Frigul, cauza răcelilor la copii? Dr. Mihai Craiu: „Ar putea să conteze, dar NU așa cum credem noi, că dacă ne înfofolim nu mai facem boala” / VIDEO
Avocatul Constantin Florin Durgheu a subliniat că, în opinia sa, legile actuale referitoare la protecția animalelor sunt deficitare. Argumentând pe baza expertizei sale în drept penal și având în vedere experiența sa în discuții juridice, avocatul a evidențiat că, în ceea ce privește legislația penală, aceasta este în mare parte adecvată și corectă, fiind implementarea cea care lasă de dorit.
Cu toate acestea, avocatul a remarcat o situație diferită în ceea ce privește legislația referitoare la protecția animalelor.
„Legile care rglementează acum protecția animalelor, din punctul meu de vedere, sunt precare. Pornind de la expertiza pe care o am în drept penal și auzind și fiind nu doar martor, ci și combatant în discuții juridice (...) în ceea ce privește legislația penală este cât se poate de normală, corectă, în regulă. Ceea ce este deficitar acolo este punerea în aplicare.
Nu același lucru putem să spunem despre legislația care reglementează proctecția animăluțelor, mă refer la OUG 55/2002 privind regimul de deținere al câinilor periculoși sau agresivi și Legea 205/2004 privind Protecția Animalelor”, a spus Constantin Florin Durgheu la DC Anima.
Citește și Probleme juridice legate de animăluțele de companie, la DC Anima / VIDEO
Avocatul Constantin Florin Durgheu a exprimat îngrijorarea că, deși există o declarație de grijă față de protecția animalelor, aceasta rămâne doar la nivel declarativ. El a subliniat că, atunci când se examinează detaliile legilor și articolele acestora, devine evident că există o lipsă de acțiune concretă și de implementare adecvată.
„Suntem deficitari pentru că se proclamă, într-adevăr, această grijă, dar doar se proclamă. Dacă intrăm în amănunt și vedem articolele acestea, va fi foarte clar și de înțeles pentru toată lumea”, a mai punctat avocatul.
Această observație îi îngrijorează nu doar pe specialiști, ci și pe cetățeni, deoarece evidențiază lacunele și necesitatea unei abordări mai riguroase și mai responsabile în ceea ce privește protecția animalelor.
Urmăriți emisiunea integral:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Preot profesor univ. dr. Radu...
Decizia de a trimite un copil...
De obicei asociem astmul cu dificultăți de respirație și utilizarea...
Amigdalele palatine sunt structuri de țesut limfatic...
Fiecare părinte își dorește ca copilul să crească...
De la stresul academic,...