Ce sunt brobonelele mici care apar pe fața și corpul bebelușilor în jurul vârstei de o lună
Data publicării:
Foarte multe proaspete mămici se îngrijorează când abia încep să se obișnuiască cu rutina vieții cu un bebeluș, asta pentru că în special pe fața micuților apar brobonele mici și multe. 

Unele pot fi de la căldură, altele pot fi de la alimentație - dacă mama alăptează, bebelușul poate fi alergic la unul din alimentele pe care mama le-a mâncat cu o zi în urmă. Însă, această ultimă idee este una ce a ajuns să fie contestată în ultimii ani de specialiștii în pas cu ultimele descoperiri din medicina destinată mamei și copilului. 

Dar, de cele mai multe ori, deși mamele se gândesc la ce e mai rău, problema este una banală. Se spune că bebelușul ”se curăță”, respectiv face acneea bebelușului. 

Acneea bebelușului este specifică nou-născutului. Unii pot face forme mai accentuate, alții pot avea doar câteva brobonele. În cele mai multe cazuri, acestea apar mai ales la nivelul feței. 

Puteți să le lăsați să treacă de la sine, pentru că o vor face, sau puteți să ajutați bebelușul prin următoarea rutină, dimineața și seara: 

- ștergeți fața bebelușului cu o dischetă de bumbac moale cu apă termală

- aplicați pe toată fața o cremă precum Cicalfate (Avene) sau Cicaplast (La Roche-Posay) sau altele asemănătoare. 

Din experiența bebelușului cu o acnee mai puțin severă, o astfel de cremă trebuie folosită pe timp îndelungat, ca o rutină pentru pielea bebelușului, care, astfel, nu va întâmpina alte probleme - ce apar, de exemplu, când începe să saliveze și să bage mâinile în gură. De asemenea, în general, dacă o folosiți dimineața și seara, un tub din prima menționată va ajunge fix cât are termenul de valabilitate, 6 luni. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Parintisipitici Team
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului: acnee  bebelus 

Articole similare


Cele mai noi articole

Sfaturi prețioase pentru un an școlar productiv

Școala a început de curând, astfel că este esențial să...

Medalii de excelență obținute de elevii români

Noi performanțe obținute de elevii români la olimpiade


Top citite
Mama „tigru”. Avantajele și dezavantajele asupra psihicului copilului. Psiholog: „Ea nu se naște doar din dorința de succes, ci și din nevoia de supraviețuire!” / FOTO: freepik.com @prostooleh

Mama „tigru”. Avantajele și dezavantajele asupra psihicului copilului. Psiholog: „Ea nu se naște doar din dorința de succes, ci și din nevoia de supraviețuire!”

Trăsăturile unei mame „suficient de bună”. Un psihanalist expert în parenting a studiat mii de femei și a concluzionat ASTA! / FOTO: freepik.com @freepik.driller

Trăsăturile unei mame „suficient de bună”. Un psihanalist expert în parenting a studiat mii de femei și a concluzionat ASTA!

Foto: Freepik@pressfoto

Contractul Educațional: Este obligatorie semnarea lui? Ce se întâmplă dacă refuzi? Avocat Cuculis, sfaturi pentru părinți

Foto: Freepik@freepik

Testul prăjiturii: Cum să-ți înveți copilul să reușească în viață, după metoda Standford

pixel