Cinci beneficii ale fotbalului pentru copii. „Acest sport construiește încrederea în sine și stima de sine”
Data publicării:
Există atât de multe sporturi din care copiii și părinții pot alege și aceste alegeri pot fi adesea dificil de făcut. 

Cu toate acestea, cel mai important lucru este ca copiii să fie activi și să se bucure de sportul ales de ei, deoarece acest lucru are un impact de durată asupra dezvoltării lor.

În acest articol vom discuta despre beneficiile fotbalului și despre toate avantajele pe care copilul dumneavoastră le poate obține jucând acest joc frumos.

"Sportul are o putere enormă de a genera schimbări reale la nivel social, economic și de mediu și de a contribui la dezvoltarea durabilă, la coeziunea socială și chiar la contestarea mentalităților și a prejudecăților", spunea Lakshmi Puri, fost secretar general adjunct al Organizației Națiunilor Unite și fost director executiv adjunct al ONU pentru femei.

De ce au nevoie copiii de sport?

Nu este surprinzător faptul că sportul și exercițiile fizice fac parte integrantă din dezvoltarea și creșterea unui copil, beneficiile fiind atât fizice, cât și mentale. Fiecare copil are nevoie de exerciții fizice. Cu toate acestea, nu toți copiii fac exercițiile fizice de care au nevoie pentru a se dezvolta pe deplin în climatul nostru cultural și de sănătate actual. Activitatea fizică este și mai importantă în primele etape ale vieții, deoarece pune bazele dezvoltării unui copil și contribuie la experiența de viață a acestuia, modelându-l pentru viitor. Fiecare sport va avea o serie de beneficii și abilități pe care copiii le învață prin practică.

1. Își fac prieteni noi

Pentru copii, a-și face prieteni este o parte importantă a dezvoltării sociale. Echipele de fotbal le oferă copiilor nu numai posibilitatea de a-și face prieteni, ci și de a găsi un loc de care pot aparține, de a-și construi stima de sine și încrederea în sine și de a crea un spațiu sigur în care să vorbească despre probleme dificile.

Feedback-ul între colegi și rezolvarea problemelor îi responsabilizează atât pe cei care dau, cât și pe cei care primesc.

2. Dezvoltarea abilităților

Jocul de fotbal îi ajută pe copii să-și dezvolte abilități de viață valoroase, cum ar fi munca asiduă, luarea deciziilor, rezolvarea problemelor și comunicarea.

Prin intermediul unei competiții sănătoase, se învață, de asemenea, importanța muncii în echipă și a cooperării, echilibrate de un bun spirit sportiv.

3. Să fie activi și sănătoși

Fotbalul este o activitate distractivă care îi ajută pe copii să rămână activi. Odată cu activitatea fizică apar multe beneficii pentru sănătate, cum ar fi dezvoltarea musculară, dar este, de asemenea, important pentru copii să învețe abilități motorii, cum ar fi coordonarea și echilibrul, care îi pot ajuta să nu se rănească.

4. Experimentează bucuria copilăriei

Când vine vorba de asta, fotbalul este un joc! Este o modalitate prin care copiii se pot juca și distra. De asemenea, poate ajuta la încurajarea copiilor să se bucure de copilărie și să rămână la școală, în loc să muncească sau să se căsătorească în copilărie.

Prin intermediul unei echipe de fotbal organizată de facilitatorii World Vision Child-Friendly Space în Sudanul de Sud, fetele învață cum să identifice, să raporteze și să răspundă la abuzuri sau amenințări cu căsătoria copiilor - și să se conecteze cu colegii lor. Fetele se unesc pentru a se sprijini reciproc pe teren și în afara lui.

5. Crearea de provocări cognitive ajută copilul să se dezvolte:

O mare parte din sport constă în faptul că forțează luarea deciziilor în situații complicate sau de mare stres. Este vorba despre colectarea și procesarea informațiilor în cel mai bun mod posibil, iar acest lucru se realizează prin antrenament și expunere la aceste situații.

Acest lucru este valabil în special pentru fotbal. Învățarea de a prezice rezultatele și de a adopta cea mai eficientă cale de acțiune în timp scurt reprezintă abilitățile de rezolvare a problemelor de care copiii au nevoie și pe care le pot aplica în toate aspectele vieții. Acest lucru, combinat cu nevoia de comunicare eficientă în fotbal, îl face un antrenament perfect pentru un copil în creștere care încă cultivă aceste abilități.

Fotbalul îmbunătățește abilitățile motorii:

Fotbalul va întări mușchii de bază ai unui tânăr jucător, precum și picioarele și brațele. Fotbalul este o modalitate excelentă pentru copiii care învață echilibrul, alergarea, săriturile și agilitatea generală. Fotbalul construiește încrederea în sine și stima de sine: Jucând fotbal, îi ajută pe copii să câștige încredere în abilitățile lor.

Publicitate



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Stil de viata

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
Nume rare inspirate de iarnă, alegeri îndrăznețe: Prenume cu personalitate, perfect potrivite pentru micuții născuți în acest sezon / FOTO: freepik.com @EyeEm

Nume rare inspirate de iarnă, alegeri îndrăznețe: Prenume cu personalitate, perfect potrivite pentru micuții născuți în acest sezon

Afirmații pozitive pentru părinți pentru îmbunătățirea stării psihice / FOTO: freepik.com@freepik

Afirmații pozitive pentru părinți pentru îmbunătățirea stării psihice

10 tehnici de parenting tradițional pe care generația modernă ar trebui să le redescopere: Lecții valoroase din trecut pentru părinți de astăzi / FOTO: freepik.com @EyeEm

10 tehnici de parenting tradițional pe care generația modernă ar trebui să le redescopere: Lecții valoroase din trecut pentru părinți de astăzi

STUDIU Aceasta este vârsta la care copiii încetează să mai creadă în Moș Crăciun / FOTO: freepik.com@ gpointstudio

STUDIU: Aceasta este vârsta la care copiii încetează să mai creadă în Moș Crăciun

pixel