Chipsurile, pizza, sucurile sau hamburgerii, interzise în jurul școlilor (proiect). Val Vâlcu: „Tot mai mulți copii cu probleme de greutate pentru că NU au unde să bată mingea!”
Data actualizării:
Data publicării:
Ministerul Sănătății vine cu propuneri menite să asigure un mediu sănătos în jurul școlilor și grădinițelor, într-un efort de a proteja sănătatea copiilor și adolescenților. Proiectul de ordin, publicat în dezbatere publică, aduce în prim-plan interzicerea vânzării către minori a anumitor produse considerate nesănătoase.

Potrivit propunerii Ministerului, pe un perimetru de 500 de metri în jurul școlilor și grădinițelor, va fi interzisă vânzarea cafelei, a băuturilor energizante și a alimentelor precum prăjiturile, chipsurile, sucurile sau hamburgerii. Aceste măsuri vizează promovarea unui stil de viață sănătos și combaterea consumului excesiv de alimente și băuturi care pot afecta dezvoltarea și sănătatea copiilor.

„Da, sunt tot mai mulți copii cu probleme de greutate, să nu spun obezi. Nu au unde să bată mingea! Nu sunt destule terenuri de sport!

Haideți, spuneți-mi, câte terenuri de sport au fost construite în București?

Parcuri - iarbă, iertați-mă, nu suntem erbivori, în parcuri ar trebui să fie un teren de sport, o pistă, să facă mișcare.

Noi mâncam și dulceață, și eugenii, și pufuleți, dar ne duceam și dădeam jos caloriile pe terenul de sport”, a spus jurnalistul Val Vâlcu, potrivit DCNews.

Ce alimente vor fi interzise în apropierea școlilor

SURSA FOTO: freepik.com @KamranAydinov

Potrivit noilor reglementări propuse de Ministerul Sănătății, o serie de alimente considerate nesănătoase pentru copii, mai ales pentru preșcolari și școlari, vor fi incluse pe „lista interzisă” pentru vânzare către minori în apropierea școlilor și a altor locuri destinate activităților educative și recreative pentru copii.

Această listă include alimente bogate în zaharuri, precum prăjiturile și bomboanele, alimente bogate în grăsimi, cum ar fi hamburgerii și pizza, alimente bogate în sare, precum chipsurile și biscuiții sărați, precum și alte alimente pregătite prin prăjire, cum ar fi cartofii prăjiți.

De asemenea, băuturile zaharoase vor fi interzise pentru vânzare către minori în aceste zone. Astfel, sucurile naturale nu vor mai putea fi comercializate minorilor în apropierea școlilor și a altor spații educaționale sau de recreere destinate copiilor.

Orice alimente sau băuturi incluse în această categorie vor fi interzise pentru vânzare copiilor și în apropierea altor spații educaționale sau de recreere destinate acestora.

Noile reguli propuse se aplică în diverse unități destinate copiilor și tinerilor, cum ar fi creșele, grădinițele, școlile, liceele, școlile profesionale, cluburile sportive școlare și alte centre recreative sau educaționale. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Social

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
O nuvelă scrisă de Fiodor Dostoievski în 1848 a devenit virală pe rețelele sociale și se vinde rapid în librării / FOTO: freepik.com@jannoon028

O nuvelă scrisă de Fiodor Dostoievski în 1848 a devenit virală pe rețelele sociale și se vinde rapid în librării

Sindromul Savant. Medic psihiatru: „Există trei teorii principale care încearcă să explice originile acestei afecțiuni” / FOTO: freepik.com @Creative Design 788

Sindromul Savant. Medic psihiatru: „Există trei teorii principale care încearcă să explice originile acestei afecțiuni”

Afirmații pozitive pentru părinți pentru îmbunătățirea stării psihice / FOTO: freepik.com@freepik

Afirmații pozitive pentru părinți pentru îmbunătățirea stării psihice

Șapte întrebări simple, dar puternice, pe care le poți adresa copiilor tăi pentru a-i ajuta să-și dezvolte încrederea și stima de sine / FOTO: freepik.com @smokewree928

Șapte întrebări simple, dar puternice, pe care le poți adresa copiilor tăi pentru a-i ajuta să-și dezvolte încrederea și stima de sine

pixel