Dacă răspunzi „da” la aceste întrebări este posibil să suferi de sindromul impostorului în relațiile tale de prietenie
Unii preferă să doarmă singuri, iar alții se simt mai bine dormind însoțiți. Sunt cei care aleg să doarmă mereu cu o pătură, chiar și vara, în timp ce alții preferă să nu fie nimic pe pat.
De asemenea, când vine vorba de odihnă, toți avem o preferință pentru o anumită poziție, cum ar fi să dormim pe o parte, pe stomac sau pe spate, în funcție de ce ni se pare mai confortabil.
SURSA FOTO: Freepik.com@Racool_studio
Citește și Părinții știu mai bine: Iată cum aceste regulile ciudate ajută copiii să fie mai echilibrați
Experții în somn afirmă că acest lucru are o explicație.
Natalie Dautovitch, purtător de cuvânt al National Sleep Foundation și profesoară de psihologie la Universitatea din Alabama, Statele Unite, subliniază că alegerea de a dormi cu unul sau ambele picioare descoperite este legată de conexiunea dintre somn și temperatură.
Atunci când se apropie ora de culcare, temperatura noastră corporală scade treptat, ceea ce ne ajută să adormim mai ușor.
Citește și Copil agitat în timpul somnului: ”Ritualul” înainte de culcare pentru un somn liniștit
SURSA FOTO: FREEPIK.COM@somemeans
Dar, uneori, în special dacă am luat un baie fierbinte sau am băut un ceai sau o infuzie înainte de culcare, corpul nostru este prea cald, așa că este natural și aproape instinctiv să ne descoperim picioarele pentru a dormi.
Într-un interviu pentru The Cut, Dautovitch explică faptul că acest lucru poate ajuta la răcirea corpului nostru, mai ales atunci când avem prea mult căldură pentru a dormi, iar motivul pentru care facem acest lucru cu picioarele și nu cu alte părți ale corpului este că la picioare se află structuri vasculare specializate care ajută la pierderea căldurii:
"Scoaterea piciorului ar putea ajuta la obținerea unui somn mai odihnitor", a subliniat ea, potrivit Bebe y Mas.
Din punct de vedere psihologic, se consideră că acest comportament reflectă o dorință de independență, o nevoie de spațiu personal și autonomie.
Totodată, poate fi interpretat și ca o senzație de insecuritate sau anxietate, sau ca o necesitate de a experimenta noi experiențe și de a se conecta cu ceilalți.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Hainele pentru cei mici nu sunt doar confortabile, ci...
Visezi la soare și muzică?...
Freya este un nume care aduce cu sine o aură de mister...
Platforma EduBirdie a analizat...
Dacă vorbim despre familii numeroase, cele cu trei sau...
Copilăria este o etapă...
Plânsul este o manifestare naturală a emoțiilor,...