Care este țara cu cei mai mulți copii din lume
Data publicării:
Echipa de la AAA State of Play a analizat datele privind rata natalității în funcție de țară pentru a determina care sunt țările de pe planetă care au cei mai mulți copii pe familie. Datele se bazează pe datele Băncii Mondiale privind ratele de fertilitate și numărul total de nașteri la femei din fiecare țară.

Ratele de fertilitate variază foarte mult în întreaga lume. De la accesul la asistență medicală la prețuri accesibile până la preferințele culturale și religioase, există mulți factori care determină numărul de copii pe care îl au familiile. 

Iată care este țara cu cei mai mulți copii din lume:

Țara cu cea mai mare rată a natalității, conform datelor, este Nigeria. Rata de fertilitate în Niger este de 6,8 copii pe familie. Următoarele țări de pe listă cu cea mai mare rată de fertilitate sunt Somalia și Ciad, ambele situate în Africa. Somalia și Ciad au o rată de natalitate de 6,3 copii pe familie.

Restul țărilor din top 10 includ Republica Democrată Congo (6,2 copii), Republica Centrafricană (6,0 copii), Mali (6,0 copii), Angola (5,3 copii), Nigeria (5,1 copii), Burundi (5,0 copii) și Benin (5,0). Multe țări subsahariene au rate de fertilitate mai mari decât alte țări din întreaga lume.

Potrivit datelor, țările cu cel mai mic număr de copii pe familie sunt Hong Kong (0,8 copii), Coreea de Sud (0,8 copii), Palau (0,8 copii), Puerto Rico (0,9 copii) și Insulele Virgine Britanice (1,0 copii).

De ce unele țări au mai mulți copii pe familie decât altele?

Ce contribuie la ratele de natalitate mai mari sau mai mici în anumite țări? Există mulți factori care pot influența numărul de copii pe care îl au familiile, printre care:

Accesul la contracepție și controlul nașterilor
Vârsta căsătoriei și a procreării
Preferința culturală pentru copii
statutul economic 
Opțiunile de educație pentru femei
Disponibilitatea asistenței medicale prenatale și neonatale la prețuri accesibile
Infertilitatea și dificultatea de a concepe
Opțiunea personală pentru copii
Finanțele joacă un rol important în ceea ce privește capacitatea sau alegerea multor familii de a avea copii. Familiile care au un acces limitat și la prețuri accesibile la asistență medicală, control al nașterilor și opțiuni de fertilitate pot avea un rol semnificativ în ceea ce privește numărul de copii pe care îi au. Contracepția la prețuri accesibile nu este întotdeauna disponibilă pentru familii și poate duce la un număr mai mare de copii pe familie. Pe de altă parte, unele familii se luptă cu infertilitatea și s-ar putea să nu poată avea copii sau să nu poată avea atât de mulți copii pe cât și-ar dori. Opțiunile de fertilitate, cum ar fi fertilizarea in vitro, pot fi costisitoare și indisponibile pentru familii, în funcție de locația acestora sau de accesibilitatea la tratamente, potrivit AAAstateofplay.

Cât costă să crești un copil

În Statele Unite, costul mediu al creșterii unui copil poate ajunge până la 300.000 de dolari pe parcursul vieții acestuia. Desigur, acest lucru depinde de locație și de mulți alți factori, dar adevărul este că copiii pot costa foarte mult pe cei care îi îngrijesc. Costul creșterii unui copil are un impact mare asupra deciziilor și capacității multor familii de a avea copii. Pe lângă costurile de asistență medicală pentru mamele însărcinate și pentru copiii care vor urma, există multe alte cheltuieli. Scutecele, laptele praf, îngrijirea copiilor și îmbrăcămintea reprezintă o parte semnificativă din bugetul unui copil la începutul vieții. Mai târziu, costurile pentru sport, activități extracurriculare și educație devin cheltuieli suplimentare care pot alimenta foarte mult conturile bancare ale părinților și ale îngrijitorilor. Unele costuri suplimentare legate de creșterea copiilor includ activitățile de acasă. Lucruri precum jucăriile, jocurile, structurile pentru terenul de joacă și materialele de artă pot fi costisitoare.

Cât costă să crești un copil în România

Costul creșterii unui copil în România a atins suma de 384 991 lei/an, potrivit unui calcul făcut de platforma Clubul copiilor, în condițiile în care valoarea coșului minim de cumpărături a atins 9.978 de lei pe lună în septembrie 2023 pentru o familie cu doi copii.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Stiri

Articole similare

Blue Monday - Cea mai tristă zi din an. Iată de ce!

La începutul fiecărui an, a treia zi de luni din...



Cele mai noi articole

Top citite
„Tinerii de 18 ani din ziua de azi, asemănători celor de 12 ani din urmă cu un deceniu”: Au o rezistență emoțională mai scăzută și mai puțină independență / FOTO: freepik.com @wildlight studio

„Tinerii de 18 ani din ziua de azi, asemănători celor de 12 ani din urmă cu un deceniu”: Au o rezistență emoțională mai scăzută și mai puțină independență

Părinți manipulatori: Șapte semne care îți arată dacă faci parte din această categorie / FOTO: freepik.com @senivpetro

Părinți manipulatori: Șapte semne care îți arată dacă faci parte din această categorie

Comportamente pe care copiii le preiau de la părinții lor pe parcursul vieții / FOTO: Freepik.com@prostooleh

Comportamente pe care copiii le preiau de la părinții lor pe parcursul vieții

Cele mai bine plătite meserii, conform ChatGPT / FOTO: Freepik.com@Eugene Us

Cele mai bine plătite meserii, conform ChatGPT

pixel