilul temperamentul?

Șapte semne care arată că ai tăi copii sunt victime ale parentificării. Consecințele grave pe care le poate avea acest fenomen / FOTO: freepik.com @EyeEm

Șapte semne care arată că ai tăi copii sunt victime ale parentificării. Consecințele grave pe care le poate avea acest fenomen

pixel