Cinci citate din „Inside Out 2” care sunt un masterclass în inteligența emoțională
Data publicării:
Noua superproducție Disney, "Inside Out 2", ne învață despre emoții. Și de ce este important să ne scoatem din cap ideea că unele sunt "bune" (cum ar fi bucuria și dragostea) și altele sunt "rele" (cum ar fi tristețea, furia și anxietatea).

Filmul Inside Out 2 are un mare succes la cinema. Este un film care nu vă va lăsa indiferenți și cu care, în plus, veți învăța despre emoții și gestionarea emoțiilor (pentru că toate emoțiile sunt valabile).

Iar în dialogurile și frazele din acest film găsim lecții valoroase pentru a ne cunoaște mai bine pe interior și pentru a învăța despre emoțiile noastre și funcția lor. 

"Nu știu cum să opresc anxietatea, poate că nu pot. Poate că asta se întâmplă când îmbătrânești. Poate că asta se întâmplă când îmbătrânești, că simți din ce în ce mai puțină bucurie." (Bucurie)

Această frază reflectă realitatea că, pe măsură ce îmbătrânim, putem experimenta o scădere a frecvenței și intensității emoțiilor pozitive, cum ar fi bucuria, din cauza creșterii responsabilităților și grijilor.

"Oh, Doamne, îmi pare atât de rău! Pot să merg prea departe cu mine însămi. Sunt Anxietatea, una dintre noile emoții ale lui Riley, și suntem cu toții atât de încântați să fim aici. Unde pot să-mi pun lucrurile?" (Anxietatea)

Anxietatea ne poate face să ne simțim copleșiți și nelalocul nostru în situații noi. Acceptarea și primirea emoțiilor noi, cum ar fi anxietatea, chiar dacă sunt inconfortabile, face parte din creșterea și maturizarea emoțională.

"Noi suntem emoții reprimate" (Frica).

Reprimarea emoțională apare atunci când evităm sau ignorăm anumite emoții. Recunoașterea și exprimarea emoțiilor noastre, în special a fricii, este esențială pentru menținerea sănătății mintale și a bunăstării emoționale.

"Sunt invidioasă. Wow, uită-te la părul tău" (Invidie).

Invidia este o emoție care apare atunci când ne dorim ceva ce are o altă persoană. Este o emoție naturală, dar poate fi distructivă dacă nu este gestionată corespunzător.

"Anxietatea ar avea un plan pentru asta" (Frica).

În acest caz, frica este cea care spune această propoziție, deoarece "știe" că anxietatea ne determină adesea să vrem să avem totul sub control și să anticipăm prea mult.

Citește și Filmul de animație „Inside Out 2” îi învață pe copii că „avem nevoie de toate emoțiile”, potrivit unui psiholog



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Homepage

Articole similare

Liceu de stat sau privat? Care este cea mai bună alegere

Decizia de a trimite un copil la o școală publică sau...


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Liceu de stat sau privat? Care este cea mai bună alegere

Decizia de a trimite un copil la o școală publică sau...


Top citite
Lecție de viață de la profesorul Osiceanu: „El este elevul care a luat sub 5 la Evaluarea Națională, parte a etichetei «eșecul învățământului românesc»” / FOTO ILUSTRATIV: freepik.com @ziganshina1985

Lecție de viață de la profesorul Osiceanu: „El este elevul care a luat sub 5 la Evaluarea Națională, parte a etichetei «eșecul învățământului românesc»”

Fotografie de la Brett Sayles/ Pexels

Copii fericiți: 25 de lucruri mărunte care înseamnă mult pentru fericirea copiilor voștri

De ce elevii români sunt analfabeți funcțional? Gheorghița Badea: „Avem la bază motive serioase!” / Bogdan Georgescu: „Copiii NU înțeleg legătura dintre matematică și viață” / FOTO: freepik.com @syda_productions

De ce elevii români sunt analfabeți funcțional? Gheorghița Badea: „Avem la bază motive serioase!” / Bogdan Georgescu: „Copiii NU înțeleg legătura dintre matematică și viață” / VIDEO

Fotografie de la Karolina Kaboompics/ Pexels

Mamă narcisistă: Aceste sunt frazele pe care ar trebui să nu le rostești niciodată

pixel