Cauzele surdității precoce la adolescenți? Un dispozitiv comun este principalul responsabil
Data publicării:
Numărul persoanelor foarte tinere cu probleme de auz este în creștere. Printre cauzele surdității precoce se numără utilizarea prelungită a căștilor la volum prea mare pentru a asculta muzică.

Cercetătorii avertizează: unul din 4 adolescenți este expus riscului

Alarma despre utilizarea necorespunzătoare și excesivă a playerelor MP3 vine de la cercetătorii israelieni de la Universitatea din Tel Aviv. În special, oamenii de știință afirmă că unul din patru adolescenți riscă să devină surd la o vârstă fragedă din cauza abuzului de dispozitive portabile pentru ascultarea muzicii.


Studiul, publicat în revista științifică „International Journal of Audiology”, a implicat aproximativ 400 de copii cu vârste cuprinse între 13 și 17 ani. În primă instanță, un grup de 289 de tineri au fost rugați să completeze un chestionar pentru a investiga obiceiul lor de a asculta muzică. Mai exact, au fost solicitate și apoi evaluate nivelurile de volum preferate și durata de ascultare.


Într-o a doua fază a cercetării, au fost efectuate măsurători specifice ale diferitelor tipuri de ascultare de muzică pe un grup de alți 74 de adolescenți. Aceste sondaje au fost efectuate atât în ​​medii zgomotoase, cât și în locuri liniștite și s-a constatat că 80% dintre copii folosesc în mod obișnuit MP3-uri. În special: 21% dintre copii le folosesc de la una până la patru ore pe zi și 8% mai mult de patru ore.

Expunere prelungită la zgomote puternice

Rezultatul definitiv al studiului a evidențiat faptul că utilizarea repetată a MP3-urilor se numără printre cauzele surdității timpurii la tineri.
Tulburările de auz, de fapt, în majoritatea cazurilor sunt cauzate de expunerea continuă la zgomote foarte puternice.

Acționați la timp pentru a evita o generație de tineri cu probleme de auz

Oamenii de știință îi avertizează așadar pe copii asupra pericolelor asociate cu acest mod de a asculta muzică: „Peste 10 sau 20 de ani va fi prea târziu să ne dăm seama că o întreagă generație de tineri va suferi de probleme de auz”. Una dintre principalele cauze ale surdității precoce este, așadar, folosirea excesivă a căștilor care emit muzică asurzitoare în urechile celor mai tineri.

Tulburările pot apărea încă de la vârsta de 30 sau 40 de ani

Experții mai subliniază că supunerea auricularelor la o expunere progresivă și continuă la zgomote puternice induce o înrăutățire lentă și treptată a auzului. În acest sens, așadar, oamenii s-ar putea să nu aibă percepția problemei până când tulburarea nu se manifestă complet.
Tinerii ar putea prezenta primele leziuni ale auzului între 30 și 40 de ani, mult mai devreme decât generațiile anterioare.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Adolescenti
Tagurile articolului: adolescenti  auz  casti  mp3  muzica  surditate 

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
O nuvelă scrisă de Fiodor Dostoievski în 1848 a devenit virală pe rețelele sociale și se vinde rapid în librării / FOTO: freepik.com@jannoon028

O nuvelă scrisă de Fiodor Dostoievski în 1848 a devenit virală pe rețelele sociale și se vinde rapid în librării

Sindromul Savant. Medic psihiatru: „Există trei teorii principale care încearcă să explice originile acestei afecțiuni” / FOTO: freepik.com @Creative Design 788

Sindromul Savant. Medic psihiatru: „Există trei teorii principale care încearcă să explice originile acestei afecțiuni”

Afirmații pozitive pentru părinți pentru îmbunătățirea stării psihice / FOTO: freepik.com@freepik

Afirmații pozitive pentru părinți pentru îmbunătățirea stării psihice

Șapte întrebări simple, dar puternice, pe care le poți adresa copiilor tăi pentru a-i ajuta să-și dezvolte încrederea și stima de sine / FOTO: freepik.com @smokewree928

Șapte întrebări simple, dar puternice, pe care le poți adresa copiilor tăi pentru a-i ajuta să-și dezvolte încrederea și stima de sine

pixel