Căsătorie fericită și de durată? Iată legătura neașteptată cu petrecerea de nuntă: Așa spune un studiu
Data publicării:
Visezi la o nuntă mare? Iată ce trebuie să știți înainte de a organiza totul, spune știința.

Pentru un cuplu care decide  a luat marea hotărâre să facă pasul căsătoriei, ziua nunții este cea mai frumoasă zi dintre toate. Dar ce trebuie să știi înainte de a organiza totul până la cel mai mic detaliu? Un studiu arată ceva cu adevărat important.

Ești pe cale să-ți organizezi nunta? Iată ce trebuie să știi cu siguranță înainte de a pregăti fiecare detaliu. Un studiu a arătat că o petrecere de nuntă fastuoasă și costisitoare nu este direct proporțională cu dragostea pe care o simți pentru acea persoană. Mai presus de toate, ceea ce reiese clar este că afectează însăși durata căsătoriei: să vedem în ce fel.

Căsătorie fericită și de durată? Iată legătura neașteptată cu petrecerea de nuntă: așa spune un studiu

Pentru toate cuplurile, ziua nunții corespunde acelui moment în care totul trebuie să fie perfect și să meargă corect. Organizare până la cel mai mic detaliu, de la flori la invitații, de la muzică, la meniu: pe scurt, atâtea detalii la care să te gândești încât îți pierzi mințile. Dar cum să faci totul optim? Ei bine, conform științei, trebuie doar să te concentrezi pe ceea ce îți dorești cu adevărat de la nuntă sau pe ce ar trebui să îți dorești.

O dragoste care durează pentru totdeauna și nu o petrecere costisitoare: iată secretul dezvăluit. Potrivit cercetărilor, de fapt, cu cât cheltuiți mai mult pentru nuntă, cu atât căsnicia va fi mai scurtă.

Potrivit sondajului realizat de economiștii Andrew Francis Tan și Hugo Mialon, care au analizat în jur de 3.000 de cupluri și cheltuielile lor de nuntă, cei care au cheltuit peste 20 de mii de euro pe haine, petreceri, flori și tot ce este necesar, nu au avut o căsnicie de durată.

1. Pentru un ... (pexels-ayoub-photographe-17883435_77626300.jpg)

Fotografie de la Craig Adderley/ Pexels

De fapt, cei care cheltuiesc mai mult au mai multe șanse să se despartă și să aibă o căsătorie de scurtă durată. De fapt, odată ce totul s-a terminat - entuziasmul, petrecerea, hainele - soții rămân singuri cu datoriile de plătit. Să începi o nouă viață împreună cu o greutate atât de mare, cu siguranță nu este cel mai bun la care poți spera.

În determinarea rezultatului căsătoriei, suma cheltuită pentru inelul de logodnă este, de asemenea, foarte importantă. Potrivit cercetătorilor, de fapt, dacă aceasta este între 3 mii și 5 mii de euro, cu siguranță vei avea o dezamăgire în dragoste. Cu cât investiția economică este mai mare, cu atât așteptările cu privire la implicarea emoțională sunt mai mari, sau cel puțin așa spun economiștii!

Cât costă o nuntă în 2024?

Bugetul mediu al unei nunți în România variază între 6.000 și 15.000 de euro,  însă cifrele arată că, de multe ori, mirii se îndrăgostesc de anumite detalii neprevazute și ajung să cheltuiască cu până la 30% mai mult decât și-au propus.

În concluzie, nu grandoare și măreția evenimentului vă vor face căsnicia fericită, ba din contra dacă este să ținem cont de studiul celor doi specialiști menționați mai sus.

În vremuri în care fala, mândria și dorința de a apărea în fața oamenilor altceva decât ești doar cu scopul de a impresiona a dat naștere unui soi de competiție ”Cât mai mult lux și opulență”.

Așadar, plănuiți-vă petrecerea de nuntă cu cap, în mod calculat și fără a arunca cu banii pe tot soiul de nimicuri doar pentru a impresiona invitații, vecinii sau colegii.

Bucurați-vă de ceea ce înseamnă cu adevărat uniunea voastră, pentru că săptămânile și chiar lunile dinainte marelui eveniment care se vrea a fi cât mai impresionat vă vor aduce mult stres, certuri și dezbinare.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Invitati si Interviuri

Articole similare


Cele mai noi articole

Cum să previi astmul la copii

De obicei asociem astmul cu dificultăți de respirație și utilizarea...

Este recomandat să le scoți amigdalele copiilor?

Amigdalele palatine sunt structuri de țesut limfatic...

Ce este necesar pentru o dezvoltare emoțională sănătoasă?

Fiecare părinte își dorește ca copilul să crească...


Top citite
Cele șapte comportamente ale copilului fericit. Specialist: „Aceste atitudini îți arată că micuțul tău crește puternic și plin de bucurie” / FOTO: freepik.com @senivpetro

Cele șapte comportamente ale copilului fericit. Specialist: „Aceste atitudini îți arată că micuțul tău crește puternic și plin de bucurie"

Dacă spui aceste expresii când vorbești cu copilul, va avea o personalitate puternică și autentică / FOTO: freepik.com @prostooleh

Dacă spui aceste expresii când vorbești cu copilul, va avea o personalitate puternică și autentică

Nume pentru copii care înseamnă curaj și putere: Sugestii pentru părinții care doresc să transmită un mesaj de încredere și reziliență / FOTO: freepik.com @senivpetro

Nume pentru copii care înseamnă curaj și putere: Sugestii pentru părinții care doresc să transmită un mesaj de încredere și reziliență

„Tinerii de 18 ani din ziua de azi, asemănători celor de 12 ani din urmă cu un deceniu”: Au o rezistență emoțională mai scăzută și mai puțină independență / FOTO: freepik.com @wildlight studio

„Tinerii de 18 ani din ziua de azi, asemănători celor de 12 ani din urmă cu un deceniu”: Au o rezistență emoțională mai scăzută și mai puțină independență

pixel