Cercetările arată că acei copii născuți de mame de peste 40 de ani au 3 avantaje mari în viață
Data publicării:
Veste bună pentru cuplurile care încă nu au început o familie: a avea copii mai târziu în viață ar putea aduce unele beneficii.

Cercetările arată că copiii născuți de mame de peste 40 de ani au trei avantaje distincte.

Potrivit unui studiu publicat în Population and Development Review, copiii născuți de mame mai în vârstă ar putea avea calități destul de unice, care le pot da un avantaj în viață.

Citește și Ce trebuie să știi pentru a oferi o educație emoțională bună copiilor tăi

Cercetătorii de la Max Planck Institute for Demographic Research și de la London School of Economics au analizat 1,5 milioane de bărbați și femei suedezi născuți între 1960 și 1991.

 

SURSA FOTO: Freepik.com@gpointstudio

Autorii studiului au examinat frații (excluzând gemenii și frații multipli) care aveau aceleași mame și tați și au comparat vârsta mamei cu alți factori, precum înălțimea, aptitudinile fizice, notele obținute în liceu și nivelul lor de educație.

Cercetătorii au descoperit că copiii născuți de mame mai în vârstă tind să obțină rezultate mai bune în diverse domenii, comparativ cu cei născuți mai devreme.

„Prin compararea fraților care au crescut în aceeași familie, am putut să identificăm importanța vârstei mamei la momentul nașterii și să eliminăm alți factori care ar putea influența rezultatele,” a explicat autorul studiului, Kieron Barclay.

Părinții aflați la vârsta de 40 de ani ar putea să acorde o mai mare importanță educației copilului lor, ceea ce ar putea duce la un accent mai mare pe învățare și la un nivel mai ridicat de educație.

Cu toate acestea, un studiu din 2019 a explicat că este important să ne amintim că inteligența este complexă și nu este determinată doar de vârsta mamei la naștere.

 

 

SURSA FOTO: Freepik.com@wavebreakmedia_micro

„Beneficiile asociate cu nașterea mai târziu în viață depășesc factorii de risc individuali care apar atunci când mama este mai în vârstă,” a spus cercetătorul principal Mikko Myrskylä.

De asemenea, femeile mai în vârstă au și înțelepciunea pe care tinerele lor eu nu o aveau. Întreaga experiență a sarcinii și nașterii, deși rămâne stresantă și obositoare, nu este neapărat periculoasă din cauza vârstei.

Un alt studiu anterior susține că vârsta maternă mai înaintată a fost asociată cu mai puține internări ale copiilor în spital și accidente neintenționate, o probabilitate mai mare ca aceștia să fi primit toate vaccinările până la vârsta de 9 luni, un limbaj mai bun și mai puține dificultăți sociale și emoționale.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Parenting

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
Psiholog Stanford: „Abilitatea nr. 1 care îi va diferenția pe copiii de succes de cei care vor eșua în viață, în secolului XXI!” Majoritatea părinților o neglijează! / FOTO: freepik.com @master1305plus

Psiholog Stanford: „Abilitatea nr. 1 care îi va diferenția pe copiii de succes de cei care vor eșua în viață, în secolului XXI!” Majoritatea părinților o neglijează!

Cele 11 comportamente ale părinților ce îl frânează pe copil să fie independent și rezilient. Psihologi: „Îi dau încontinuu mesajul că nu e capabil să se descurce” / FOTO: freepik.com @kocamir

Cele 11 comportamente ale părinților ce îl frânează pe copil să fie independent și rezilient. Psihologi: „Îi dau încontinuu mesajul că nu e capabil să se descurce”

Razvan Vasile: „Asta e cea mai bună metodă de educație pentru un copil” / FOTO: freepik.com @dmytro_sidelnikov

Răzvan Vasile: „Asta e cea mai bună metodă de educație pentru un copil” / VIDEO

Afirmațiile pe care bunicii NU ar trebui să le spună niciodată nepoților. Psihologi: „Sunt expresii învechite care pot răni emoțional sau jigni!” / FOTO: freepik.com @SkelDry

Afirmațiile pe care bunicii NU ar trebui să le spună niciodată nepoților. Psihologi: „Sunt expresii învechite care pot răni emoțional sau jigni!”

pixel