Când știm noi cu exactitate care sunt punctele slabe sau puterile copilului? Prof. univ. dr. emerit Ioan Neacșu: „Să nu negăm că în învățământ sunt și oameni care nu au vocație” / VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Prof. univ. dr. emerit Ioan Neacșu de la Universitatea din București a fost invitatul lui Sorin Ivan în cadrul emisiunii DC Edu.

Identificarea cu exactitate a punctelor slabe și a punctelor forte ale unui copil este un proces complex, care implică observare atentă, evaluări constante și o înțelegere profundă a dezvoltării individuale.

Prof. univ. dr. emerit Ioan Neacșu a lansat o întrebare retorică cu privire la punctele slabe și forte ale copiilor noștri.

Invitatul lui Sorin Ivan spune că că este nevoie de o cunoaștere.

Citește și Ce rol are învățătorul în calitatea și eficiența educației? Prof. univ. dr. emerit Ioan Neacșu: „Un profesor bun înseamnă un formator bun!” / VIDEO

„Cum ar trebui să fie un cadru didactic care e deschis inovării și noului. În inginerie există o disciplină a cunoașterii materialelor cu care lucrezi, rezistența materialelor.

În cazul nostru această disciplină este psihologia educației sau psihologia personalității celui cu care lucrăm.

Când știm noi cu oarecare exactitate care sunt punctele slabe sau puterile copilului. Cum le știm? Zicem noi vocație, dar e nevoie de o cunoaștere care ar trebui să o facem noi în învățământul superior sau chiar mai devreme.

Să nu negăm că în învățământ sunt și oameni care nu au vocație.

Vocația presupune o investiție personalizată, poate chiar care ține de dispoziție, de talent, de aptitudini. Aici ridic problema admiterii. În instituțiile de educație a absenței selecției.

Nu tot ce este cogniție este și încărcat de afectiv. Vocația unui student presupune afectivitate, motivație, dar ce constatăm noi?! Cercetările ne arată că și există și fenomene de demotivare, de slăbire a motivației, după care strategic ar trebui când văd că cineva este demotivat să-l remotivez până ajunge la ceea ce numim noi teoretic optimul motivațional.

Pentru că și învățare vorbim de învățare optimă până la un anumit nivel , dar vorbim și despre supraînvățare”, a explicat Prof. univ. dr. emerit Ioan Neacșu, în cadrul emisiunii de la DC Edu.

Vezi și Calitatea educației în școala românească. Prof. univ. dr. emerit Ioan Neacșu arată care sunt elementele care fac diferența în instituțiile de învățământ / VIDEO

Materialul integral poate fi urmărit mai jos:

Youtube video image



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Dezvoltare intelectuala

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
Nume de fete care au șanse mari să devină milionare, potrivit ChatGPT / FOTO: Freepik.com@ harsh2030fp

Nume de fete care au șanse mari să devină milionare, potrivit ChatGPT

Un bunic lasă familiei sale o moștenire foarte specială o pușculiță cu monede pe care le-a păstrat timp de 70 de ani. Au avut nevoie de o săptămână pentru a le număra / FOTO: freepik.com@ yearon112

Un bunic lasă familiei sale o moștenire foarte specială: o pușculiță cu monede pe care le-a păstrat timp de 70 de ani. Au avut nevoie de o săptămână pentru a le număra

Metoda Robinson, soluția la îndemâna oricui pentru ca elevul să învețe eficient. Ajută-ți copilul să își crească performanțele! / FOTO: freepik.com @ user18954937

Metoda Robinson, soluția la îndemâna oricui pentru ca elevul să învețe eficient. Ajută-ți copilul să își crească performanțele!

Psiholog Ion Duvac: „Sistemul educațional trebuie resetat din temelii! Școală fără ghiozdane, fără teme, fără telefoane, fără medie la purtare, uniformă!” / FOTO: freepik.com @Ambreen

Psiholog Ion Duvac: „Sistemul educațional trebuie resetat din temelii! Școală fără ghiozdane, fără teme, fără telefoane, fără medie la purtare, uniformă!”

pixel