”Urlă și plânge din senin”: Ce este agresivitatea bruscă a copilului. Principalele cauze
Data publicării:
Dacă aveți un copil,  este posibil să fi asistat la o manifestare bruscă de agresivitate și să nu știți care este cauza. Să analizăm împreună câteva aspecte ale acestei probleme.

Acest comportament ar putea reprezenta un simptom de nemulțumire  sau, în concret, un răspuns la acest sentiment. Aceasta ar fi o conduită obișnuită prin care copiii își exprimă nemulțumirea față de o anumită situație. Aceasta este originea agresivității bruște a copilului.

Dacă ne confruntăm cu acest tip de comportament, trebuie să ne întrebăm  ce se întâmplă și ce cauzează această atitudine. Ar putea fi rezultatul faptului că copilul nu poate să se uite la televizor atât de mult pe cât și-ar dori sau al lipsei iubirii și a atenției de care are nevoie.

Un alt motiv pentru această agresivitate bruscă a copilului ar putea fi legat de un sentiment de amenințare. De exemplu, s-ar putea să se fi întâmplat ceva care nu i-a plăcut și de care a fost șocat.

Situații de acest fel pot provoca următoarele reacții:

- Pe de o parte, agresiunea verbală, prin insulte sau comentarii inadecvate adresate părinților.

- Minciuna, pentru a evita pedeapsa.

- Face crize de furie în încercarea de a evita pedepsele sau mustrările din partea părinților.

Când apare agresivitatea bruscă?

Unul dintre momentele în care acest comportament apare de obicei este atunci când copilul este pe cale să aibă un frate. El poate fi pătruns de un sentiment de neliniște cauzat de frica de a fi lăsat deoparte, care îl va împinge să adopte această atitudine.

Prin urmare, acest comportament ar fi o încercare de a-și recupera poziția și puterea. Atitudini de acest tip sunt frecvente și în timpul vizitelor altor copii care ar putea monopoliza atenția adulților.

 

Cum să reacționezi la acest comportament?

Odată identificată originea problemei, trebuie să știm cum să ne comportăm atunci când ne confruntăm cu acest tip de atitudine. Soluția constă în a oferi înțelegere și fermitate și a oferi un răspuns adecvat educației copiilor:

2. Fotografie... (pexels-baphi-1361766_97524900.jpg)

Fotografie de la Phil Nguyen/ Pexels

În primul rând, încercați să înțelegeți ce se întâmplă. Va trebui să evaluați dacă micuțul are vreun motiv să-și revendice propriile nevoi și, prin urmare, să încerce să le satisfacă, sau nu. Dacă crezi că nu este cazul, nu trebuie neapărat să cedezi capriciilor și solicitărilor lui.

Încearcă să-l calmezi. Dacă observi că copilul începe brusc să se supare, încearcă să-l calmezi: roagă-l să coboare vocea și spune-i să nu continue așa, altfel vor fi consecințe.

Rămâi hotărât. Rețineți că rolul părinților este să nu cedeze niciodată crizele de furie. În caz contrar, copilul va înțelege că dacă se comportă în acest fel poate obține ceea ce își dorește.

Răbdarea este cealaltă soluție. Evitați pierderea controlului: reacționarea la aceste situații cu un comportament nervos nu va rezolva nimic. Ca părinți, trebuie să rămânem calmi în orice moment și să-i certam calm pe copii.

De asemenea, trebuie să luăm precauția de a nu răspunde la agresivitate cu mai multă agresivitate. Aceasta este învățarea socială care rezultă din comportamente agresive, care se poate traduce în învățare bazată pe imitarea sau observarea comportamentului modelelor noastre. Din acest motiv este atât de important ca copilul să găsească un model bun în părinții săi.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Divertisment

Articole similare

Topul celor mai căutate meserii din lume

Cea mai bine plătită meserie din lume variază în...

Ce spun studiile despre copiii cu ochii verzi

Copiii cu ochii verzi sunt adesea percepuți ca fiind...



Cele mai noi articole

Topul celor mai căutate meserii din lume

Cea mai bine plătită meserie din lume variază în...


Top citite
Nume de fete care au șanse mari să devină milionare, potrivit ChatGPT / FOTO: Freepik.com@ harsh2030fp

Nume de fete care au șanse mari să devină milionare, potrivit ChatGPT

Un bunic lasă familiei sale o moștenire foarte specială o pușculiță cu monede pe care le-a păstrat timp de 70 de ani. Au avut nevoie de o săptămână pentru a le număra / FOTO: freepik.com@ yearon112

Un bunic lasă familiei sale o moștenire foarte specială: o pușculiță cu monede pe care le-a păstrat timp de 70 de ani. Au avut nevoie de o săptămână pentru a le număra

Metoda Robinson, soluția la îndemâna oricui pentru ca elevul să învețe eficient. Ajută-ți copilul să își crească performanțele! / FOTO: freepik.com @ user18954937

Metoda Robinson, soluția la îndemâna oricui pentru ca elevul să învețe eficient. Ajută-ți copilul să își crească performanțele!

Afirmații care provoacă nesiguranță și furie în copilul tău... NU le spune! / FOTO: freepik.com @Yulia Raneva

Afirmații care provoacă nesiguranță și furie copiilor tăi... nu le spune!

pixel