Cei mai deștepți: Opt trăsături pe care le veți vedea la copiii supradotați
Data publicării:
Geniile se nasc, dar mai trebuie să fie crescute. Iată cum să recunoști câteva trăsături ale copilului supradotat.

Talentul artistic sau muzical se manifestă, de obicei, destul de devreme - la vârsta de aproximativ 5 ani. Aceste talente sunt ușor de observat: copilul desenează frumos sau culege și compune cu ușurință melodii, deși nimeni nu l-a învățat asta. Există însă și alte tipuri de înzestrare.

Oamenii de știință și psihologii sunt de părere că înzestrarea unui copil nu înseamnă note bune! Multe genii au avut rezultate slabe. Un adevărat prodigiu (nu un copil "antrenat" de profesori) va fi întotdeauna diferit de ceilalți.

1. Vorbește ca un adult

 

Acești copii învață repede și ușor, iar abilitățile lor lingvistice sunt rapide și ușor de preluat. Ei au un vocabular bogat și preiau propoziții complexe de la adulți și le folosesc rapid în propria lor limbă.

2. Observă secvențe

De exemplu: Tata vine acasă de la serviciu când la televizor este difuzat serialul de seară "Smeshariki". Sau, orice puzzle poate fi asamblat mai repede dacă puneți mai întâi laolaltă marginea imaginii. În general, abilitatea de a identifica secvențe este foarte rar dezvoltată la copiii mici. Dacă ați observat acest lucru la copilul dumneavoastră, bucurați-vă - este un semn clar de înzestrare.

Vezi și: Scrisoarea emoționantă a unui profesor către părinți: „Mai important decât alegerea unei școli este să alegi ce educație vrei să-i dai copilului acasă”

3. Citesc foarte mult

Curiozitatea îi năpădește literalmente pe copiii supradotați. Pentru a găsi răspunsuri la nesfârșitele lor "de ce-uri" și "de ce-uri", copilul învață nu doar din videoclipuri instructive, ci și din cărți, ca o sursă mai profundă de cunoștințe.

4 Sunt mai interesați să interacționeze cu adulții decât cu colegii lor

Copiii supradotați sunt puțin interesați să interacționeze cu alții de vârsta lor. Interesele colegilor lor nu le dau un sentiment de apartenență și de entuziasm. Capacitatea mentală dezvoltată necesită interlocutori de nivel superior, cum ar fi părinții, profesorii sau colegii mai mari.

5. Au dezvoltată inteligența emoțională

Un copil supradotat pare matur și chiar înțelept dincolo de vârsta sa. El sau ea înțelege adesea motivele ascunse din spatele anumitor acțiuni, de exemplu, farsele colegilor de clasă. Și, deși înțelege cauzele profunde ale unor astfel de comportamente, copilul supradotat le dezaprobă adesea și nu dorește să le susțină.

6. Copiii supradotați sunt inventivi

Un astfel de copil nu doar acumulează cunoștințe, ci încearcă în mod constant să le aplice. Creierul lui sau al ei este adesea ocupat cu îmbunătățirea lucrurilor - în viața de zi cu zi sau în joacă, de exemplu. De asemenea, ei își arată înzestrarea prin abordarea neobișnuită a lucrurilor obișnuite și a vieții de zi cu zi.

7. Nu se plictisesc să stea singuri

Creierul unui copil supradotat lucrează mereu, așa că este aproape imposibil să găsești un copil care să se plictisească și să nu știe ce să facă. Tinerii geniali nu se plictisesc niciodată în singurătate, ei găsesc mereu ceva interesant de făcut. Și vorbesc repede: cuvintele nu pot ține pasul cu gândurile lor.

8. Le place să învețe

Sunt mereu fascinați de învățare, încă de la o vârstă fragedă, până în punctul în care un copil (și mai târziu un adult) poate fi recunoscut cu ușurință după pasiunea cu care învață la orice vârstă, în orice împrejurare a vieții.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Parintisipitici Team
Categorie: Dezvoltare intelectuala
Tagurile articolului: copii  inteligenta  spradotati 

Articole similare


Cele mai noi articole

Ce este Sunshine Guilt și cum să o gestionezi la adolescenți

Sunshine Guilt (sau „vinovăția soarelui”) este un...


Top citite
Foto: Freepik@ belakangbapak02

Succesul școlar are la bază cinci elemente, potrivit experților de la Universitatea Harvard

David Popovici, sfaturi prețioase pentru elevi. „Mi se pare că e din ce în ce mai ușor să ne lăsăm păcăliți de iluzia asta că dacă obții ceva material vei deveni fericit” / FOTO: captură video YouTube @Starea Natiei Oficial

David Popovici, sfaturi prețioase pentru elevi. „Mi se pare că e din ce în ce mai ușor să ne lăsăm păcăliți de iluzia asta că dacă obții ceva material vei deveni fericit”

Andreea Esca despre importanța profesorilor în educația de calitate: „Învățătoarea mea era un om cu har. Un cadru didactic slab nu va atrage elevii”/ FOTO: Instagram@AndreeaEsca

Andreea Esca despre importanța profesorilor în educația de calitate: „Învățătoarea mea era un om cu har. Un cadru didactic slab nu va atrage elevii”

Foto: Freepik@bearfotos

Regula 5 C pentru disciplinarea unui copil: Cum să stabilești limite sănătoase

pixel