Cele mai bune moduri de a calma un copil care plânge
Data actualizării:
Data publicării:
Care sunt unele dintre cele mai bune moduri de a calma un copil când plânge și de a vă salva sănătatea mintală? Lista este alcătuită din sfaturile cele mai sugerate pe paginile experților. 

1. Înfășurați

"Swaddling înseamnă pur și simplu să înfășori strâns bebelușul într-o pătură, în așa fel încât să se simtă în siguranță, ca și cum ar fi din nou în burtica mamei lor, cald și confortabil", notează The Bump.

"Pentru a-l înfășura corect, înfășurați bebelușul ca pe un mini burrito, cu brațele strânse și drepte pe lângă corp.  Dar lăsați șoldurile bebelușului să fie libere și flexate", adaugă Happiest Baby. 

Păturile ușoare funcționează foarte bine pentru înfășat.  Rețineți că, odată ce copilul este suficient de mare pentru a se rostogoli, nu mai poate fi înfășat.

2. Shhhh

Poate părea ineficient, dar există un motiv pentru care o facem. Sunetul shhhhhhhhhh poate fi destul de eficient în calmarea unui nou-născut care plânge. 

Potrivit Lancaster General Health, "sângele care se scurge prin venele tale face un zgomot "whooshing" constant și puternic cu care probabil că bebelușul tău nenăscut s-a obișnuit.  Acesta este motivul pentru care mulți bebeluși răspund la faptul că părinții lor scot sunete de șuierat (shhhhhhhh) și de ce mulți experți în somn recomandă utilizarea unui aparat de zgomot alb".

3. Cântă un cântec

"Bebelușul tău habar nu are dacă tu cânți fals sau cu o intonație perfectă. Ceea ce știe este că îl copleșești cu cântece - și cu dragoste", notează What to Expect.

Un studiu recent arată că doar puțin peste jumătate dintre părinții mileniului intervievați știau cuvintele cântecelor de leagăn clasice, dar, nu vă stresați, cântați orice doriți.  De fapt, cântecele de leagăn în limbi străine îi pot ajuta și pe bebeluși să se relaxeze.

4. Faceți o plimbare

S-ar putea să vă simțiți puțin emoționată să scoateți afară un copil care plânge, dar un studiu recent arată că o plimbare de 5 minute poate ajuta la calmarea copilului.

Potrivit Parents, "este mai bine pentru tine să ieși afară și să iei aer curat.  Chiar dacă bebelușul continuă să plângă, poate provoca mai puțin stres în aer liber decât atunci când sunteți închiși în casă".

"Uneori, o schimbare de peisaj este tot ce are nevoie bebelușul tău pentru a se liniști.  Încearcă să te plimbi afară și lasă-ți bebelușul să vadă împrejurimi noi sau să audă ciripitul păsărilor", adaugă Get Parenting Tips.

5. Balansare

"În pântecele mamei, bebelușul tău era în continuă mișcare, mișcându-se de fiecare dată când tu o făceai - astfel că mișcarea blândă și ritmică a unui leagăn pentru bebeluși este o senzație liniștitoare și familiară", potrivit 4Moms.

"Cel mai bun mod de a folosi cu succes mișcarea pentru a calma un bebeluș agitat este să te asiguri că mișcările tale ritmice se potrivesc cu plânsul bebelușului!  Dacă este foarte supărat, va trebui să fii rapidă și să încetinești doar când plânsetele lui încetează și începe să ațipească", notează Baby Brezza.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Parintisipitici Team
Categorie: Recomandari si sfaturi
Tagurile articolului: bebelusi  parinti  planset  sfaturi 

Articole similare

Fondul clasei NU este legal: Acestea sunt sancțiunile

În România, colectarea de fonduri de la părinți pentru...

Cum să-l faci pe copil să studieze singur: Sfaturi utile

Mulți părinți se confruntă cu provocarea de a-și motiva...



Cele mai noi articole

Sfaturi prețioase pentru un an școlar productiv

Școala a început de curând, astfel că este esențial să...

Medalii de excelență obținute de elevii români

Noi performanțe obținute de elevii români la olimpiade


Top citite
Mama „tigru”. Avantajele și dezavantajele asupra psihicului copilului. Psiholog: „Ea nu se naște doar din dorința de succes, ci și din nevoia de supraviețuire!” / FOTO: freepik.com @prostooleh

Mama „tigru”. Avantajele și dezavantajele asupra psihicului copilului. Psiholog: „Ea nu se naște doar din dorința de succes, ci și din nevoia de supraviețuire!”

Trăsăturile unei mame „suficient de bună”. Un psihanalist expert în parenting a studiat mii de femei și a concluzionat ASTA! / FOTO: freepik.com @freepik.driller

Trăsăturile unei mame „suficient de bună”. Un psihanalist expert în parenting a studiat mii de femei și a concluzionat ASTA!

Foto: Freepik@pressfoto

Contractul Educațional: Este obligatorie semnarea lui? Ce se întâmplă dacă refuzi? Avocat Cuculis, sfaturi pentru părinți

Foto: Freepik@freepik

Testul prăjiturii: Cum să-ți înveți copilul să reușească în viață, după metoda Standford

pixel