Lista cu cele mai frumoase nume pe care părinții români le vor alege pentru copiii lor în 2025, conform ChatGPT
Întrebarea „când vine Iepurașul de Paște 2024?” găsește un răspuns mai simplu decât ai putea crede. Iepurașul de Paște sosește în fiecare an, însă momentul exact este determinat de anumite calcule precise.
În anul 2024, Iepurașul va sosi în noaptea dintre 4 și 5 mai, marcând astfel Învierea.
Citește și Idei de cadouri de Paște pentru copii
O tradiție străveche își găsește rădăcinile încă din vremurile antice, însă obiceiul de a oferi ouă de Paște este crezut că a luat amploare în Europa de Est în secolul al XVII-lea. Legenda Iepurașului de Paște susține că acest personaj a apărut în Germania în secolul al XVI-lea și a fost apoi transmis în America de Nord de către imigranții germani în secolul al XVIII-lea.
Conform mitologiei populare, Iepurașul de Paște este figura ce aduce daruri, în special ouă, copiilor în ziua de Paște. Aceste obiceiuri s-au transformat treptat în ouă de ciocolată, reflectând adaptarea lor la vremurile mai moderne.
În secolul al XIX-lea, primele ilustrații cu Iepurașul de Paște au apărut în cărțile pentru copii, contribuind la răspândirea popularității acestui personaj pe întreg globul.
Vezi și Tort de Paște cu spanac și parmezan: Rețeta de făcut împreună cu copiii
Contrar a ceea ce ar putea crede mulți creștini, Biblia nu menționează deloc un iepure care ar aduce ouă copiilor în ziua Învierii lui Iisus Hristos. Așadar, cum a ajuns acest animal să devină un element central al uneia dintre cele mai semnificative sărbători creștine, dedicată renașterii și reînnoirii?
O teorie sugerează că simbolul iepurașului provine dintr-o veche tradiție păgână care stă la baza multor obiceiuri de Paște - festivalul Eostre, dedicat zeiței fertilității și a primăverii.
Zeița era adesea înfățișată alături de un iepure, care, datorită capacității sale de reproducere rapidă, era asociat cu fertilitatea.
În America, Iepurașul de Paște a fost adus pentru prima dată în secolul al XVIII-lea de către imigranții germani din Pennsylvania, care au importat tradiția unui iepure care depune ouă, cunoscut sub numele de „Osterhase” sau „Oschter Haws”.
Legenda spune că iepurele lăsa ouă colorate ca daruri pentru copiii cuminți, așa că aceștia își făceau cuiburi pentru așteptarea vizitei lui. Chiar și morcovii erau lăsați pentru a-i satisface pofta iepurașului.
Această tradiție s-a răspândit rapid în America, transformându-se într-o practică larg răspândită de Paște. Cu timpul, cadourile aduse de iepuraș au evoluat de la ouă la o gamă variată de bunătăți, inclusiv ciocolată și jucării, iar coșurile de Paște au devenit din ce în ce mai bogate.
Publicitate
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Potrivit unui sondaj, unul din...
Nu există nicio modalitate mai...