„Iubește-ți copilul! Nu este nimic mai dăunător pentru el decât să simtă că nu-ți pasă”, avertizează experții în parenting: „Rămân cicatrici pe viața!”
Consiliere în carieră și pentru elevii cu cerințe educaționale speciale, CES, prevenirea violenței școlare, consilierea părinţilor și profesorilor sunt câteva dintre atribuțiile unui profesor consilier școlar, prevăzute în regulamentul de organizare al CJRAE/CMBRAE. O prevedere nouă este aceea că în situații de criză sau risc, consilierul școlar poate interveni fără acordul de părintelui, respectând interesul superior al elevului, potrivit Edupedu.ro
Asigură consilierea vocațională, orientarea școlară și profesională a elevilor,
Realizează investigarea psihopedagogică a preșcolarilor și elevilor asistență și consiliere psihopedagogică individuală și de grup/colectivă pentru preșcolari/elevi în problematici specifice
Participă la managementul cazurilor de violență în școală
Consiliază cu prioritate elevii aflați în risc de abandon școlar și de excluziune școlară.
„Profesorii consilieri şcolari utilizează următoarele documente: planul de activităţi, registrul de evidenţă a activităţilor, fişa de consiliere/psihopedagogică, fişe de orientare în carieră şi alte documente specifice activităţii de consiliere, aprobate în Consiliul de administrație al CJRAE/CMBRAE.
În cadrul unităților școlare cu personalitate juridică, trebuie să fie un post de profesor consilier școlar la un număr de maximum 500 de elevi, maximum 500 de elevi și preșcolari sau de maximum 300 de preșcolari, potrivit regulamentului CJRAE.
Profesorii consilieri şcolari desfășoară activități de asistență și consiliere psihopedagogică individuală în baza unui acord scris de colaborare cu părinții/tutorii/reprezentanții legali ai preșcolarilor/elevilor.
În situații de criză/risc, intervenția profesorului consilier școlar se realizează și în absența acordului de colaborare cu părintele/tutorele/reprezentantul legal al preșcolarului/elevului, respectând interesul superior al acestuia”, conform regulamentului.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Titi Aur, instructor de conducere defensivă, vine cu...
Temele pentru acasă sunt o...
Temele pentru acasă sunt o...