Planifică eficient timpul liber al copilului: Sfaturi utile
Timpul liber al copiilor este o oportunitate valoroasă...
De exemplu, dacă am avut o noapte proastă acasă, aceasta ne poate reduce performanța la birou, în timp ce o zi proastă la birou ne poate afecta starea de spirit atunci când ajungem acasă.
Ambele exemple sunt situații care, ocazional, nu reprezintă ceva grav sau îngrijorător. Cu toate acestea, există anumite lucruri care ar putea indica faptul că starea noastră de spirit ar putea fi mai mult decât o simplă zi proastă la birou.
Iată cinci obiceiuri la locul de muncă care, în unele cazuri, ar putea fi indicatori ai unei stări de spirit nesănătoase, așa că, dacă le experimentați sau le observați la altcineva, ar putea fi necesar să analizați situația și să cereți ajutor.
Munca excesivă
Deși pot exista multe motive pentru creșterea volumului de muncă, cum ar fi un proiect major sau căutarea unei măriri de salariu sau a unei promovări, atunci când ritmul de lucru crește semnificativ și fără un motiv evident - cum ar fi cele menționate mai sus - acesta ar putea fi un semn al unei probleme sau situații pe care doriți să o evitați sau să o ignorați.
Un exemplu în acest sens este să lucrați mai multe ore sau să vă supraîncărcați cu activități profesionale pentru a evita să mergeți acasă sau pentru a vă menține mintea ocupată, în loc să înfruntați realitatea sau să vă ocupați de problemă.
Reducerea socializării la birou
Dacă cineva obișnuia să discute cu colegii la birou, dar a redus aceste interacțiuni de ceva timp și pare să se izoleze, este posibil să fie mai mult decât o concentrare pe muncă.
Se întâmplă ca unul dintre cei mai evidenți indicatori ai unei posibile depresii să fie izolarea sau retragerea de oameni. Acest simptom se manifestă ca un paradox: sunt înconjurați de oameni, dar se simt din ce în ce mai singuri.
Ratarea termenelor limită și a întâlnirilor
Performanța noastră generală, atât fizică, cât și emoțională, ne poate da o idee despre starea noastră emoțională. În cazul mediului de lucru, putem vedea reflectată calitatea sănătății noastre mentale atunci când vine vorba de îndeplinirea anumitor responsabilități.
Un exemplu în acest sens este apariția unor erori sau greșeli care nu erau făcute înainte, cum ar fi nerespectarea termenelor limită și/sau neparticiparea la reuniuni importante.
Acestea sunt cinci obiceiuri de lucru care, în unele cazuri, ar putea fi indicatori ai unei stări de spirit nesănătoase, astfel încât, dacă le experimentăm sau le observăm la altcineva, poate fi necesar să analizăm situația și să cerem ajutor.
Lipsa de motivație pentru ceea ce faceți
În cele din urmă, pierderea interesului, în special pentru lucrurile care ne motivează în mod regulat, este unul dintre cei mai evidenți indicatori ai depresiei care poate fi observat și în mediul de lucru.
Deși pierderea motivației poate fi doar o dorință de schimbare a decorului, pierderea interesului pentru ceea ce faceți poate fi, de asemenea, un simptom al depresiei care este important să fie abordat.
Desigur, acest lucru nu înseamnă că experimentarea oricăruia dintre aceste lucruri este sinonimă cu depresia. Dar dacă acestea sunt constante sau cresc în timp, este recomandabil să faceți un exercițiu de introspecție și să cereți ajutor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Timpul liber al copiilor este o oportunitate valoroasă...
Un tată a împărtășit, într-un...
Când copiii noștri ajung la...
Rugăciunile de dimineață și...
Crăciunul este aproape aici...
Temele pentru acasă sunt o...
Titi Aur, instructor de conducere defensivă, vine cu...
Furia și izbucnirile...