Cele mai frumoase nume pentru băieți și fete inspirate din „Stăpânul Inelelor”
Data actualizării:
Data publicării:
Sunteți un fan al Stăpânului Inelelor? Ce-ar fi să vă inspirați din saga imaginată de J.R.R Tolkien pentru a vă numi viitorul copil? 

 Acestea sunt nume imaginate chiar de autor și care emană astăzi o aură cu totul specială.

Universul creat de J.R.R. Tolkien în “Stăpânul Inelelor” continuă să fascineze generații întregi de cititori și spectatori, iar lumea sa plină de magie, mitologie și personaje memorabile a inspirat numeroase nume unice și captivante.

Multe dintre acestea poartă o semnificație profundă, fie datorită legăturii cu miturile din care Tolkien și-a tras inspirația, fie prin simbolismul lor în cadrul poveștii.

Sursa foto: freepik.com@freepik

Atât personajele principale, cum ar fi Aragorn, Legolas sau Gandalf, cât și locurile emblematice precum Rivendell și Lothlórien, au devenit surse de inspirație pentru părinți, creatori de jocuri și fani ai genului fantasy.

Numele inspirate din “Stăpânul Inelelor” sunt deseori asociate cu calități nobile, cum ar fi curajul, înțelepciunea sau loialitatea, ceea ce le face atractive pentru cei care caută un nume cu o semnificație specială.

Fie că ești în căutarea unui nume pentru un personaj de ficțiune, pentru un copil sau chiar pentru un animal de companie, universul creat de Tolkien oferă o gamă bogată de opțiuni care evocă eroism, frumusețe și mister.

Pe Amazon Prime Video, sezonul al doilea din Inelele puterii - serialul prequel la Stăpânul inelelor - tocmai s-a încheiat.

Fanii vor trebui să aștepte încă un an pentru a afla ce se întâmplă în continuare și pentru a descoperi evenimentele care îl vor determina pe Sauron să preia Mordor, deși sezonul 3 nu a fost încă confirmat.

Citește și Urmează să devii mamă de fată? Iată de ce să-i pui numele Andra

Acesta este un serial care va îmbogăți și mai mult universul deja imens imaginat de J.R.R Tolkien. Mai mult decât un simplu scriitor, Tolkien a creat o întreagă lume, cu detalii geografice, o bogată galerie de personaje și chiar limbi, precum Sindarin, limba elfilor.

Semnificația prenumelor din Stăpânul Inelelor (The Lord of the Rings)

De aceea, prenumele personajelor din Stăpânul Inelelor și arcanele sale, precum și numele locurilor, regiunilor, munților și râurilor, sunt toate creații pure.

Rădăcinile lor, etimologia lor, aparțin imaginației lingvistice a lui Tolkien, care a reușit să creeze sunete despre care astăzi toată lumea este de acord că aparțin unui univers elfic și fantastic.

Vezi și Numele Diana: Putere, grație și istorie

Cu toate acestea, se spune adesea că sindarinul are asemănări cu galeza (Țara Galilor, Marea Britanie) și chiar cu finlandeza (Finlanda).

Tolkien a fost filolog, specializat în studiul și istoria limbilor, în special a limbilor germanice. Prin urmare, el a putut să dea frâu liber acestei pasiuni în creațiile sale literare.

Ce nume din Stăpânul Inelelor pot fi folosite în viața reală?

Deși aceste nume sunt inventate de la zero, unele dintre ele pot fi folosite cu ușurință în viața reală. De exemplu, puteți descoperi semnificația lui Legolas, Arwen și Elrond sau Galadriel.

Gollum sau chiar pe Gandalf (care în Sindarin înseamnă „elful cu bastonul magic”) nu pare cea mai inspirată alegere în viața reală. 

Citește și Copii născuți sub aripa Sfintei Parascheva: o viață sub semnul harului



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Divertisment

Articole similare

Numele Diana: Putere, grație și istorie

Numele Diana este unul deosebit de popular și răspândit...

De ce ar trebui să ai un jurnal ca adult

La orice vârstă, scrierea unui jurnal pentru adulți...



Cele mai noi articole

Top citite
De ce copilul cere atenție, chiar și după o zi petrecută împreună? Oana Moraru: „Are dreptate când cere mai mult, după ce i-am dat toată energia și timpul nostru?” / FOTO: freepik.com @EyeEm

De ce copilul cere atenție, chiar și după o zi petrecută împreună? Oana Moraru: „Are dreptate când cere mai mult, după ce i-am dat toată energia și timpul nostru?”

Metoda Loci, una dintre cele mai eficiente strategii de memorare: Îmbunătățește înțelegerea și facilitează procesul de învățare / FOTO: freepik.com @EyeEm

Metoda Loci, una dintre cele mai eficiente strategii de memorare: Îmbunătățește înțelegerea și facilitează procesul de învățare

Cercetătorii Stanford le răspund părinților care se întreabă dacă să-și înscrie copilul la școală sau să mai aștepte un an: „Studiul nostru a arătat asta!” / FOTO: freepik.com @EyeEm

Cercetătorii Stanford le răspund părinților care se întreabă dacă să-și înscrie copilul la școală sau să mai aștepte un an: „Studiul nostru a arătat asta!”

Cum să-ți dai seama când un copil nu este bine la școală? Există semne care vorbesc în locul lui! / FOTO: freepik.com @ simonova1407

Cum să-ți dai seama când un copil nu este bine la școală? Există semne care vorbesc în locul lui!

pixel