„Când ești mamă renunți la tot”. Lecția hilară a unei educatoare despre călătoria singură cu partenerul și fără copii
Data publicării:
O creatoare de conținut a fost „trasă la răspundere” de comunitatea ei pentru că a călătorit fără copiii ei.

Nuria Casas este actriță, comediantă și profesoară de educație preșcolară și publică videoclipuri pline de umor despre maternitate și alte subiecte pe rețelele sociale.

De fapt, ea este creatoarea celor mai virale conținuturi umoristice, iar săptămâna aceasta ne-a dat din nou o lecție după ce a primit critici pentru că a călătorit ca un cuplu fără copii.

În clipul video, care a acumulat până acum peste 3,3 milioane de vizualizări, ea răspunde criticilor pe care le-a primit pentru că a evadat timp de trei zile singură cu partenerul ei și fără cei doi copii.

Un conținut aplaudat de o comunitate de peste un milion de urmăritori.

Citește și „Dacă nu vrei să-ți pierzi partenerul, aplică inteligența emoțională: trei sfaturi cheie pentru o relație de durată”

Răspunde criticilor pentru că a călătorit fără copiii ei

Haterii o întreabă: „pentru ce naiba ești mamă?”, la care ea răspunde cu acest videoclip hilar. Folosindu-și toată ironia și exagerarea, ea recurge la "contractul de maternitate", în care "citește" presupusele renunțări pe care trebuie să le facă (practic renunță la tot) pentru a fi mamă.

În contract ea citește: "când ești mamă renunți... renunți la partenerul tău, la prietenii tăi, la tine însăți, nu ai dreptul să te bucuri singură, nu ai dreptul să ai grijă de partenerul tău sau să petreci timp de calitate cu el..." (și continuă cu alte restricții).

La sfârșitul videoclipului, Nuria se întreabă: "Și eu am semnat porcăria asta? O, nu, mi-a fost frică!

De ce este bine să dedici timp partenerului tău

Să nu uităm că a petrece timp exclusiv cu partenerul tău, fără prezența copiilor tăi, este bine din mai multe motive. Pe de o parte, întărește relația de cuplu. Petrecerea timpului în singurătate permite cuplului să se reconecteze în alte sfere.

Vezi și „Ce să faci când ești căsătorit și te simți singur: 5 sfaturi pentru a te reconecta cu partenerul tău”

De asemenea, fără distragerea atenției de către copii, este mai ușor să aveți conversații profunde și sincere, ceea ce ajută la rezolvarea conflictelor și la înțelegerea mai bună a nevoilor și dorințelor celuilalt. Pe de altă parte, petrecerea timpului împreună fără responsabilitățile părintești poate fi relaxantă și revitalizantă, permițând cuplului să se bucure de activități și momente speciale.

De asemenea, sporește intimitatea și "oxigenează" relația; și este o modalitate de a da un exemplu copiilor, deoarece, arătând că relația de cuplu este o prioritate, copiii învață importanța relațiilor sănătoase.

În sfârșit, ajută la menținerea individualității în cadrul relației. Acordarea de timp exclusiv oferă fiecărui partener șansa de a-și aminti de ce s-au îndrăgostit și ce îi face unici ca și cuplu, dincolo de rolul lor de părinți.

Desigur, nu-ți abandonezi copiii fugind două, trei sau patru zile fără ei: avem și noi dreptul să ne bucurăm în cuplu. Haideți să nu mai judecăm alte maternități și să ne sprijinim reciproc mai mult, pentru că fiecare dintre noi face tot ce poate. Mai puțină judecată și mai multă înfrățire și respect.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Parenting

Articole similare

Când încep bebelușii să râdă?

Este unul dintre momentele magice ale părinției pe care le-ai așteptat cu...



Cele mai noi articole

Top citite
Afirmații pozitive pentru părinți pentru îmbunătățirea stării psihice / FOTO: freepik.com@freepik

Afirmații pozitive pentru părinți pentru îmbunătățirea stării psihice

10 tehnici de parenting tradițional pe care generația modernă ar trebui să le redescopere: Lecții valoroase din trecut pentru părinți de astăzi / FOTO: freepik.com @EyeEm

10 tehnici de parenting tradițional pe care generația modernă ar trebui să le redescopere: Lecții valoroase din trecut pentru părinți de astăzi

STUDIU Aceasta este vârsta la care copiii încetează să mai creadă în Moș Crăciun / FOTO: freepik.com@ gpointstudio

STUDIU: Aceasta este vârsta la care copiii încetează să mai creadă în Moș Crăciun

Când încep bebelușii să recunoască fețele și să-și amintească lucruri / FOTO: freepik.com@ bearfotos

Când încep bebelușii să recunoască fețele și să-și amintească lucruri?

pixel