Cât de des vă îmbrățișați copiii?
Data publicării:
De multe ori vârtejul în care trăim ne face să neglijăm nevoile noastre emoționale și pe cele ale copiilor noștri. Citiți cu atenție acest articol pentru a înțelege importanța îmbrățișărilor.

Îți îmbrățișezi copiii? Îmbrățișările sunt puternice. Este un act simplu, dar profund semnificativ și adesea prezent în cele mai bune și mai rele momente ale vieții. Este una dintre cele mai eficiente modalități de a vă conecta emoțional cu o altă persoană și are multiple obiective: prin ele ne exprimăm sentimentele, mulțumim, ne cerem scuze, salutăm, felicităm și conținem.

Ceea ce simțim când ne îmbrățișăm și suntem îmbrățișați este greu de descris. Este pe cât de magic, pe atât de real. Desigur, reprezintă una dintre marile manifestări ale iubirii dintre oamenii care se iubesc și pot oferi un sentiment de protecție, încredere și conexiune. Ideea este că, din păcate, trecem prin viață atât de repede încât neglijăm unele dintre nevoile noastre simbolice și emoționale.

Nu e timp pentru îmbrățișări?

Timpul zboară. Zilele trec aproape neobservate înconjurate de muncă nesfârșită, activități casnice și familiale. Anxietatea și imediatitatea sunt, fără îndoială, două elemente caracteristice ale epocii.

Cu oboseala zilei asupra noastră, când ajungem acasă vrem doar să hrănim copiii, să-i culcăm și să ne odihnim. Uneori, asta ne face să uităm de lumea emoțională, cea pe care o avem și cu care ar trebui să ne confruntăm cu toții. Astfel îmbrățișările devin din ce în ce mai puțin frecvente și se întâmplă doar în situații delicate, precum angoasa unui copil; sau la anumite evenimente, cum ar fi zilele de naștere.

Îmbrățișează-ți copiii

Potrivit psihoterapeutului de familie Virginia Satir, oamenii au nevoie de 4-12 îmbrățișări pe zi. În cartea sa Family Therapy, ea subliniază că avem nevoie de patru îmbrățișări pe zi pentru a supraviețui, opt pentru a ne întreține și douăsprezece pentru a crește. Prin urmare, a fi generos atunci când vine vorba de a arăta afecțiune pare să fie cu adevărat important.

Îmbrățișări între mame și copii

În funcție de răspunsul dvs., această întrebare vă va face să vă simțiți inconfortabil, rănit sau mândru: Cât de des vă îmbrățișați copiii? Îți amintești ultima dată când ai făcut asta? O faci mai puțin decât ți-ai dori?

Știm că contactul corporal, precum mângâierile , săruturile și îmbrățișările, sunt un element esențial în legătura dintre mamă și copil. Mai ales în primii ani de viață este un element de supraviețuire. Cu toate acestea, contactul fizic este, de asemenea, foarte important odată ce copiii noștri cresc.

2. Cât de des... (cat-de-des-va-imbratisati-copiii-2_07929800.jpg)

Foto: Freepik Prostoleh

Deși se așteaptă ca aceștia să devină mai independenți și mai puțin afectuoși pe măsură ce îmbătrânesc, valoarea îmbrățișărilor este întotdeauna relevantă. Atât sugarii, cât și copiii, adolescenții și adulții beneficiază de a fi înfășurați în brațele mamei lor.

Câteva beneficii ale îmbrățișărilor

După cum știm, îmbrățișările sunt bune pentru  corp și minte:

Ele reduc senzația de stresși anxietate.

Ele contribuie la buna dispoziție și la bunăstarea generală.

Legăturile interpersonale se îmbunătățesc.

Ele oferă securitate și încredere.

Ele promovează dezvoltarea stimei de sine.

Ele relaxează mușchiiși întăresc sistemul imunitar. S-a dovedit că îmbrățișarea eliberează dopamină și oxitocină, doi hormoni legați de sentimentele de plăcere, fericire și iubire.

Îmbrățișează-ți mai mult copiii

Această experiență nu este altceva decât un mesaj de apropiere și necondiționalitate. Chiar și însoțite de tăcere, îmbrățișările transmit încredere și siguranță. Un copil își va ușura angoasa, furia, frustrarea, frigul și fricile, primind o îmbrățișare sinceră de la unul dintre îngrijitorii săi principali.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Comportamente si Emotii

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
Metoda Loci, una dintre cele mai eficiente strategii de memorare: Îmbunătățește înțelegerea și facilitează procesul de învățare / FOTO: freepik.com @EyeEm

Metoda Loci, una dintre cele mai eficiente strategii de memorare: Îmbunătățește înțelegerea și facilitează procesul de învățare

De ce copilul cere atenție, chiar și după o zi petrecută împreună? Oana Moraru: „Are dreptate când cere mai mult, după ce i-am dat toată energia și timpul nostru?” / FOTO: freepik.com @EyeEm

De ce copilul cere atenție, chiar și după o zi petrecută împreună? Oana Moraru: „Are dreptate când cere mai mult, după ce i-am dat toată energia și timpul nostru?”

Sfaturi pentru gestionarea inteligentă a crizelor de furie ale copiilor / FOTO: Freepik.com@freepik

Sfaturi pentru gestionarea inteligentă a crizelor de furie ale copiilor

Cercetătorii Stanford le răspund părinților care se întreabă dacă să-și înscrie copilul la școală sau să mai aștepte un an: „Studiul nostru a arătat asta!” / FOTO: freepik.com @EyeEm

Cercetătorii Stanford le răspund părinților care se întreabă dacă să-și înscrie copilul la școală sau să mai aștepte un an: „Studiul nostru a arătat asta!”

pixel