Stresul în timpul sarcinii poate crește riscul de epilepsie la copii, spune un studiu
Sarcina este o perioadă...
Sarcina isterică (pesodocyeza) este cunoscută și sub denumirea de sarcină fantomă și este o afecțiune în care femeia crede că este însărcinată, când de fapt nu este. Majoritatea femeilor care se confruntă cu aceasta afecțiune au aproape toate simptomele unei sarcini adevărate, cu o singura diferență mare: nu exista un bebeluș.
Potrivit experților, o stare emoțională inițială provoacă un dezechilibru hormonal atât de semnificativ încât poate provoca simptomele specifice unei sarcini adevărate.
Psihologii explică sarcina falsă în principal cu o dorință exasperată și obsesivă de a avea un copil, care apare adesea la femeile care suferă de sterilitate sau au dificultăți de a concepe sau care suferă presiuni psihologice externe cu adevărat traumatizante.
Sarcina isterică pare să afecteze în principal femeile în jurul vârstei de 33 de ani, cu o experiență de avort, incidența pesodocyezei este de un caz la 22 de mii de nașteri și în ultimii ani s-a înregistrat o scădere a sarcinii isterice în zonele lumii în care testele de sarcină sunt utilizate pe scară largă (care confirmă într-un fel că nicio sarcină nu este pe cale bebeluș), în timp ce este mai frecventă în zonele și culturile în care sarcina este strâns legată de exprimarea valorii unui individ.
Femeile care au sarcina isterică, vor manifesta simptome de sarcina precum:
– lipsa menstruației
– greața
– vărsături
– grețuri matinale
– pofte
– creștere în greutate
– creșterea abdomenului
– mărirea sânilor
Aceste simptome ale sarcinii isterice pot să dureze de la câteva săptămâni, până la 9 luni sau chiar ani de zile și sunt femei care chiar vor ajunge la spital cu simptome care indica travaliul.
Femeile care au cel mai mare risc de a suferi o sarcina isterica sunt:
– femeile între 30 și 40 de ani care au încercat să conceapă un copil mulți ani și care au probleme de fertilitate
– femeile care în general sunt stabile emoțional, dar care, când vine vorba despre sarcina prezintă un grad ridicat de instabilitate emoțională
– femeile care au pierdut o sarcină sau un copil
Sarcina isterică este tratată cu o psihoterapie care sapă adânc în cauzele care stau la baza acestei tulburări.
Dacă o femeie a trăit cu impresia că este însărcinată, cu siguranță momentul în care vă afla că de fapt nu este, vă avea un impact emoțional foarte puternic astfel că este foarte important că atunci când afla, aceasta informație să îi fie transmisa cu foarte multa bunătate și grija din partea medicului.
Orice femeie care a suferit o sarcină isterică trebuie, după aflarea vestii, să urmeze câteva ședințe de psihoterapie care o vor ajuta să treacă peste acest moment dificil care în unele cazuri poate fi la fel de traumatizat că pierderea unei sarcini reale.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Sarcina este o perioadă...
Studiul, publicat în...
Cunoașterea personalității...
Succesul nu este doar o...