Care sunt cele mai potrivite animale de companie pentru copii?
Data publicării:
Aproape toți copiii simt o legătură specială cu animalele, dar alegerea primului animal de companie poate fi oarecum complicată. Iată care sunt cele mai potrivite animale de companie!

Alegerea unui animal de companie potrivit pentru copilul dumneavoastră este o decizie importantă, cu multiple aspecte de luat în considerare. De la nivelul de responsabilitate pe care îl implică până la compatibilitatea cu stilul de viață al familiei, există mai mulți factori de analizat înainte de a aduce un nou membru în casa voastră. 

Iată care sunt cele mai potrivite animăluțe de companie:

1. Hamster. Sunt o opțiune bună pentru un prim animal de companie, deoarece se adaptează rapid și necesită puțină îngrijire. Cel mai bun lucru este că sunt foarte prietenoși. Vor avea nevoie de o cușcă curată, de o roată pentru a face exerciții în timpul nopții, precum și de alimente bogate în fibre, precum semințele de floarea soarelui.

2. Pisică. Pisici, în general, nu cresc foarte mari și le este ușor să trăiască aproape oriunde. Sunt inteligente, solitare și cu o mare personalitate, fiind o alegere bună dacă vrei un animal de companie.

3. Iepurele. Iepurele ca animal de companie a devenit la modă în ultimii ani și multe familii au ales acest animal de companie. Acest animal poate trăi într-o cușcă și nu are nevoie de mult spațiu. Cu toate acestea, este indicat să-l scoți zilnic să se joace și să alerge puțin prin casă sau grădină. Pot fi mângâiați și ținuti în brațe și pot fi foarte afectuoși.

4. Pește. Peștele poate fi cel mai ușor de îngrijit și întreținut. Prin urmare, pot fi și o opțiune bună dacă doriți să introduceți treptat animalele în familie. Există mii de pești diferiți, cu o mare varietate de culori și forme. Dar pentru copiii mici cel mai des întâlnit este peștele betta, care poate trăi singur. 

5. Câine. Câinele ca animal de companie este un clasic. Majoritatea copiilor, dacă ar avea de ales, nu ar ezita și ar decide asupra acestor prieteni blăniți. Copiii pot fi însărcinați să-i scoată la plimbare, să-i perieze, să se joace cu ei, să le pună mâncare.
Câinii sunt animale sociabile și caută companie umană. În plus, sunt ușor de antrenat și pot învăța trucuri, care îi distrează foarte mult pe cei mici din casă.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Divertisment

Articole similare

Cele mai frumoase nume de gemeni

Atunci când vine vorba de alegerea numelor pentru gemeni, părinții se află...

5 motive să-ți trimiți copilul într-o tabără de vară

Beneficiile taberelor sunt nenumărate. Acestea îi...


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Fotografie de la Kindel Media/ Pexels

Cum să faci critici constructive copiilor: Câteva exemple utile

Cinci obiceiuri pe care le au copiii puternici emoțional/ FOTO: freepik.com @antonmaster

Cinci obiceiuri pe care le au copiii puternici emoțional

Mama sau tata? De la cine moștenește copilul temperamentul / FOTO: freepik.com @galinkazhi

Mama sau tata? De la cine moștenește copilul temperamentul?

Ce ar trebui să le spui bunicilor măcar o dată în viață? / FOTO: freepik.com @defstock

Ce ar trebui să le spui bunicilor măcar o dată în viață?

pixel