Băiețel, ironizat la școală pentru că îi place rozul. Reacția tatălui său devine virală
Un tată a împărtășit, într-un...
Studenții de la Facultatea de Construcții și Instalații din Iași au arătat, din nou, că sunt cei mai buni la construit poduri.
Andreea, Gabi, Vasile, Cosmin și Alin s-au întors acasă cu patru premii de la cea mai grea competiție de profil din lume, care a avut loc în Turcia.
Tinerii sunt studenți la specializarea Căi Ferate Drumuri și Poduri. Au început să lucreze la macheta podului în luna martie. Studenții au urcat pe podium și au câștigat locul întâi la unul dintre cele mai grele și importante concursuri internaționale, care s-a desfășurat la Istanbul. Au construit cel mai rezistent, aspectuos, unic și rapid de montat pod. Echipa formată din două fete și trei băieți s-a dovedit a fi cea mai pricepută și creativă. De execuție s-au ocupat, cu precădere, băieții din echipă.
Cele două tinere studente, în anul patru, au reușit să dea podului și un aspect plăcut, care le-a adus și premiul pentru estetică. Gabi ne-a povestit că această reușită le-au consolidat cunoștințele, dar i-a și unit ca echipă.
„Recent, am avut ocazia de a participa la un concurs internațional de poduri metalice în Turcia, alături de alți patru colegi de la facultatea de construcții și instalații îndrumați de profesorul nostru Șl. Dr. Ing. Boacă Gheorghiță. Am muncit intens și am dat tot ce am avut mai bun. Eforturile noastre au fost răsplătite cu locul 1, o realizare deosebită care ne-a umplut de mândrie. Această experiență nu doar că ne-a consolidat cunoștințele, dar ne-a și unit ca echipă”, a declarat pentru „Părinți și Pitici” Gabi Nenișcă.
Tinerii s-au apucat de proiect în luna noiembrie. Este pentru a doua oară când studenții de la Universitatea Tehnică din Iași câștigă acest premiu.
Premiu pentru România
Tinerii s-au apucat de proiect în luna noiembrie. Este pentru a doua oară când studenții de la Universitatea Tehnică din Iași câștigă acest premiu.
„A fost o experiență care ne-a dezvoltat atât pe plan profesional cât și personal, care ne-a nemarcat și ne-a motivat să aspirăm în excelență în tot ceea ce facem. Acest concurs ne-a întărit nu doar cunoștințele și competențele tehnice, ci și pasiunea noastră de a deveni viitoarele generații de ingineri care să exceleze în carieră. Am avut emoții, chiar foarte mari, însă dorința de a pune drapelul României pe cel mai înalt podium la un concurs internațional din Istanbul ne-a făcut să fim mai luptători și să învingem concurența cu 4 premii aduse pentru noi, pentru România.
Suntem recunoscători și mândri de această oportunitate și suntem hotărâți să aplicăm ceea ce am învățat în viitoarele provocări pe care le vom întâmpina din domeniul construcțiilor”, a declarat la rândul său Andreea-Lavinia Botezatu, absolventă a Facultății de Construcții și Instalații din Iași, specializarea Căi Ferate Drumuri și Poduri.
„Experiența DE&CO a fost una utilă și plăcută, deoarece am pus în practică o parte din multa teorie pe care am învățat-o în cei 4 ani de facultate și din urma căreia ne-am întărit convingerea că teoria fără practică este acerbă, la fel cum este de altfel și practica fără teorie. Am fost o echipă bine închegată astfel am reușit să ne coordonăm sarcinile și să ne programăm timpul pentru a deveni într-un final câștigători”, a spus Cosmin Moscalu, absolvent al Facultății de Construcții și Instalații din Iași, specializarea Căi Ferate Drumuri și Poduri
Podul a avut o greutate de doar 82,54 de kilograme și a reușit să susțină 1,25 de tone la proba de rezistență cu o deformație de doar 2,14 milimetri. Juriul a apreciat creativitatea și viziunea echipei: cele 30 de persoane care l-au compus, profesori, sponsori și invitați ai organizatorilor, au ales podul echipei noastre ca fiind cel mai frumos ca aspect la proba de estetică și unicitate. Am reușit să asamblăm podul în doar 23 de minute, cel mai rapid dintre toate echipele participante, respectând regulile concursului.
Lung de 6,4 metri, cu o înălțime de 1,98 metri și o lățime de 86 de centimetri, podul s-a clasat pe podium, pe locul al treilea, și la proba de greutate a structurii. Elementele podului au fost confecționate integral în laboratoarele Facultății de Construcții și Instalații de către noi alături de tehnicianul facultății. Echipa a fost formată din studenții Andreea-Lavinia Botezatu, Gabi Nenișcă, Dumitrel-Alin Matei, Vasile Ciobanu și Cosmin Moscalu, toți în anul al IV-lea, specializarea Căi Ferate Drumuri și Poduri, sub coordonarea șef lucrări dr. ing. Gheorghiță Boacă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Un tată a împărtășit, într-un...
Într-un videoclip postat pe...
Elena este un simbol al...
Temele pentru acasă sunt o...
Titi Aur, instructor de conducere defensivă, vine cu...