DC Conducem: Lecţie de educaţie rutieră pentru copii
Titi Aur, instructor de conducere defensivă, vine cu...
Răspunsul invitatului său, prof. univ. dr. emerit Ioan Neacșu de la Universitatea din București, a fost clar: „Trebuie să recunoaștem, calitatea este unul dintre conceptele care preocupă lumea, pentru că fără calitate se întâmplă lucruri mai ales de natură tulburătoare negativă.”
SURSA FOTO: freepik.com @Wavebreak Media
Prof. Neacșu a subliniat importanța de a gândi calitatea în toate actele educaționale. „Întrebarea pe care mi-o pun este: putem gândi calitatea în toate actele pe care le desfășurăm? Dacă în școală avem în vedere o instituție de calitate, care sunt elementele care o compun?” a continuat el.
Răspunsul său sugerează că o abordare holistică a calității este esențială pentru succesul sistemului educațional.
Când a fost întrebat ce definește o școală bună, Neacșu a fost categoric: „O școală bună nu înseamnă o clădire frumoasă sau un brand. Brandul este suma componentelor calitative.”
El a adăugat că, deși un ambient plăcut și resursele umane calificate sunt importante, adevărata calitate provine din competențele și valorile fiecărui cadru didactic.
SURSA FOTO: freepik.com @standret
„Structural, prima sursă și resursă a calității o reprezintă resursele umane”, a afirmat profesorul. Acesta a evidențiat că nu mai este suficient să ne raportăm la numărul de cadre didactice, ci la calitatea acestora.
„Ne interesează calitatea care dă stabilitate, competența, valoarea și încrederea că ceea ce faci are continuitate în timp, cu recunoaștere socială”, a subliniat el.
În concluzie, prof. Neacșu a definit calitatea ca fiind o idealitate dorită și proiectată, dar și un concept realizabil prin procese, tehnologii, obiective și scopuri.
„Calitatea este realizabilă prin procese, tehnologii, obiective, scopuri, care sunt puțin mai înalte”, a încheiat el, lăsând publicul să reflecteze asupra complexității și importanței calității în educație.
Această discuție a oferit o perspectivă valoroasă asupra modului în care putem construi un sistem educațional mai bun, bazat pe calitate și excelență.
URMĂRIȚI EMISIUNEA DCEDU INTEGRAL:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Titi Aur, instructor de conducere defensivă, vine cu...
Temele pentru acasă sunt o...
Titi Aur, instructor de conducere defensivă, vine cu...
Furia și izbucnirile...