Cele 6 comportamente care semnalează sfârșitul unei relații, conform unui studiu
Data publicării:
Viața de cuplu nu este întotdeauna o călătorie lină, dar o putem simplifica evitând anumite comportamente dăunătoare relației. Iată care sunt acestea. 

Un studiu realizat în 2022, citat de parents.fr, și publicat în revista Evolutionary Psychology a identificat comportamentele care influențează relația de cuplu, făcând posibilă menținerea unei relații sănătoase sau, dimpotrivă, încetarea acesteia.

Menelaos Apostolou, profesor și psiholog la Universitatea din Nicosia, a studiat 200 de persoane în vârstă de aproximativ 30 de ani.

Dintre acestea, 39,1% erau într-o relație, 26,4% erau căsătoriți, iar 27,2% erau singuri.

Câte comportamente dăunătoare au fost identificate?

În total, au fost descoperite 88 de comportamente dăunătoare!

Acestea au fost grupate în 6 categorii:

- lipsa de respect față de mine,

- tratamentul neadecvat față de copiii noștri,

- încercarea de a mă controla,

- dezvoltarea interesului față de alte persoane,

- manifestarea comportamentului abuziv și

- prezența trăsăturilor nedorite.

Care sunt cele mai puțin acceptate comportamente?

Dintre aceste categorii de comportamente dăunătoare, unele se remarcă ca fiind deosebit de rar experimentate.

În primul rând, lipsa de respect față de soț/soție, care include neglijarea, lipsa de disponibilitate și distanța emoțională. Acest comportament este menționat în special de respondenții tineri.

Un alt comportament problematic este tratamentul inadecvat al copiilor. Neacceptarea acestui comportament este foarte prezentă în rândul femeilor, la fel ca și încercarea de a controla partenerul.

Cunoașterea principalelor comportamente dăunătoare poate ajuta cuplurile să își schimbe unele dintre atitudinile de care poate nu erau conștiente.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Divertisment

Articole similare


Cele mai noi articole

Cresc alocaţiile de stat pentru copii de la 1 ianuarie 2025

Începând cu 1 ianuarie 2025, alocațiile de stat pentru...


Top citite
Cele trei lucruri pe care copiii bine educați le au în casă, conform experților: „Așa își permit să se dezvolte armonios” / FOTO: freepik.com @volodymyr-t

Cele trei lucruri pe care copiii bine educați le au în casă, conform experților: „Așa își permit să se dezvolte armonios”

Cele mai frecvente comportamente ale părinților care îi fac pe copii să se simtă neiubiți. Ce spun psihologii despre aceste greșeli comune? / FOTO: freepik.com @standret

Cele mai frecvente comportamente ale părinților care îi fac pe copii să se simtă neiubiți. Ce spun psihologii despre aceste greșeli comune?

Modul corect de a răspunde copilului tău atunci când spune „VREAU”, potrivit unui psiholog / FOTO: freepik.com @volodymyr-t

Modul corect de a răspunde copilului tău atunci când spune „VREAU”, potrivit unui psiholog

Cum să reacționezi când copilul tău este nepoliticos? Psiholog: „Jucăm «tenisul nepoliticosului» și nimeni nu câștigă!” / FOTO: freepik.com @EyeEm

Cum să reacționezi când copilul tău este nepoliticos? Psiholog: „Jucăm «tenisul nepoliticosului» și nimeni nu câștigă!”

pixel